#sdse2012: "Sve vam nebo vrati" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#sdse2012: “Sve vam nebo vrati”

  9 min za čitanje   10 komentara

U današnjem izdanju projekta S druge strane ekrana prisjetit ćemo se tri države iz regije koje nisu uspjele ostvariti plasman u finalu Eurosonga 2012. godine.


Rambo Amadeus – Euro Neuro

Plasman: 15. mjesto u polufinalu (20 bodova)

Andrea: Ovo je možda najbolji troll act koji se ikada pojavio na Eurosongu. Čovjek se došao zezati, ali i poslati važnu poruku. Baš kao što je netko napisao u komentare na YouTubeu, ovo je istovremeno najgora i najbolja pjesma haha. Nastup je bio teški nered, ali to je bila ideja svega.

Ukupni dojam:

Bartol: Mene samo zanima što su stranci mislili o ovome, i kakve su misli prolazile Azerima kroz glavu kada su shvatili da upravo ovaj master troll act otvara njihov Eurosong. Ako ništa drugo refren je pamtljiv, ali obzirom da nisam fan Ramba Amadeusa ni izvan Eurosonga, ni ovo nije bilo za mene.

Ukupni dojam:

Bojan: Sa pozicije balkanskog gledatelja ovo je bilo ok za pogledati, iako nije nešto što bih ja osobno slao na Eurosong. No, ništa drugačije se nije moglo očekivati od Ramba. Svakako mislim da je ostao upamćen, a ostanak u polufinalu je bio realan ishod.

Ukupni dojam:

Emilia: Boraveći u Crnoj Gori za ulazak u sada već grozomornu 2020. godinu, shvaćam što je pisac mislio reći ovom pjesmom (a usput sam prepoznala nekoliko lokacija iz spota, hihi). No ipak, cijeli nastup je izgledao kao da je netko kupio jeftinu rusku votku u Budvi, nalio se kao svinja i rekao “e, ajmo to, to i to staviti u nastup, sigurno će ljudi glasati za nas”. A znate koliko je sati kad si sa silnim rekvizitima bio tek 14. na televotingu.

Ukupni dojam:

Marija: Ovo je jedan pravi joke act. Moram priznati da me tekst pjesme dobro nasmijao kao i cijeli nastup, ali bilo bi pravo iznenađenje da je Rambo prošao u finale.

Ukupni dojam:

Sanja: Sviđa mi se kod susjeda Crnogoraca što imaju hrabrosti poslati nešto ovako drugačije. Mi smo malo previše uštogljena nacija za ovako nešto, češće smo na Eurosongu u zoni komfora. Kako u stihovima pjesme kaže, Rambo nije imao “ambiciju za visoku poziciju”, došao čovjek poslati poruku, malo trollati i to je to. Moj respect ima za to, ali neovisno o tome, osobno nisam fan pjesme niti nastupa.

Ukupni dojam:

anketa 1538

Ocijenite crnogorski nastup

Ukupno glasova: 103

 • Užasan je (1) [37 / 36%]
 • Ne sviđa mi se (2) [28 / 27%]
 • Jako mi se sviđa (5) [14 / 14%]
 • OK je (3) [13 / 13%]
 • Dobar je (4) [11 / 11%]

Eva Boto – Verjamem

Plasman: 17. mjesto u polufinalu (31 bod)

Andrea: Užasno sam ljuta jer ovo nije prošlo u finale. Meni je ovo divno, od pjesme do nastupa. Eva, koja je imala samo 16 godina tada, je preslatka na pozornici i jako je dobro otpjevala. Malo se osjetila trema, ali ništa strašno. Mooožda bih promijenila izbor boja u nastupu jer mi ona narančasta koja se iznenada pojavi baš bode oči. Imam zamjerku i na popratne plesačice /vokale koje su mi nekako više smetale nego što su doprinosile, ali dobro, sve u svemu je to bilo za finale.

