#sdse2012: "Samo je jedna Kalomira" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#sdse2012: “Samo je jedna Kalomira”

  7 min za čitanje   11 komentara

U današnjem izdanju prisjetit ćemo se nastupa Belgije, Grčke i Ujedinjenog Kraljevstva!


Iris – Would You

Plasman: 17. mjesto u polufinalu (16 bodova)

Andrea: Budimo realni, pjesma je bila dosadna i prije nego što je ona sve dodatno upropastila ovim dosadnim i nezanimljivim nastupom. Mogla se potruditi barem napraviti više od tri koraka na pozornici. Doslovno sam skoro zaspala čekajući da ovo završi.

Ukupni dojam:

Bartol: Pjesma nastup i Iris kao da su trebali biti na Dječjem Eurosongu. Ova pjesma me puno više živcirala 2012. nego sad, ali svejedno je i dalje dozlaboga dosadno, od nastupa preko Irisine izvedbe. Izgledala je kao lane u svijetlima auta.

Ukupni dojam:

Bojan: Znači ja sam totalno zaboravio da je ovo bilo na Eurosongu. Znači nijedan detalj nisam upamtio. Pjesmu kao da sam prvi put čuo. Potpuno neprimjetno i zato je i ostalo u polufinalu.

Ukupni dojam:

Emilia: Ovu dijabetičnu pjesmu zaboravljam nakon 5 sekundi i krećem dalje.

Ukupni dojam:

Marija: Belgijci su se u Bakuu predstavili sa lijepom i slatkom baladom i jednostavnim nastupom koji mi je bio okej. Ipak, smatram da bi nastup bio puno bolji sa plesačima, npr. dvoje plesača koji kroz ples prenose i „proživljavaju“ ono o čemu pjesma govori. Isto tako, smatram da je Iris mogla imati i bolju i ljepšu haljinu od one koju je imala.

Ukupni dojam:

Sanja: Ovaj nastup mi je kao ona zadnja pjesma u onim glazbeno-romantičnim filmovima, tipa Raise your voice, Hillary Duff iz mladih dana. Ono kad stane na pozornicu i ne znaš hoće li se raspasti od treme ili rasturiti. Takav dojam sam imala ovdje, s tim da sam stalno čekala da “potegne”. Iris je baš pojela ova ogromna pozornica, čitav nastup mi djeluje krhko. No, pjesma sama po sebi mi je simpatična, nek bude neutralko.

Ukupni dojam:

anketa 1525

Ocijenite belgijski nastup

Ukupno glasova: 59

 • Ne sviđa mi se (2) [32 / 54%]
 • OK je (3) [13 / 22%]
 • Užasan je (1) [11 / 19%]
 • Jako mi se sviđa (5) [2 / 3%]
 • Dobar je (4) [1 / 2%]

Eleftheria Eleftheriou – Aphrodisiac

Plasman: 17. mjesto u finalu (64 bodova)

Andrea: Jedna jako dobra energična pjesma u grčkom stilu. Naravno da koreografijom malo vuče na Helenu, ali opet je unijela neki svoj štih što je super. Cijelo vrijeme sam mrdala guzom dok sam ovo slušala i mislim da je ovim nastupom i poletnom pjesmom postignuto ono najvažnije – zabaviti gledatelja te tri minute i navesti ga da te zapamti i, naravno, da glasuje.

Ukupni dojam:

Bartol: Grčki trash u najboljem mogućem smislu, ali imam dojam da su u ovaj nastup (kao i u nacionalno finale) uložili gotovo pa ništa. Falilo je vatre, nekih efekata, nešto da se pjesma još više pokrene i da taj nastup još više zasja. Moglo je i bolje, pjesmica je i dalje hit, a finale zasluženo kao i plasman u njemu.

Ukupni dojam:

Bojan: Za početak ću samo reći – jedna je Kalomira. Ipak, Slobodanka (kako bismo je zvali da ako bismo joj preveli ime na naše jezike) je, moram priznati, bila na visini zadataka. Odradila je jedan korektan nastup i zaslužila je biti u finalu. Sad kad gledam sa ovim odmakom, to je nešto što možemo očekivati od Grčke na Eurosongu i to smo dobili. Fali nam ovih koreografskih nastupa posljednjih godina.

