SDSE Dora 2020.: Jure Brkljača, Colonia, Mia Negovetić – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

SDSE Dora 2020.: Jure Brkljača, Colonia, Mia Negovetić

  8 min za čitanje   17 komentara

Stigli smo i do predzadnjeg nastavka našeg specijala u kojemu komentiramo nastupe s ovogodišnje Dore. Kad bi LED ekrani mogli štucati, bome bi im se opet štucalo koliko ih spominjemo. No u kontekstu jednog nastupa napokon i u pozitivnom tonu. Čija pjesma će zavladati radijskim eterom, a koju od ove tri smo najviše priželjkivali vidjeti na Eurosongu?! Čitajte i komentirajte s nama!


Jure Brkljača – Hajde nazovi me!

Plasman: 14. mjesto (11 bodova: 7 od žirija + 4 od publike)

*nastup s Dore nije postavljen na YouTube

Bartol: Pjesma rođena za radijske etere Narodnog radija, ili nekog sličnog. Za Doru i Eurosong po meni ovo nije bilo dovoljno….

Ukupni dojam:

Marija A.: Ovogodišnji Jurin nastup na Dori mi je definitivno bolji od prošlogodišnjeg. Pjesma mi je odmah ušla u uho, osobito refren koji je lako pamtljiv. Nije mi toliko za eurovizijsku pozornicu, ali za svakodnevno slušanje na radiju je odlična. Voljela bih da je prilikom nastupa Jure više „komunicirao“ s djevojkom koja je pokraj njega svirala gitaru. Ovako mi je izgledalo kao da se ona sasvim slučajno našla pored njega.

Ukupni dojam:

Sanja: Nakon Indire, ovo nam je svima došlo kao kontra šok. Čini mi se kako je Jure iskoristio platformu koju Dora pruža u svrhu promocije nove pjesme i nisam sigurna je li uopće ciljao na plasman na Eurosong. Prošlogodišnja pjesma s Dore je postala radijski hit, a to bi se moglo desiti i ovoj. Ne znamo iz kojeg razloga ovog nastupa jedinog nema na YouTubeu, no koliko se sjećam, na sceni je to izgledalo vrlo jednostavno. Sve u svemu,radijski hit definitivno, no eurovizijski potencijal nema.

Ukupni dojam:

Andrea: Nastup mi je bio bezveznjikav. On na stolici svira gitaru, baš kao da se nije uložio ni minimalan napor da se učini nešto interesantnije na sceni. Da je barem pjesma bila zanimljivija, ali ni to. Nisam nimalo impresionirana pjesmom, ali pohvalit ću vokal.

Ukupni dojam:

Bojan: Komentar ću pisati po blijedom sjećanju jer iz nekog razloga nemamo njegov nastup na YouTubeu. Kad sam prvi put čuo pjesmu i vidio nastup sjećam se da sam rekao kolegama kako će se ovo vjerojatno puštati na radiju, ali kako nije za Eurosong i kako sam nastup nije nešto što privlači pažnju. Točno se sjećam da sam za vreme njegovog nastupa provjeravao nešto na društvenim mrežama.

Ukupni dojam:

anketa 1439

Ocijenite nastup Jure Brkljače

Ukupno glasova: 192

 • Ne sviđa mi se (2) [70 / 36%]
 • Užasan je (1) [56 / 29%]
 • OK je (3) [38 / 20%]
 • Dobar je (4) [16 / 8%]
 • Jako mi se sviđa (5) [12 / 6%]

Colonia – Zidina

Plasman: 8. mjesto (17 bodova: 12 od žirija + 5 od publike)

Bartol: Colonia je imala najbolje LED projekcije bez daljnjega, a pjesmu obožavam i slušam ju svakodnevno. Ovoj izvedbi je pogotovo nedostajalo modernije kadriranje (toliko o tome da se neću ponavljati kao papagaj), ali i dalje sam jako zadovoljan nastupom.