Ukupni dojam:

Bartol: Idemo redom, imam puno misli o ovoj pjesmi i nastupu. Slovenija je jedna od meni najdražih država na Eurosongu i jedna od najpodcjenjenijih država na Eurosongu. Da je ovu pjesmu poslala Srbija i pogotovo da ju je pjevao Joksimović, lagano bi našla svoj put u finale. Što je osim toga pošlo po krivu? Iskreno, mislim da je Eva Boto bila premlada i imala premalo samopouzdanja da izvede ovakvu pjesmetinu. Nadalje, mislim da bi uniformiraniji izgled bekvokala pomogao, a ne da svaka ima svoju verziju bijele haljine, kao i jednostavnija ali tečnija koreografija na 2:05 i nadalje. Ne znam je li ovaj tip pjesme dobar za Sloveniju, pogotovo jer su zadnjih godina dokazali da mogu stvarno poslati hrabre pjesme i završti u finalu. Prenisko u finalu, ali ipak u finalu. Ja bih volio da mi imamo malo takve hrabrosti.

Ukupni dojam:

Bojan: Još jedno iznenađenje za mene je to što Slovenci s Evom nisu prošli u finale. Koncept nastupa je lijepo osmišljen i realiziran, vidi se da je inspiracija bio nastup “Molitve”, ali opet je “Verjamem” doživio svoju priču. Pohvala za kadriranje. Baš sam mislio da će poslije vrhunske Maje Keuc ovo biti jedan dobar nastavak slovenske eurovizijske priče. Baš šteta.

Ukupni dojam:

Emilia: Cijeli nastup može se opisati s izjavom jednog našeg nogometaša, koji je ušao u ledenu kupku i derao se “šta je ovo!?” dok ga je kolega iz kluba snimao. I zbilja – što je ovo bilo i zar nije bilo nikog tko bi im savjetovao da stanu na loptu i razmisle drugačije? Zašto su tinejdžericu odjenuli u vjenčanicu sa cvijećem? Zašto je za glavnu prateću pjevačicu odabrana osoba koja je svako-malo imala falševa kao natjecatelji Splitskog festivala? Puno zašto, malo zato.

Ukupni dojam:

Marija: I dan danas mi nije jasno zašto Slovenija nije prošla u finale. Pjesma je odlična te ju i dan danas rado poslušam. Nastup mi se posebno svidio, baš mi je bio snažan i zanimljiv, a vokalno je Eva jako dobro izvela pjesmu. Budući da je tada imala samo 16 godina, zaista je odlično predstavila Sloveniju u Bakuu.

Ukupni dojam:

Sanja: Još ne mogu prihvatiti koliko je ova pjesma podcijenjena. Teško mi je uopće pojmiti da se nije kvalificirala, a kamoli da je završila predzadnja. Meni je ovo u top10, a dodatno fascinira činjenica i da je Eva ovdje imala tek 16 godina.

Ukupni dojam:

anketa 1539

Ocijenite slovenski nastup

Ukupno glasova: 98

 • Jako mi se sviđa (5) [36 / 37%]
 • OK je (3) [24 / 24%]
 • Dobar je (4) [24 / 24%]
 • Užasan je (1) [7 / 7%]
 • Ne sviđa mi se (2) [7 / 7%]

Nina Badrić – Nebo

Plasman: 12. mjesto u polufinalu (42 boda)

Andrea:  Iskreno, ova pjesma mi se nikada nije previše sviđala. Lijepa je i ima lijepu poruku, ali nije mi nikada bila za Eurosong. Pomalo je repetitivna, malo dosadna ako se mene pita, ali kvaliteta se osjeti, što dokazuje činjenica da smo skoro ušli u finale. Ono što nam je presudilo je nastup. Lamatanje haljinom i bespotrebna plesna koreografija odvukli su pažnju s pjesme i nikako se nisu uklopili u koncept.