Ukupni dojam:

Emilia: Neke dvije minute mi treba da se sjednem u Cacau na riječkoj rivi i dočekam konobara. U te dvije minute čekanja definitivno bih smislila bolji nastup od ovoga što su nam Grci servirali te godine. I zbilja ne znam što im je palo na pamet odjednuti vokalno slabu Slobodanku u veštu koja je prošla kroz šredericu.

Ukupni dojam:

Marija: Pjesma Grčke iz 2012. i dalje mi se vrti u glavi i često ju slušam jer je zabavna i catchy. I dok mi se pjesma sviđa, moram priznati da me nastup nije toliko oduševio, a s onom koreografijom bio mi je čak i pomalo dosadan. Isto tako, vokalna izvedba je mogla biti bolja.

Ukupni dojam:

Sanja: Znate onu scenu u filmu “It” kad Pennywise balonom mami klince u kanalizaciju?! Bome bih i ja završila u kanalizaciji samo da mi netko proviri i pusti neku ovakvu Helena Paparizou rip-off grčku pjesmu. Smajlić za guilty pleasure. P.S. Tko će mi objasniti razliku između glavnog i pratećeg vokala u ovom nastupu?! Legenda je skupa s Eleftheriom otpjevala cijelu pjesmu, a smjestili je da stoji tamo iza u onoj elegantnoj haljini u kojoj izgleda kao da je zalutala na krivi nastup.

Ukupni dojam:

anketa 1526

Ocijenite grčki nastup

Ukupno glasova: 72

 • Jako mi sesviđa (5) [26 / 36%]
 • Dobar je (4) [23 / 32%]
 • OK je (3) [12 / 17%]
 • Ne sviđa mi se (2) [6 / 8%]
 • Užasan je (1) [5 / 7%]

Engelbert Humpedinck – Love Will Set You Free

Plasman: 25. mjesto u finalu (12 bodova)

Andrea: Možda će neki reći da je ovo kvalitetno i classy, ali za mene je ovo jednostavno smor. Ona pirotehnika na kraju mi se nikako nije uklapala i izgledala mi je smiješno. Pjesma je repetitivna, nastup previše tmuran, a čitava atmosfera mi je deprimirajuća. Jedino mogu njegov vokal pohvaliti.

Ukupni dojam:

Bartol: Tužite me, ali meni je ovo bilo baš lijepo. Dakako nije pjesma za pobjedu ali bilo je podosta gorih pjesama u finalu, a i UK je imao puno gorih pjesama i još gorih nastupa. Nekako mirno, umirujuće, plesači nisu smetali, onako malo pirotehnike – jedan gospodski nastup za ovakvog gospodina. Šteta što je nastupao prvi, da je bio nešto poslije možda bi i osvojio koji bod više. Pjesmu si dan danas ponekad pustim, onako lijepa je za zalazak sunca na moru 😀

Ukupni dojam:

Bojan: Svaka čast čoveku za sve što je za života postigao u glazbenoj karijeri, ali ova pjesma, barem kod mene, nije postigla da osjetim neku posebnu emociju ili divljenje. Bila je jedna od onih koje su popunile program, ali ne bih s njom otvarao finale šoua.

Ukupni dojam:

Emilia: Kako ono ide ova pjesma? Jedino čega se sjećam su dvoje plesača.

Ukupni dojam:

Marija: Dosadnoooo. Pjesma je jednostavno dosadna, a ni nastup nije puno bolji. Čak mi je bila fora ona igra sa svjetlom u prvom dijelu nastupa, ali to je nedovoljno da bi me nastup oduševio. Ova bi pjesma dobro prošla na Eurosogu u sedamdesetim ili osamdesetim godinama prošlog stoljeća. Za 2012. je jednostavno staromodna.

Ukupni dojam:

Sanja: Kakva pjesma za otvorenje showa! Taman da zaspemo, a nije još ni počelo. Pjesma mi je ekstremno cheesy i tijekom ovog nastupa imam potrebu par puta pogledati na sat, ove tri minute se čine kao deset. Sviđaju mi se plesači u pozadini, sve ostalo je za zaborav.

