Slovenija: Za 2020. i putem “EMA FREŠ-a”

Podijeli na Facebook Twitter

Danas u večernjim satima slovenska televizija RTVSLO potvrdila je nastup na Eurosongu 2020., a istodobno otvorili su natječaj za pjesme. Ovog puta – bit će malo drugačije, i pod malim utjecajem talijanskog Sanrema.

EMA FREŠ

Naime, za 2020. svi zainteresirani imaju dvije kategorije i dva različita datuma za prijavu. Prva novost je ta da RTVSLO želi pružiti priliku mladim i neafirmiranim pjevačima, te za primjer su istaknuti zalagasper (Zala Kralj i Gašper Šantl), čija je Sebi bila tek četvrta pjesma u karijeri. To natjecanje, koje će se emitirati na internetu i za koje će biti održano više krugova tijekom jeseni, zove se EMA FREŠ, a za prijavu su potrebni:

  • pjesma u MP3 verziji;
  • tekst;
  • fotografije;
  • opis glazbenog stvaralaštva;
  • izjava o suglasnosti;
  • videoisječak izvedbe pjesme u trajanju od jedne minute;
  • videoisječak predstavljanja kandidata u trajanju od 30-tak sekundi.

Na EMA FREŠ mogu se prijaviti svi zainteresirani između 16 i 26 godina starosti, te s najviše tri komercijalno objavljene pjesme. Prijave traju do 19. rujna.

Pobjednik EMA FREŠ-a dobit će priliku da svoju pjesmu izvede na Emi 2020., zajedno s etabliranim pjevačima (tj. onima koji imaju više od tri komercijalno objavljene pjesme u karijeri), koji se mogu prijaviti do 18. studenog. Pjesme etabliranih izvođača za glavni dio slovenskog izbora odabrat će posebni RTVSLO-ov žiri. Mogući datum održavanja Eme 2020. mogao bi biti 1. veljače.

Komentara 5

  1. Ovi naši još nisu ni odlučili hoćemo li sudjelovati, oni će se tog sjetiti vjerojatno par dana prije kraja roka za prijavu…

  2. Smatram da bi se na tu dotičnu televiziju trebao izvršiti pritisak od nas fanova da se ranije krenu baviti Eurosongom 😉

  3. Lijepo je vidjeti kako se naši susjedi trude već u kolovozu, dok će jedna televizija, koju nećemo imenovati, početi razmišljati o Eurosongu tek u desetom mjesecu, pa ćemo se čuditi zašto NF ima toliko demo pjesama.

Odgovori