Ukupni dojam:

Bartol: Trenutno me ime Nine Badrić podsjeti na sve budale koje joj govore da ide kopati krumpire. Svima njima poručujem neka se probaju baviti glazbom pa će saznati koliko je to krvav posao, znam iz osobnog iskustva. A što se tiče naslađivanja na tuđu nesreću – sve vam nebo vrati. Sad nakon ovog vrlo kratkog ranta (koji je u izvornoj verziji bio puno duži 😀 ) idem na Nebo. Obožavam ovu pjesmu uistinu, zapravo mi je najdraža pjesma koju je Hrvatska poslala u 2010-ima, ali nastup nije. Ukratko, bio mi je bolji nastup s prve probe. Backdropovi su bili odlični, Nina je izgledala PREDIVNO, ali nastup kao da je bio nešto između avangardnog i klasičnog, a opet nedovoljno jedno ili drugo. Mislim da bi avangardniji nastup bolje prošao, ali i ovako smo trebali proći u finale. Redoslijed nastupa nam je također odmogao.

Ukupni dojam:

Bojan: Jedan od dražih hrvatskih nastupa na Eurosongu. Tako volim Ninu, tako volim ovu pjesmu, njen glas. Baš sam bio tužan što nije prošla u finale.  Sjećam se koliko sam bio opčinjen sa njom. Iskreno, mislim da se trebalo ostati pri koncepciji nastupa sa prve probe. S obzirom na to kakvu je operaciju imala, strepio sam kako će zvučati, ali Nina je vrhunski otpjevala. Što se pjesme tiče, moj prvi izbor sa albuma bi bila pjesma “Sanjam da smo skupa mi”. Sve u svemu, Nina je poklonila Europi jednu lijepu pjesmu.

Ukupni dojam:

Emilia: Ja se zbilja nadam da me Bojan neće naganjati s bejzbol palicom, ali meni je sve ovo bio jedan veliki promašeni koncept. Kao prvo, pjesma je i u originalu bila već nedovoljno neupečatljiva, novom produkcijom dokrajčena, a nastupom potpuno flopnula. Evo, osam godina poslije i meni i dalje nije jasan koncept plahte na sceni, no lako je biti general poslije bitke i reći koje stvari su trebale ispasti drugačije i da bi prošli u finale da su se gledali samo glasovi žirija. #pravdazaSanjamDaSmoSkupaMi

Ukupni dojam:

Marija: Bila sam ugodno iznenađena kada sam vidjela da je HRT interno izabrao Ninu Badrić, pjevačicu koja ima izuzetno snažan vokal, što je pokazala i na pozornici u Bakuu. Pjesma Nebo nije melodična i ne ostaje u uhu odmah nakon prvog slušanja, ali Nina je svojom vokalnom izvedbom zasigurno doprinijela tome da gledatelji zapamte hrvatski nastup. Ne smijemo zaboraviti da je Nina nedugo prije ovog nastupa imala i operaciju glasnica tako da ovakva vokalna izvedba još više dobiva na važnosti. Vizualno je nastup jako dobro izgledao, plesači su odlično izveli koreografiju, a prateći vokali su svoj dio također odlično odradili. Iako je na probama bilo dosta promjena i razmišljanja kako da se najbolje izvede ova pjesma, Nina je na kraju izabrala jako dobar scenski nastup i smatram da je dostojno branila hrvatske boje u Azerbajdžanu. Šteta što je odmah nakon Nine nastupila Loreen, jer da nije možda bi se Hrvatska uspjela plasirati u finale. U svakom slučaju, mene ovaj nastup nije razočarao, razočarali su me jedino glasači koji Nini nisu dodijelili više bodova.

Ukupni dojam:

Sanja: Lijepo se vratiti u period kad se Nini Badrić nije nudio posao u poljoprivredi. Ninin glas i pjesma su mi bolji od scenskog nastupa. Nekako ravno i nedorečeno mi je ovo izgledalo na sceni.

Ukupni dojam:

anketa 1540

Ocijenite hrvatski nastup

Ukupno glasova: 116

 • OK je (3) [30 / 26%]
 • Jako mi se sviđa (5) [27 / 23%]
 • Dobar je (4) [25 / 22%]
 • Ne sviđa mi se (2) [21 / 18%]
 • Užasan je (1) [13 / 11%]

Zanimljivosti

Ocjene su danas bile šarolike, osim za Crnu Goru koja se nikome nije svidjela, dok je Andrea dala neutralka.