Ukupni dojam:

anketa 1527

Ocijenite nastup Ujedinjenog Kraljevstva

Ukupno glasova: 58

 • Ne sviđa mi se (2) [22 / 38%]
 • OK je (3) [13 / 22%]
 • Dobar je (4) [10 / 17%]
 • Užasan je (1) [7 / 12%]
 • Jako mi se sviđa (5) [6 / 10%]

Zanimljivosti

Danas su mišljenja bila podijeljenija nego prije dva dana, pa se tako Emiliji nije svidjela niti jedna pjesma, a nastup UK-a se svidio samo Bartolu.

Iris je osvojila isto mjesto i isti broj bodova kao i belgijski predstavnici 2008. godine Ishtar s pjesom O Julissi

Eleftheria je prekinula niz grčkih ulazaka u TOP10 koji su krenuli 2004. godine. S druge strane, od 2012. godine nadalje, Grčka je samo jednom ušla u top 10 i to 2013. godine, a Eleftherijin plasman je drugi najbolji nakon 6. mjesta iz 2013.

Engelbert Humperdinck je bio posljednji kod žirija sa 11 bodova, ali ga je publika “nagradila” 21. mjestom sa 36 bodova.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
11
PODIJELI ČLANAK

Rasprava11

 1. LoveWave — 27. srpnja 2020. u 08:42

  Belgija – Meni je ovdje sve preloše, od nastupa do pjesme… baš ne mogu pronaći ništa pozitivno. NEEXT! ?
  Grčka – iznenađuje me tek 17. mjesto. Svjestan sam da možda nastup nije bio na nivou i da su išli prije Loreen, ali po meni je ovo trebalo ići više na tablici. Plesno, pamtljivo, zarazno… baš volim ovakve grčke entryje. ?
  UK – svaka čast Engelbertu, ali meni je ovo kao i Belgija. Inače mi se znaju svidjeti pjesme koje nas vrate godinama unatrag no ovo me nije osvojilo niti malo. Ipak, veliki plus za vokal! ?

 2. EurovizijskiFan — 26. srpnja 2020. u 23:21

  Belgija-Bezveze pjesma i nastup.Zasluženo ispadanje.Ocjena 2
  Grčka-Obožavam ovu pjesmu.Pravi ljetni hit.Jedna mi od dražih te godine.Nastup je mogao biti bolje odrađen, ali ne zamjeram puno.Ocjena 5
  Ujedinjeno Kraljevstvo-Ugodna pjesma, ali nije mi za Eurosong.Engelbert ima odličan glas.Ocjena 3

 3. eurovisiofanatico — 26. srpnja 2020. u 18:45

  @chandler apsolutno se slažem da treba vratit izvlačenje pozicija, ovo da Bjorkman bira tko će kad nastupati je totalno bezveze.

 4. Lazergirl — 26. srpnja 2020. u 18:30

  BELGIJA-Pjesma je dobra,samo je nastup dosadan.
  OCJENA:5
  GRČKA-Prava ljetna pjesma,s prepoznatljivim grčkim melosom.Ali vokalno nije bilo na visokom nivou.
  OCJENA:7
  UJEDINJENO KRALJEVSTVO-Ne znam zašto,ali meni se ova pjesma sviđa.Onako umirujuća i vraća nas u 60-te ili 70-te godine prošlog stoljeća.Očito se danas na Eurosongu ne cijene ovakve pjesme.
  OCJENA:8

 5. Chandler — 26. srpnja 2020. u 17:36

  Belgija – dosadno do zla boga. 0 od publike me ne iznenadjuje. 1/5
  Grcka – po finalnom rezultatu ove pesme se vidi da je vec ovde pocelo svima da dosadjuje taj grcko-turski tres koji je harao 2004-2011. Nit smrdi nit mirise. 3/5
  UK – vidim da se svi ovde zale kako ova pesma nije za otvaranje finala. Da se ja pitam, ja bih ipak vratio zrebovanje za redosled, jer sta ti se padne, to ti je to i kraj. Nema nikakvih teorija zavera i Bjorki ne bi vise stalno velicao pojedine zemlje, a neke urnisao. Sto se ove pesme tice, korektno i nista vise. 3/5