Ukupni dojam:

Marija A.: Još jedno ugodno iznenađenje ovogodišnje Dore. Kod ovog nastupa me osobito oduševila uporaba LED ekrana. Svidio mi se početak nastupa gdje gledamo leđa pjevačice, a njezino lice na led-ekranu, a isto tako mi se svidjelo kada smo imali prilike vidjeti plesačice na istim tim ekranima, koje su istovremeno plesale i na pozornici i na njima. Smatram da je Colonia ove godine svima pokazala kako se najbolje mogu iskoristiti već spomenuti LED ekrani. Pjesma mi se sviđa, osobito oni dijelovi u kojima možemo čuti zvuk violine, nekako mi ti dijelovi ovu pjesmu čine posebnom. Jako dobar nastup i vokalna izvedba, bravo Colonia!

Ukupni dojam:

Sanja: Ova pjesma ima tu eurovizijsku dramatičnost i vidi se kako je rađena s ciljem i namjenom za Doru/Eurosong. Ivana i djevojke nastup su odradile odlično i vizualno je to izgledalo upečatljivo i kao zaokružena cjelina. Mala zamjerka ide tekstu pjesme, s kojim se ne mogu povezati. Jako su me iznenadili glasovi publike, po meni su ipak zaslužili bolje.

Ukupni dojam:

Andrea: Meni je ovo bilo dosta dobro. Začudilo me malo bodova od publike. Sviđalo mi se kako su osmislili nastup s LED ekranima. Pjesma mi je isto bila dobra. Nemam previše zamjerki osim kadriranja koje je kod svih bilo loše, pa to ni ne spominjem toliko.

Ukupni dojam:

Bojan: Ovo je najbolje kadrirani nastup večeri! Ne znam, valjda je bilo potrebno da prođe 13 pjesama, kako bi režija odradila posao tako da predstavi pjesmu kako dolikuje. Svaka čast Coloniji na grafici, uvodni dio s oblacima i Ivaninim likom kako prebacuje fokus na sve tri strane je odlično izgledao u dvorani, ali i na malim ekranima. Pjesma mi se svidjela i jedna je od onih koju često slušam nakon Dore. Mogao bih je vidjeti na Eurosongu, a svakako i Coloniji želim da jednog dana upišu nastup na najvećem europskom glazbenom natjecanju. Za kraj, jedinu zamjerku koju imam je na Ivanino držanje mikrofona i tri prsta koja su često bila u zraku i mrdala se u ritmu muzike. Nekako su mi uživo djelovali jako ometajuće, a vidim i na TV-u.

Ukupni dojam: 

anketa 1440

Ocijenite nastup Colonije

Ukupno glasova: 195

 • Jako mi se sviđa (5) [71 / 36%]
 • Dobar je (4) [55 / 28%]
 • OK je (3) [39 / 20%]
 • Ne sviđa mi se (2) [20 / 10%]
 • Užasan je (1) [10 / 5%]

Mia Negovetić – When It Comes to You

Plasman: 2. mjesto (31 bod: 16 od žirija + 15 od publike)

Bartol: Pjesma mi je odlična, bolja nego valjda sve na ovogodišnjem MF. Mia pjeva predivno, to znamo, ali nastup me nije oduševio – pogotovo LED ekrani i to konkretno nakon prvog refrena, baš mi nekako nisu pripadali cijeloj pjesmi, a prateći vokali su mi bili nekako bez energije. I za Miju se nadam da će nas jednom predstavljati, ali ovo ipak nije bila njena godina.

Ukupni dojam:

Marija A.: Moram priznati da sam ostala pomalo razočarana pjesmom kojom se Mia predstavila na ovogodišnjoj Dori. Očekivala sam više, prvenstveno zbog toga što je surađivala sa švedskim autorima na ovoj pjesmi, a znamo da Šveđani znaju što rade kada je u pitanju Eurosong. Pjesma je poletna i zabavna, ali nedostaje mi nešto čime bi me i zadivila. Svaka čast na nastupu koji je bio zabavan i zanimljiv, vidi se da su se Mia i njezin tim jako potrudili oko toga. Međutim, ne mogu se oteti dojmu da me pjesma nije ničim oduševila, ali moram istaknuti da je vokalno Mia ponovno rasturila.