Rambo Amadeus je dobio jednu dvanaesticu – iz Albanije. Osim Albanije, samo San Marino je dao bodove Crnoj Gori – njih osam

Verjamem je drugi najgori rezultat za Sloveniju svih vremena. Gori plasman ostvario je samo slovenski duo Platin, koji su u polufinalu Eurosonga 2004. osvojili 21. mjesto s 5 bodova.

Nini Badrić je falilo samo 3 boda (ili 4, ovisi kome bi se oduzeli ti hipotetski bodovi) da se kvalificira u finale Eurosonga. Da je 2012. vrijedio sistem iz 2016. godine Hrvatska bi se kvalificirala u finale.

Usprkos tome, Nebo je treći najboli rezultat za Hrvatsku na Eurosongu u 2010.-ima. Nadajmo se da nam novo desetljeće donosi renesansu Hrvatske na Eurosongu.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
11
PODIJELI ČLANAK

Rasprava10

 1. Niko bitan — 3. kolovoza 2020. u 21:06

  Crna Gora: Ovo je očigledni joke act. Besmisleno je, glupo ali i zabavno! XD Rambo Amabeus je sam po sebi legenda, i pre i posle Eurosonga. Da je Srbija bila u polu finalu siguran sam da bi više završili, jer ponovo, Rambo je legenda! Ocena: 3

  Slovenija: Ja obožavam ovu pesmu! U mojih Top 3 Slovenskih pesmama, ne samo u 2000tim već ikada! Ali da sve već rečeno. Previše podseća na Molitvu, što ju je i ''uništilo'', ne dobar scenski nastup, itd. Samo ime kompozitora, na žalost nije moglo da je spasi. I ja da pohvalim Evinu hrabrost i vokal! Sa samo 16 godina je uspela da uradi nešto veliko! Nadam se da će mo je videti na Eurosongu opet u budućnosti! Zrelija I sa još više samo pouzdanja I još boljim vokalom! Ocena: 4

  Hrvatska: Volim što su u ovoj grupi sve Ex Yu države! XD Ninu sam voleo da slušam i pre Eurosonga a, i dan danas je ponekad slušam. Duša me je zabolela kada nije prošla! ? Nebo je tako divna i emocionalna balada koja je definitivno bila vredna Finala! Ali ju je na žalost uništio ne tako dobar nastup, a ni nastupanje pre Loreen nije pomoglo. Još jedna od najvećih pljački te godine! ? Ocena: 5

 2. SwedenEurovisionFan — 3. kolovoza 2020. u 20:48

  Tako je @chandler, ždrijeb je odlučio da Crna Gora nastupi prva i to je ujedno zadnja godina gdje je takav ždrijeb odlučivao o running orderu kako sam i napisao ranije. Od iduće godine izvršni producent Eurosonga u suradnji s Bjorkmanom odlučuje o running orderu nakon što zemlje izvuku prvi ili drugi dio polufinala 😉

 3. LoveWave — 3. kolovoza 2020. u 20:35

  Crna Gora – nemam ništa protiv joke actova na eurosongu, ali ako su isti dobro osmišljeni. Ovo nije bilo ni na tragu toga. ?
  Slovenija – jako podcijenjena pjesma. Ok, nije prošla u finale, ali tek 17. mjesto u polufinalu?! Što je previše, previše je! ?
  Hrvatska – realno, završili smo tamo gdje nam je mjesto kad se usporedimo s ostalim pjesmama i nastupima. Nina je stvarno dala sve od sebe, vokalno je briljirala, ali kao što je i većina ovdje rekla – nastup je odradio svoje. ?

