Sjećanje na Doru: Pjesme za pamćenje (2)

Podijeli na Facebook Twitter

Donosimo vam nastavak serije članaka kojima se prisjećamo pjesama s Dore

Kroz proteklih dvadeset godina vidjeli smo mnoštvo pjevača koji su svoj prvi estradni korak napravili upravo na Dori. Neke smo odavno zaboravili, nekih se i dan danas sjetimo, dok treću grupu čine pjesme i izvođači koje je jednostavno šteta zaboraviti jer su nas uspjeli oduševiti svojim pjesmama i osebujnim performansima. No, oni su bili jedan od faktora zbog kojih smo obožavali Doru i zbog toga smo izdvojili nekoliko najupečatljivijih.

Ovaj put nećemo pisati nikakve komentare na priložene videsnimke, već ćemo vas na miru pustiti da uživate u ovim izdvojenim bezvremenskim “hitovima”. Neki su se na listi našli zbog pjesama, neki zbog pjevača, neki zbog nastupa, a neki zbog svega skupa zajedno. Nažalost, ne postoje snimke nastupa za sve pjesme, pa je izgubljen onaj dodatni faktor zbog kojeg su upravo ove odabrane.


Romantic – Miris vremena (Dora 1994.)


Marinela Malić – Mjesec je jak k’o afrodizijak (Dora 1995.)


Valentina – Made in Europe (Dora 1994.)


Tonka – Dođi najbrže (Dora 2003.)


Dea – I Wanna Fly (Dora 2000.)


Martina – Idi leđa mi okreni (Dora 2008.)


Minea – Good boy (Dora 1995.)

Sljedeća pjesma se ovdje našla iz jednog skroz drugog razloga. Iako su završili na visokom trećem mjestu i bili jedni od favorita za pobjedu, a pjesma je i poslije Dore ostvarila veliki uspjeh, godina 2003. definitivno nije bila njihova. Pjevačici Tari se dogodio najgori scenarij za jednog pjevača – zbog bolesti ostala je bez glasa, te je nakon tri minute mučenja na opatijskoj sceni na kraju i zaplakala. Borba s glasom i haljinom u finalnoj večeri je rezultirala visokim plasmanom, a grupa Karma se i kasnije znala šaliti: “Kako osvojiti treće mjesto na Dori? Nemojte pjevati!”. Poslušajte audio snimku pjesme “Noćas te ne dam nikome” s nastupa:

Pridružite nam se s komentarima koje vi pjesme pamtite s Dore.

Odgovori