 6. YeahYeahFire — 26. srpnja 2020. u 17:08

  Belgija – yaawwn….NEXT
  Da li je moguće da neko za nastup na esc ima toliko meseci da se pripremi i na kraju izadje na scenu sa jedno predosadnom pesmom ne radeći NIŠTA u tri munte… Ocena: 2/10
  Grčka – You make me want your aphrodisiac…ova pesme i jeste ogromni afrodizijak.Konstantna je na mojoj playlisti.Ne mislim da je koreografija bila toliko loša,ali ipak moglo je da bude bolje…i da ono što je @escfan rekao…Loreen je učinila svoje.Onaj ko je nastupio pre i posle nje pao u zaborav automatski! Ocena: 8.5/10
  Uk – uz dužno poštovanje,ali dosada živa.Dobro je što sada nemamo više situaciju kao tada za otvaranje jer bih se tačno smorio. Ocena: 2.5/10

 7. Niko bitan — 26. srpnja 2020. u 17:04

  Ranih 2010* Greška.

 8. Niko bitan — 26. srpnja 2020. u 17:02

  Belgija: Zzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Ocena: 2

  Grčka: Uvek se može od Grčke očekivati da servira letnji hit! Falilo je nešto na sceni a, ni nastupati posle Euphorie nije pomoglo. Zasluženo mnogo više od 17. Mesta! Ocena: 4

  UK: Veliki plus za Engelberta i njegov glas, ali ogroman minus za pesmu i sve ostalo. To je bio trend kod UK-a ranih 2000-ih. Solidni pevači ali sa veoma zastarelim pesama. I odna kao krive Evropu kako ih mrzi zbog svog lošeg plasmana. ?
  Ocena: 2

 9. loreeneuphoria — 26. srpnja 2020. u 16:29

  BELGIJA-pjesma koja ne ide apsolutno nigdje,stoji u sredini,nema vokalnih izazova,tekst napisalo neko dijete koje jedva zna engleski,zasluženo ispadanje.
  Ocjena:1/5
  GRČKA-jedan lijepi hit kojeg je Grčka servirala još jednom.Tekst je lako pamtljiv,grčki melos standardan i uvijek na mjestu,falilo je malo više efekata na sceni.Po meni je ipak zaslužila više od 17.mjesta
  Ocjena:4/5
  UK-ja stvarno ne znam šta mi je,ali je meni ova pjesma zapravo vrlo dobra.Jest da je dosta staromodna,ali mi je scenski baš bio odmjeren i pohvale za Engelberta koji je na ovo i pristao.Eh,sad je li 25. mjesto realan plasman ili ne-nisam siguran.
  Ocjena:3/5

 10. eurovisiofanatico — 26. srpnja 2020. u 16:22

  BELGIJA- pjesma užasno dosadna, a nastup još gori. OCJENA 1/5
  GRČKA- vesela ljetna pjesma, scenski nastup jako dobar, no ipak daleko je ovo od onih "pravih" Grčkih pjesama.
  OCJENA 3,5/5
  UK-pjesma ima svoju poruku, no na Eurosongu je teško očekivati da će ovako nešto proći zapaženo, vokal vrhunski, scenski nastup mi se jako svidio. OCJENA 2,5/5

 11. SwedenEurovisionFan — 26. srpnja 2020. u 16:09

  Belgija – Dosadna pjesma dosadne koreografije s dosadnom pjevačicom. Jesam li već napisao da je Belgija poslala jednu dosadnu stvar?
  Ocjena: (navučena) 2. Moj osobni poredak: 37/42.
  Grčka – Odlična ljetna pjesma koja vuče na Helenu, sa simpatičnom koreografijom. Šteta što je baš Kalomira prekinula niz ulazaka u Top10, iako je do toga možda došlo iz razloga što je nastupala baš prije Loreen pa su svi zaboravili taj simpatičan nastup nakon što je došao onakav nevjerojatan nastup.
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 10/42.
  UK – Veliki lajk za legendu Engelberta, ali šteta što nije došao na Eurosong s boljom pjesmom. Pomalo dosadnjikavo, ali opet classy.
  Ocjena: 3. Moj osobni poredak: 25/42.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!