 4. loreeneuphoria — 3. kolovoza 2020. u 20:24

  CRNA GORA-A što reći-uzeti popularnog pjevača koji će ostati upamćen,ali nikako po dobrom.Vrlo loša pjesma sa vrlo lošim scenskim nastupom.Najgora crnogorska pjesma ikada!
  Ocjena:1/5
  SLOVENIJA-žao mi je što ću ovo reći,ali su po meni ispali zasluženo.Kao prvo,veliko potkopavanje je bilo uopće tražiti sličnosti i uspoređivati sa Molitvom.Kao drugo,voditi se idejom manje je više,ne da nije pomoglo,nego je daleko odmoglo.Kao treće,u polifinalu u grupi od 4 ex-Yu zemlje biti 17. od 18. također nešto govori,a po novom sistemu bi bila zadnja.Nadam se da će se Eva vratiti na esc scenu da mi popravi dojam jer meni ovo nije bilo dobro.
  Ocjena:2/5
  HRVATSKA-jao,ne znam više šta da mislim.Kao prvo,Nina je odličan odabir bila i…- tu stajemo.PJESMA JE GLAVNA (natjecanje se zove Eurovision SONG contest).Nina je mogla posegnuti za stranom pjesmom u Italiji jer je tamo popularna,a i produkcijski bi to bilo na višem nivou.Kao drugo,nisam siguran i ne znam što je bilo u pozadini,ali operirati glas 2 mjeseca prije esc-a je meni bio vrlo riskantan potez.Kao treće,zašto je ona morala plaćati boravak u Baku članovima delegacije??Za to je zadužena nacionalna televizija.Kao četvrto,scenski je trebao biti onaj sa prve probe.Kao peto,bit 12. u polufinalu od 18. pjesama,sa 4 ex-Yu zemlje sa 45 bodova i to 42 od susjeda također puno govori.I kao šesto,kao što je @escfan rekao,netko je morao biti žrtveno janje ispred najbolje pjesme u povijesti esc-a.Volio bih da se Nina vrati na esc sa tipa nekom baladom švedskih pisaca,ali s obzirom na godine mislim da do toga neće doći.Neka navučena ocjena.
  Ocjena:3/5

 5. Chandler — 3. kolovoza 2020. u 20:19

  @SwedenEurovisionFan Bjorki nije stavio Crnu Goru tad da nastupi prva, vec se zrebom desilo da nastupi prva. Ali nicija nije do zore gorela, pa nece ni Bjorkiju…

  Crna Gora – Tada sam ovo mrzeo strasno, da mi je sve osim prolaska u finale bilo ocekivano. Sada mi je ovo simpaticno, ali i dalje ne mislim da bi prosli. 3/5

  Slovenija – Koliko sam tada bio razocaran sto Slovenci tada nisu prosli u finale, toliko sada tvrdim da je ispadanje bilo i vise nego zasluzeno. Ona sva uplasena i neubedljiva (razumem, bila je premlada pa joj oprastam), ali sve to pogorsava prateca vokalistkinja koja se ubila falsirajuci. Da je ovakav nastup bio 8 godina kasnije, ne bih ja to pustio u finale. Ali sta znam, i ja sam tad bio premlad, bukvalno samo 3 godine mladji od Eve. 😀 2/5

  Hrvatska – Slicno kod Slovenije, samo sto ovde ulogu igra ime izvodjaca. Posto jako volim Ninu Badric i pratio sam emisiju gde je predstavila pesmu, a posto sam video da jr mogla da bira sta ce slati, nadao sam se da ce ici sa pesmom "Dat ce nam Bog". Iskreno, bio sam razocaran sto je izabrala "Nebo" zbog visokog tonaliteta u prvoj verziji, ali mi se izmenjena verzija dopala da sam svakako hteo nju u finalu. Kad vidim, na kraju je bilo tako blizu, a tako daleko… Ali mi je na kraju drago sto smo dali Nini 12 poena u polufinalu. 4+/5

 6. YeahYeahFire — 3. kolovoza 2020. u 18:49

  Crna Gora – joj susedi ovako se ne vraća na takmičenje.Ok pesma ima poruku,ali čemu ovolika sprdačina.Ja i svi moji kod kuće smo se cepali kad smo videli nastup,ali ne bismo glasali čak i da smo mogli tj bili u 1. pf.Ne znam zašto li ga pustismo na Beoviziju 6 god kasnije…
  Ocena: 1/10
  Slovenija – kriminalno ubderrated.Graja odradio sjajan posao,a Eva takodje,mada je mnogima vrv odbilo to što je sve zaista ličilo na Molitvu (ista stvar i sa Sanjom 2016.).Mislim da je i nastup mogao biti bolji,ali svakako trebalo je u finale! Ocena: 8/10
  Hrvatska – da budem iskren ne slušam Ninin repertoar toliko često poslednje vreme,ali ću zato reći da je sjajna umetnica u svakom pogledu.Nebo ima snažnu poruku i lepu melodiju,ali što su neki rekli,nastupanje pre Loreen i sam nastup učinili svoje!
  Ocena: 7/10

