#sdse2022: Izrael – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#sdse2022: Izrael

  4 min za čitanje   18 komentara

Izrael

13. mjesto u polufinalu (61 bod)


Malo pozitive

Andrea: Stavimo njegovo ponašanje po strani i priznajmo da nastup Michaela uopće nije bio loš. Meni je super to sve izgledalo i on mi se doimao samouvjereno i pun energije, a i vokalno je bio jako dobar. Iskreno sam ga vidjela u finalu, ali jasno mi je zašto se tamo ipak nije našao. No nastup kao nastup je meni bio sasvim okej. Koreografija, rad kamere, usklađenost, pjevanje, boje…Pa, zapravo nigdje ne mogu pronaći osobitu zamjerku. No dobro, znala sam da u finalu nema mjesta i za Izrael i za Rumunjsku, a iako mi je izraelska pjesma bila draža, naposljetku mi je bilo drago da je WRS prošao dalje jer je svemu pristupio puno nenametljivije od Michaela. 😀

Bartol: Možda upravo zato jer sam dao 0 za pjesmu (iza koje i dalje stojim), mi je ovaj nastup zapravo i utoliko bolji. Ono – manja očekivanja – veće iznenađenje tip psihologije. Mišljenja sam da je samo malo smirio svoj afektirani pristup ovom nastupu da bi lagano prošao u finale. Međutim glas i ples, čak i kadriranje i kako je sve to izgledalo mi je za ovo polufinale i ovako bilo dostatno za finale. 😀

Bojan: Kako započeti komentar za ovaj nastup. Mislim da je kadriranje bilo dobro i da je ono malo led ekrana dobro iskorišteno, pogotovo podni ekrani. Generalno sam mišljenja da je pjesma završila na mjestu na kom je i trebala, a da je vibe izvođača, koji je ostavljao, dodatno doprineo rezultatu. 🙁

Faruk: Svojim jako neprofesionalnim ponašanjem, Michael Ben David je uspio pomjeriti fokus s nastupa nasvoje eskapade u i oko dvorane, što je uveliko utjecalo na konačan plasman. Kao što sam i rekao uRN, nijedna ostava na svijetu nema dovoljno kanti za ovu pjesmu, ali ipak – ne mogu reći da je nastup bio loš. 😐

Pa malo negative

Ivana: Ako mi netko može objasnit što sam gledala i slušala, čekam. 🙁

Matea: Iako ne volim ovu pjesmu niti malo, nastup je jako dobro odrađen. No s druge strane, zbog vrlo neprikladnog ponašanja pjevača van pozornice mi je drago što nije prošao u finale. Mislim da je to publika itekako primijetila i ,,nagradila” malom količinom bodova. 😐

Marija: Očekivala sam koreografiju i dinamičan scenski nastup, a to smo i dobili. Sviđa mi se kako je Izrael ove godine to osmislio. Kadriranje je bilo „on point“, a i led ekrani savršeno su se uklopili u priču. Michael je zaista dobro izveo svoju pjesmu, a čak sam mislila da će proći u finale. 😀

Sanja: Zahvaljujući TikToku, napokon sam našla na koju pjesmu me ovo podsjeća (pozz Kat DeLuna i Whine up, repeatu mojih srednjoškolskih dana). Po meni zaslužen ostanak u polufinalu, pjesma mi je od početka too much, a staging je djelovao hladno i sterilno s ovom crvenom i bijelom. Nisu mi se svidjeli ni I.M natpisi na podnom LED ekranu. Pohvale za ples i vokal, no po meni je ovo ipak samo blijedi pokušaj atmosfere Golden Boya na malo drugačiji način. 🙁


Zanimljivosti

  • Michael Ben David je prvi izraelski natjecatelj koji se nije uspio plasirati u finale Eurosonga od 2014. godine i Mei Feingold.
  • Također, Michael je prvi izraelski solo muški izvođač koji nije prošao u finale još od 2004. kada je Izrael predstavljao David D’Or s pjesmom “Leha’amin” koji je bio nadomak finala
  • Mnogi naši komentatori su se referirali na Michaelovo neprikladno ponašanje izvan pozornice čiji jedan od primjera možete vidjeti u videu ispod

anketa 1979

Ocijenite nastup Izraela

Ukupno glasova: 126

  • Užasan je (1) [56 / 44%]
  • OK je (3) [26 / 21%]
  • Ne sviđa mi se (2) [24 / 19%]
  • Jako mi se sviđa (5) [11 / 9%]
  • Dobar je (4) [9 / 7%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava18

  1. sunflower — 28. svibnja 2022. u 11:56

    Hvala mu na ovome, dobro sam se nasmijala

  2. JUST SOME RANDOM DUDE — 28. svibnja 2022. u 10:53

    Po strani sam Michael i njegovo ponašanje; što se pjesme tiče revamp mi ju je srozao, a pri određenim trenucima nastupa sam osjećao susramlje 2/5

  3. Chandler — 27. svibnja 2022. u 16:01

    Ovo je tragedija. Horor i za oci i za usi. Zasluzeno ispadanje. Necu da duzim. 1/5

  4. Blink — 27. svibnja 2022. u 14:09

    Izraelac je fino mrdao bokovima u stilu J.Lo ali nije ti bilo dovoljno iako pjesma je za finala da ju netko drugi pjevao. Svojim ponašanjem sam sebe izbacio, zasluženo.

