Sevak Khanagyan za Armeniju u Lisabonu

Podijeli na Facebook Twitter
haytun.com

Prije nekoliko trenutaka velikim finalom završio je jednotjedni armenski izbor za Eurosong 2018. Depi Evratesil. Po prvi put od 2009. godine i pjesme Jan Jan, armenska pjesma imat će tekst na materinjem jeziku, no ovog puta cijela pjesma će biti na armenskom jeziku. Štoviše, po prvi put otkako nastupaju na Eurosongu, Armenci šalju pjesmu koja je u potpunosti na armenskom! Pobjednik ukrajinskog X Factora 2016. Sevak Khanagyan dobio je čast predstavljati zemlju svojih predaka u Lisabonu s pjesmom Qami. Drugo mjesto pripalo je grupi Nemra, a treće Amaliyi Margaryan.

Samo natjecanje je prošlo bez tehničkih poteškoća, koje su mučile gotovo sve polufinaliste osim Mgera Armenije. U dva i pol sata, osim samih finalista, gostovali su etnosastav koji je izveo eurovizijske pjesme koje su postale hit u Armeniji, te prošlogodišnja predstavnica Artsvik.

Sevak je ujedno i drugi natjecatelj s ukrajinskog X Factora koji će nastupati na Eurosongu 2018. Podsjetimo, jučer su Ukrajinci za svog predstavnika izabrali pobjednika X Factora 2015. Kostyantyna Mykolayovycha Bocharova, koji nastupa pod umjetničkim imenom Mélovin.

Inače, u anketi portala Eurosong.hr, čitatelji su pobjednika stavili na treće mjesto iza Kamila ShowaAsmik Shironyan.

Konačni rezultati

Međunarodni žiri Televoting Ukupno
Sevak Khanagyan 12 12 24
Nemra 10 8 18
Amaliya Margaryan 8 7 15
Kamil Show 2 10 12
Mariam 5 4 9
Asmik Shironyan 6 3 9
Gevorg Harutunyan 3 5 8
Lusine Mardanyan 7 1 8
Mger Armenia 1 6 7
Robert Kolonyan 4 2 6

Propustili ste večerašnju emisiju? Finale Depi Evratesila 2018 možete pogledati u videu ispod:

Tijekom večerašnjeg finala, šefica armenske eurovizijske delegacije Gohar Gasparyan najavila je i dječju verziju Depi Evratesila za odabir predstavnika na Dječjem Eurosongu 2018. Prijave će započeti 15. ožujka na stranici eurovision.am.

Komentara 17

 1. Pjesma odlicna. Za sad u mojih top 5.
  A sad me nasmija jedan moj drug koji kaze da je dozivio svasta u ove tri minute pjevanja ovog garavog Sevaka hahahaha sta ce se tek dozivljati u Lisabonu hahahaha

 2. a onak… mislim da će mi s vremenom pjesma bit sve draža i draža…za sad mi se sviđa samo drugi dio pjesme (onaj dio što podsjeća malo na AramMP3)

 3. dosta dobra pjesma… finale sigurno.
  volim armeniju jos od kad pratim eurosong intenzivno(2016.). tada me osvojila Iveta i nadao sam se u njenu pobjedu ali steta nista od toga hahaahha
  ….
  P.S. jeste skuzili da ima bas puno pjesama na narodnom jeziku i muskih pjevaca. ako se dobro sjecam 2016 bile su samo 3 pjesme na neengleskom i samo nekoliko muskih izvodaca

 4. Armenci su majstori u pisanju pjesama za ESC i to su pokazali i ovaj put. Odličan spoj tradicionalnog i modernog zvuka, a da je opet prilagođeno eurovizijskim standardima. Odlična pjesma, Sevak je dobar pjevač, scenski nastup vrlo dobar (još će se to popraviti za ESC) i to je to. Osobno bih volio da je kraj pjesme bolje napravljen, da se naglasak stavio na melodičnom i tihom završetku, nego na konstatnom pojačavanju intenziteta refrena do kraja same pjesme. Armenija je sigurno u finalu, tu dvojbe nema, i vjerojatno TOP 10, al za definitvnu prognozu ću još pričekati..

 5. Ne znam meni je ovo sasvim uredu, nekako nenapadno s emocijom. Trenutno uz Francusku mi se ovo jedino još i sviđa tako da eto nadam se top10 za Qami 🙂 e sad to s pratecim vokalima ce valjda zvucat priblizno dobro live

 6. Potpuno zasluženo. Mada mi je bolje zvučalo u studijskoj verziji ili je to do njihovog ozvučenja. Svakako predivnaa balada i može Armenija u top 10 sa dobrim nastupom.

Odgovori