Ukupni dojam:

Sanja: S obzirom da je pjesma nastala u suradnji sa švedskim autorima, moram reći da bi mi u ovogodišnjoj konkurenciji MF-a ova pjesma bila vrlo visoko plasirana. No, nije me sasvim “kupila”. Još kad su izašli isječci sam komentirala kako mi je refren pomalo razočaravajuć. Drugu zamjerku imam na staging. Vizuali na LED ekranima mi se nisu svidjeli, a i sam scenski nastup mi je bio nezapažen. Sve u svemu, simpatično i pozitivno, no nedorečeno. Nadam se da se Mia vraća na Doru i nagodinu! Na Eurosongu je vidim jednog dana, no s ovom pjesmom mi je drago da nije išla. Od mene ima jedan poticajni smajlić.

Ukupni dojam:

Andrea: Joj, meni se ovo nikako nije svidjelo. Mia je simpatična i ima vanserijski vokal. U svojim željama za Hrvatsku navela sam je među izvođače koje želim vidjeti da predstavljaju Hrvatsku i još uvijek želim, ali s puno boljom pjesmom. Ona zaslužuje finale Eurosonga i to će jednog dana i ostvariti.

Ukupni dojam:

Bojan: Kao što sam joj i rekao jednom prilikom u Opatiji, ova pjesma je bolja od većine onih koje su se našle na ovogodišnjem Melodifestivalenu. Generalno samom koncepcijom nastupa nisam bio oduševljen, možda se tu moglo nešto bolje smisliti, ali ok. Vokalno, nema se što tu dodati. Opet, s druge strane, pjesma je bila bolja od većine s #melfesta, ali je postojalo na Dori nekoliko njih koje bih ja prije ove poslao u Rotterdam.

Ukupni dojam:

anketa 1441

Ocijenite nastup Mije Negovetić

Ukupno glasova: 217

 • Jako mi se sviđa (5) [82 / 38%]
 • OK je (3) [60 / 28%]
 • Dobar je (4) [53 / 24%]
 • Ne sviđa mi se (2) [15 / 7%]
 • Užasan je (1) [7 / 3%]

Zanimljivosti:

Iz ove trojke najviše nas se dojmila Colonia, koja je dobila četiri od pet smajlića. S druge strane, Juri Brkljači nije uspjelo osvojiti niti jednog, već je prikupio čak četiri tužnića (ovaj put Marija je bila najblaža u reakcijama). Mijin nastup izazvao je podijeljene reakcije.

Premda Juru ne vidimo na Eurosongu s ovakvim tipom pjesme, četvero nas predviđa kako će se Hajde nazovi me! itekako puštati na radiopostajama.

Colonia nas je sve osvojila scenskim nastupom, a Andrea i Sanja začuđene su malim brojem glasova publike.

Miju nisu zaobišle usporedbe s pjesmama s Melodifestivalena i u toj konkurenciji bi ova pjesma bila jaka, kako kažu Bartol, Bojan i Sanja. No, premda Miju definitivno priželjkujemo na Eurosongu, ipak nas ova pjesma nije osvojila.

0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava17

 1. esc crazy — 13. ožujka 2020. u 06:03

  1) Mia
  2) Colonia
  3) Jure

 2. vix-2-new — 12. ožujka 2020. u 15:37

  @arcticmonkey-2 Baš sam ga čuo prije dva,tri dana. Više se radovao “mojoj” pjesmi nego ja kao jedan Hrvat. Fora video.