 7. Lazergirl — 3. kolovoza 2020. u 17:34

  CRNA GORA-Pjesma i nastup su me dobro nasmijali.Baš pravi joke act,najbolji dio je kad kaže:"Hello Azerbejdžan!"Pjesma je duhovita,ali sa porukom.
  OCJENA:2
  SLOVENIJA:Dobra je pjesma,ali je ništa nisam razumjela.Velike pohvale za tad 16-godišnju Evu Boto koja je dobro otpjevala.Možda bi bolje bilo da je pjevala na engleskom,meni lično je engleska verzija pjesme bolja.
  OCJENA:5
  HRVATSKA-Super je pjesma,ali kod nastupa je zapelo.Jedini hendikep je bio što je Nina nastupala prije Loreen ,pobjednice natjecanja.S obzirom da je imala operaciju glasnica,vokalno je bilo savršeno.
  OCJENA:8

 8. SwedenEurovisionFan — 3. kolovoza 2020. u 16:43

  Crna Gora – Katastrofalan joke act nakon kojeg se ždrijeb više nije radio random. Stoga još jednom, HVALA BJORKI!
  Ocjena: 2. Moj osobni poredak: 35/42.
  Slovenija – Jedna od najboljih pjesama u povijesti Slovenije na Eurosongu. Harmonije predivne, njezin glas maestralan (a tada je imala samo 16 godina!), jedino je nastup malo pokvario ukupni dojam. Trebala, ne, morala je ući u finale.
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 4/42.
  Hrvatska – Nina je vanserijska pjevačica i "Nebo" je jako dobra pjesma, ali mogla je Nina još i bolje pogledamo li kakve je sve hitove imala prije i poslije njenog nastupa na Eurosongu. Dvije stvari su nam uništile šanse za finale, mlataranje haljinom u ruci i nastupanje prije neprikosnovene kraljice Eurosonga.
  Ocjena: 4. Moj osobni poredak: 20/42.

 9. Sekret — 3. kolovoza 2020. u 16:35

  CRNA GORA – Nastup zanimljiv kao i pjesma.Baš sam se nasmijao dok sam gledao nastup.Kad rezimiram cijeli paket jednostavno ovo nije bilo za Eurosong.Ocjena 3
  SLOVENIJA – Izgleda da sam u manjini jer meni "Verjamem" nije nikako legao.Nastup je bio pomalo bezveze.Ocjena 3
  Hrvatska – Ah što reći Ninu slušam privatno i volim njezine pjesme."Nebo" mi je lijepa pjesma kao i Ninin vokal.Ono što je bio problem kod ove pjesme je nastup koji nije bio najbolje realiziran.Još ako nadodamo činjenicu da je Loreen nastupala poslije nas samo nam je otežalo ulazak u finale.Ocjena 4

 10. eurovisiofanatico — 3. kolovoza 2020. u 16:09

  CRNA Gora-pjesma je joke act, definitivno nije nešto što će proći na Eurosongu, ali meni je baš simpa ta sprdancija. OCJENA. 3/5
  SLOVENIJA-pjesma nije loša, ali nekako su svi pjesmu gledali kroz ime autora i njegove pobjede, pa u toj nadi zamišljali ovu pjesmu visoko. OCJENA3/5
  Hrvatska-a što reći. Nažalost početak Barberićeve trilogije i staginga zvan drvena Marija(nadam se da više dotičnog neću vidjeti u delegacije. Jako mi je žao Nine i svega što je morala pretrpjeti u pripremi nastupa i tretmana nacionalne televizije prema njoj. Nastup nije bio ništa posebno, pjesma nije loša, ali činjenica da ispadneš u polufinalu kraj toliko susjeda nešto sugerira. OCJENA3/5

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!