Španjolci u potrazi za pobjedničkom pjesmom

Podijeli na Facebook Twitter
harpersbaazar.com

U srijedu je završena još jedna Gala večer u kojoj je natjecanje napustio dvadesetjednogodišnji Damion, a trenutačno se na akademiji Operacije Trijumf nalazi 11 natjecatelja. Negdje na sredini šoua, točnije točno u ponoć 1. studenog počela je potraga za pjesmama koje će natjecatelji otpjevati u sklopu potrage za onom najboljom koja bi išla na Eurosong.

Ukupno deset najboljih pjesama bit će izabrano s javnog natječaja koji traje do 15. studenog, a još deset će napisati renomirani skladatelji koje će pozvati RTVE i produkcijska kuća Getmusic koja producira i sam šou. Ovih 20 pjesma izvest će svih 16 studenata OT-a, a internetskim glasovanjem izabrat će se tri najbolje koje će biti izvedene na specijalnoj eurovizijskoj Gali. Od preostalih pjesama profesori akademije i urednici španjolske televizije izabrat će još njih sedam, te će Španjolci tako u konačnici televotingom izabrati pjesmu s kojom će se predstaviti sljedeće godine u Izraelu.

Pjesme se na javnom natječaju mogu prijaviti ovdje.

Ono što je zanimljivo jeste da će sljedeći tjedan biti izvedena jedna poznata eurovizijska pjesma, tako da ćemo vidjeti kako se natjecatelji snalaze s eurovizijskim hitovima. Pjesma koju će Famous izvesti ove godine je bila favorit žirija i u konačnici je natjecanje završila na trećem mjestu.

Nedavno su se i studenti akademije sami prisjećali španjolskih eurovizijskih pjesama tijekom jedne pauze za ručak. Pogledajte kojih pjesama su se sjetili.

Odgovori