 3. L'essenziale — 12. ožujka 2020. u 10:29

  Jure ima svoju publiku i vjerujem da će opet doći na Doru sa sličnom pjesmom. I dalje sam mišljenja da je ovakva glazba prikladnija za Splitski festival. Ali eto, dokle god ga publika podržava, njegovo je pravo da se javlja na Doru. Nastup dosadan, statičan u skladu s pjesmom. Meni se nije svidio.
  Colonia je imala odličan nastup, ali pjesma kao da nije završena. Nešto poput torte, ali bez glazure. Više sreće neki drugi put. Nije me se previše dojmilo.
  Obožavam Miju, vrhunski glas, jako dobra pjesma. Nakon snipeta bila mi je u vrhu s Indirom, Kedžo tek treći. Nastup je bio korektan, ali se meni nije svidio. Mislim da to može sve skupa puno bolje izgledati. Bila bi na rubu prolaska u finale jer se ne ističe po ničem posebnome. Možda i bolje da je nismo izabrali sa solidnom pjesmom ove godine, već da je sačuvamo za neki sljedeći Eurosong s pravom bombom od pjesme, Mia to zaslužuje. Kedžo je ipak puno bolji izbor od nje, ove godine. (Indiru neću nikada prežaliti).

 4. Zack — 12. ožujka 2020. u 06:33

  @arcticmonkey-2 Pogledao ga neki dan preletavajuci reakcije na Kedzu. Like je mrak, sem sto je jako drag i zgodusan. Rastopih se na reakciju. 🙈🙈🙈🙈🥰🥰🥰🥰🥰
  Uglavnom, pogledao sam skoro sve reakcije na koke sam naisao, dakle, ono sto dezurni hejteri ovdje uporno i namjerno ignoriraju – NE POSTOJI NITIJEDNA NI U NAKAVI LOSA REAKCIJA NA KEDZINU IZVEDBU! Upravo suprotno – EKIPA JE ODUSEVLJENA!! 🥳🥳🥳🥳🥳🥳

 5. Arctic Monkey — 12. ožujka 2020. u 02:05

  Reakcija na Hrvatsku pesmu koju prosto morate videti. Mozda je neko do sada primetio ovog cara, snima najbolje reakcije ikada! Ugl kada me neko pita “zasto od pocetka favorizujes Kedžu?” paaa zato stonsam na prvu doziveo pesmu bas kao ovaj lik. Da sam se snimao to bi ovako izgledalo. I pogodite sta tako je bilo na svako novo slusanje. Prosto ne mogu da verujem da neko sa naseg prostora ne dozivljava tu lepotu njegovog glasa i te pesme upravo ovako. Uzivajte https://youtu.be/Ea4fjMRvgy8

 6. LoveWave — 12. ožujka 2020. u 01:27

  Možda bi Mia i izborila finale na eurosongu, ali meni je osobno drago da je publika presudila u Kedžinu korist. Mia kao da se natjecala za dječji eurosong… Volio bih je vidjeti ponovno na Dori s jačom pjesmom. 😀
  Colonia bez Indire nažalost ne funkcionira, ali mi je ova pjesma ipak među boljima na ovogodišnjoj Dori moram priznati! 🙂
  A kad vidim Brkljaču zapitam se samo koga on ima na HRT-u i tko ga gura?! Sramotno je da je ova pjesma ušla u “16 najboljih”…

 7. EurovizijskiFan — 11. ožujka 2020. u 22:34

  1) Colonia
  2) Mia Negovetić
  3) Jure Brkljača

 8. vix-2-new — 11. ožujka 2020. u 22:15

  Za sada 11 prijavljenih za igru Eurosong prije EUROSONGA. 🙂 Super odaziv obzirom da prijave traju do 19.3. Hvala. Želim vam lijepu zabavu i uzbudljivu predeurovizijsku atmosferu.

 9. Diavolo — 11. ožujka 2020. u 21:43

  Da ne bude zabune, ne volim ni ja previše Melodifestivalen. Ali i u svojoj prosječnosti, ili pak ispodprosječnosti, su i dalje miljama ispred prošlogodišnje i ovogodišnje Dore. Njihova generičnost je sto puta kvalitetnija od naše. Koliko god to smiješno/kontradiktorno zvučalo.