  5. Diavolo — 27. svibnja 2022. u 13:10

    Bez prevelikog komentara – što je zaslužio to je i dobio

  6. Leon_ESC — 27. svibnja 2022. u 11:54

    Iskreno očekivao sam Izrael u finalu. Mislim da je druga generalna proba bila još bolja, ali uvijek sam mislio da će biti teško se kvalificirati pod rednim brojem 2. Ispred njega su imali Finci energetičan nastup, pa je došla Konstrakta, pobjednica Televoting-a polufinala. Njegova pobjeda na njihovom nacionalnom finalu je isto bila malo neočekivana. Mislim da bi Inbal Bibi i Eli Huli imali veće šanse, pogotovo Eli. Pjesma možda i meni nije najveći favorit, ali ima taj tipični izraelski stereotipni zvuk. A što se tiče njegovog ponašanja, ne znam da li je svjestan što je radio… Iskreno mi je bilo malo žao jer je sam rekao da je kao dijete bio zlostavljan od vršnjaka. Tu se suosjećam. Očekujem da će Izrael već iduće godine poslati dobru pjesmu jer stvarno kroz godine slali su odlične pjesme i mnogo hitova.

  7. SerhatMajesty — 27. svibnja 2022. u 11:18

    Nema ništa što bi spasilo ovu pjesmu. Nastup je skroz očekivan, a zanimljivo je da čim čujem tu pjesmu koja me iritira, odmah me i nastup živcira, tako da mi je pjesma ostala na istom mjestu, zadnjem. 0/5

  8. LadyOfValyria — 27. svibnja 2022. u 11:16

    Ma sve je to slabo.

  9. Bazinga — 27. svibnja 2022. u 11:12

    Sad ozbiljno, na stranu njegovu osobnost i samu pjesmu? Zaista možemo ovo nazvati lošim nastupom? Vidim da čak neki spominju najgoru pjesmu ikad, pored Rambo Amadeusa, pirata u Beogradu, Leto Svet, Portugalaca aktivista, Dustina the Turkey-a i slično… Ajmo biti realni malo…

  10. Niko bitan — 27. svibnja 2022. u 10:33

    Reći ću samo da mi je drago što je ispao nakon njegovog ogavnog ponašanja. Ocena: 2

  11. L'essenziale — 27. svibnja 2022. u 10:29

    Dobro otpjevano, koreografija na mjestu, kadriranje jako dobro, a ipak nije to meni bilo na 100%. Iako mi je bila guilty pleasure skoro sve do polufinala, srozala mi se nakon revampa za barem 20 %, a ostatak je učinio MBD svojom osobnošću. Šteta, da je bio iole normalniji završio bi u finalu i to na lijevoj strani tabele. Izrael najvećim dijelom upravo njega može kriviti za ovogodišnji nesupjeh.

  12. YeahYeahFire — 27. svibnja 2022. u 10:26

    Apsolutno mi se ništa ovde ne dopada.. Toliko.. Ocena 1/5

  13. EsEs — 27. svibnja 2022. u 10:14

    Falilo mi je jos nesto u tom nastupu da bude pristojan uz pjesmu kakva je – a sad ću ispast kontradiktoran i napisat da mi je on bio too much na pozornici, pa mi je pomalo nekad i za njega bilo nelagodno…a o njegovu ponasanju je suvislo trošit tipkovnicu
    1/10

  14. Muhamed — 27. svibnja 2022. u 10:13

    Cirkus. 0/5

  15. HideoutSupremacy — 27. svibnja 2022. u 10:10

    Komedija. 2/5

  16. loreeneuphoria — 27. svibnja 2022. u 10:10

    Moram priznati da nastup čak i nije bio loš, solidan je bio. Ali, on kao pojava i sama pjesma je izrazito iritantna i zasluženo su ostali u polufinalu. Samo zbog nastupa slijedi sljedeća ocjena. 2/5

  17. Eurovisio Fanatico — 27. svibnja 2022. u 10:09

    Hvala Bogu da je ovo ispalo, čak i nisu imali loš nastup, ali pjesma je loša, a šlag na tortu je njegovo ponašanje i njegov karakter. David je toliko naporan i iritantan da to ne mogu opisati.

  18. Fanatik — 27. svibnja 2022. u 10:06

    IZRAEL 🇮🇱
    O tome koliko mrzim ovu pjesmu već sam eseje ispisao tako da nema potrebe više da se ponavljam, samo ću još kao šlag na kraju dodati kako je za mene MBD najomraženija osoba, a "I.M" najgora pjesma koja se ikad pojavila na pozornici Eurosonga. A takav izvođač i takva pjesma dobili su nastup kakav im i priliči – loš, odbojan, te prepun arogancije i iritantnosti. Najzasluženije ovogodišnje ispadanje, a ovoj osobi želim sretno spuštanje na zemlju i da više nikad ne čujemo za njega.
    Moja konačna ocjena: 0.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!