 10. Diavolo — 11. ožujka 2020. u 21:34

  ”Miju nisu zaobišle usporedbe s pjesmama s Melodifestivalena i u toj konkurenciji bi ova pjesma bila jaka, kako kažu Bartol, Bojan i Sanja. No, premda Miju definitivno priželjkujemo na Eurosongu, ipak nas ova pjesma nije osvojila.”

  …khm, khm.. Nedaj Bože (!!!!) da se kod nas na Dori u idućih par godina pojavi neko s pjesmom i nastupom ala Dotter jer bi Hrvati, očito, i dalje glasali za neke šrot pjesmice, što pokazuje i ovaj gore citat. A tu nije samo Dotter u igri, već i par drugih melodifestivalen pjesama.

  Mislim, da je kojim slučajem Dotter Hrvatica, i da je nastupala ove godine na Dori, vjerujem kako bi pljuštale same desetke i hvalospjevi, a ovako je dobila tu i tamo neku peticu, šesticu, kud i kamo sedmicu.

  Samo su tri pjesme s ovogodišnje Dore imale kakav-takav potencijal (moguće da su i sve tri NQ) za Eurosong, a to su Indira, Colonia i Kedžo. Ovo ostalo je bilo em neslušljivo, em negledljivo. A tu spada i ova mala Mia. Džabe joj odličan vokal kad ima krš od pjesme, kao i Roko prošle godine.

 11. Supercut09 — 11. ožujka 2020. u 20:52

  Inače Dora je bila vrh- kvaliteta pjesama je bila zaista na nivou i bilo je tu svačega i slažem se da je ovo bilo bolje od MF-a gdje su mi pjesme bile poprilično dosadne.
  I ne slsžem se s potonjim komentarom da treba biti više stranih autora, bilo je ove godine dobrih ojesama domaćih autora.

  Svakako bolje nego ona Dora prosle godine…

 12. Supercut09 — 11. ožujka 2020. u 20:50

  Jedini razlog zašto mi je Mia bila u top 5 Dore je bilo to što joj je pjesma jednostavno pristajala. Kao da je krojena baš i isključivo za nju. No slažem se da bih ju volio vidjeti s nečim jačim na eurosongu
  Moj top 16( posto nisam komentirao toliko):
  16. Lets Forgive( pjesma je u potpunosti zalutala na Dori i ne sjećam se bas nastupa)
  15. Hajde nazovi me-mislim, pjesma će se svirati po radijima i drago mi je da će Dora imati i takve pjesme koje poboljšavaju kvalitetu pjesama na sceni, al ovo i Eurosong mi se čine nemoguće kombinacije…
  14. Coming Home- Ne znam, meni je ovo bilo jako dosadno i podsjeća me na stil pjesama koje je Malta slala par puta na eurosong.
  13. One- Fenomenalan vokal, ali pjesma i sam nastup meh.
  12. Više od riječi- predosadno za eurosong, ali moram priznati da sam se čak u liveu naježio.
  11. Vrati se iz Irske- Meni je ovo guilty pleasure. Moglo bi bit hit u Hrvatskoj, ali da slazem se s komentatorima da nikako na eurosong.
  10. Naivno- nastup je bio predosadan, a pjesma je vrh. Mozda i jedna od najboljih pjesama za radio od obe moderne Dore.
  9. Jušto- pjesma mi se sviđa, kao i njena energija na sceni, ali vokalna interpretacija je mogla bit bolja
  8. Love, Love, Love- jaako mi se sviđa pjesma i Zdenka je što se toga tiče imala zaista dobru viziju kako bi nešto trebalo izgledati i zvučati na eurosongu. Da su bar krikovi bili bolji joj.
  7. You Will Never Break My Heart- Obozavam Indiru i njenu energiju. Pjesma ima sjajnu melodiju i okej tekst. Ali… meni je ovo bilo preprekricavo i iskreno drago mi je da ne ide na eurosong.
  6. Da se ne zatare- meni veliko iznenađenje. Da nije bilo Alena bi mi bio jedan od favorita. Bogica odlična.
  5. Zidina- Ivanin vokal mi je jako neugodan, tj. Imam osjećaj kao da ona ima samo snažan vokal, al kontrolu ne. No pjesma, nastup i eurovizičnost su tu. Mislim da je završila kod televotinga kako je završila jer se ljudi ne žele pomiriti da Indira više nije u Colonii.
  4. When It comes to you- Sve sam već rekao
  3. Drowning- ja sam očito jedina osoba kojoj je ova pjesma bolja od ToB. Ne znam, zvuči modernije svakako. No pjesma me čak i nije toliko osvojila koliko Lorenina karizma i vokal. Ona jednostavno mota na eurosong jednom!!!
  2. Divlji vjetre- zaslužena pobjeda. A sad u Rotterdamu se nadam nekom svjetlijem i moćnijem nastupu.
  1. Zovi Ju Mama- priznajem da je nastup definitivno mogao biti bolji, ali ovo je uvjerljivo najmodernija i najbolja pjesma ovogodisnje dore. Bilo kad bih volio da ovo Hrvatska posalje, ali znamo svi kakav je Hrvatski narod i kako su svi alla Marko Vuletić pa se svemu rugaju. Vidit ćemo tko će iduće godine dobit porina. I ona mora na eurosong.

 13. sunflower — 11. ožujka 2020. u 20:37

  Jure Brkljača – Hajde nazovi me: Nije mi jasno kako je ova pjesma uspjela završiti u top 100, a kamoli u top 16. 1
  Colonia – Zidina: Ovo je dobro izgledalo. Solidna pjesma, super vokali. 4
  Mia Negovetić – When It Comes to You: Ovo bi se Europi više svidjelo nego Divlji vjetre. Nju svakako želim na ESC-u, i to s nekom još boljom pjesmom. Činjenica je da jedini koji bi postigli kakav uspjeh (Mia i Indira) imaju strane autore. Nadam se da će biti čim više stranih autora iduće godine. 5

 14. imperator — 11. ožujka 2020. u 20:18

  Jure – čisto solidno.. Taman za ranojutarnji doručak ili za slušanje tokom vožnje.. Za esc pozornicu – ni blizu.. Ni blizu 😐
  Colonia – falilo je nešto da to bude moćnije.. Izgleda..Falila je Indira 😁
  Mia – hvala Bogu pa je publika ispravno odlučila.. Njezinu pobjedu bih podnio teže nego Rokovu..

 15. vix-2-new — 11. ožujka 2020. u 19:37

  Jure-zalutao na Doru
  Mia Negetović-ne volim takve pjesme, sreća pa nije pobjedila jer bi mi bila jedna od najgorih ove godine
  Colonija-klasična pjesma Colonije…nije za Eurosong, al od ove 3-najbolji izbor

 16. SwedenEurovisionFan — 11. ožujka 2020. u 19:23

  Odbacili sigurnu finalisticu Miu za vrlo upitnog sudionika finala Kedžu. Ogromna, nenadoknadiva šteta!

 17. eurovisiofanatico — 11. ožujka 2020. u 19:18

  JURE-nadam se da ga neću gledat više na dori,jer očito ne zna što je potrebno da bi se predstavljala vlastita država,njegovu izjavu o biranju pjesme bolje je ne komentirat. 1/5
  COLONIA-dobra pjesma,scenski nastup nije bio loš,ali mislim da je ipak potrebno više 3/5
  MIA-vokalno izvrsna,pjesma jako dobra,mislim da bi nakon INDIRE ovo bio naš najdostojniji predstavnik.Ipak sam uvjeren da će u skorije vrijeme stati na eurovizijsku pozornicu. 5/5

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?