Španjolska 2011.: Analiza

Podijeli na Facebook Twitter

Lucía Pérez će s pjesmom “Que Me Quiten Lo Bailao“ predstavljati Španjolsku na ovogodišnjem Eurosongu

Izvođač: Lucía Pérez
Naziv pjesme: Que Me Quiten Lo Bailao
Glazba: Rafael Artesero
Tekst: Rafael Artesero
Redni broj nastupanja u finalu: 22.

Španjolska na Eurosongu

Španjolska se Eurosong obitelji pridružuje 1961. godine i od tada broji 50 uzastopnih nastupa na ovom natjecanju. Jedina zemlja koja ima više uzastopnih nastupa na Eurosongu je Ujedinjeno Kraljevstvo, njih 52. Do danas su skupili dvije pobjede, četiri druga i jedno treće mjesto. Iako su do 2005. godine imali jako dobre rezultate na Eurosongu, od tada stvari kreću ka gorem. Često su bili na samom dnu ljestvica, a najbolje što su mogli je 15. mjesto u Oslu.

Španjolska: Profil | Forum

Malo kojoj zemlji će poći za rukom imati 829 pjesama više na javnom natječaju u odnosu na prethodnu godinu. Španjolska nacionalna televizija zaprimila je jako veliku cifru od 1142 pjesme, a prijavljeno je 477 natjecatelja. Potom je uslijedio niz audicija, proba, glasovanja žirija i odabira najboljih pjesama. U konačnici je odabrano 24 najbolja natjecatelja koji su se kroz tri emisija borili za tri mjesta u finalu. Troje finalista na nacionalnom finalu, 18. veljače, izvode po tri pjesme, a žiri i televoting odlučuju da će ovogodišnji španjolski predstavnik biti Lucía Pérez s pjesmom “Que Me Quiten Lo Bailao“.

Lucía Pérez Vizcaíno puno je ime ovogodišnje predstavnice Španjolske. Talentirana 25-godišnjakinja iz Galicije pod svjetlima reflektora zasjajala je prije devet godina uvjerljivom pobjedom u poznatom španjolskom talent showu. Godinu dana kasnije izašao je njen debitantski album koji nije zabilježio zapaženiji rezultat. No, to simpatičnu Luciu nije spriječilo da nakon samo godinu dana ponovo ne izda album koji je, srećom, naišao na odobravanje publike. Lucia je nastupala na mnogobrojnim međunarodnim pjevačkim natjecanjima gdje je Španjolskoj često donosila dobre plasmane. (Faruk Ajdinović)

Što kažu kladionice i koje šanse daju Španjolskoj?

bet365 – 150
Paddy Power – 125
Boylesports – 200
Williams Hill – 150

Me pellizco cada día, pienso qué suerte la mía
no estoy soñando, es realidad
Vivo como en una nube, tengo lo que nunca tuve
te tengo a ti, a ti y todo lo que me das

Y aunque sé bien
que podrán venir tormentas
y me caeré
sé que a fin de cuentas he “disfrutao”
de todo lo “bailao”

Ouo uo oo, ouo uo oo
y ahora que me quiten, que me quiten lo bailao

Dok preslušavate pjesmu u video galeriji ispod, kliknite ovdje i pratite kompletan tekst pjesme “Que Me Quiten Lo Bailao“.

 

Moje mišljenje

Veselo, razigrano i jako pozitivno! Iako sam očekivao bolji ishod španjolskog izbora, obzirom da su zaprimili preko 1000 pjesama, i ovo je sasvim solidno. Glazba u pozadini zvuči odlično, a trenutak nakon prvog refrena, kada krene instrumentala, jako je poseban. Imam dojam kako bi španjolska predstavnica mogla biti najveće iznenađenje u Dusseldorfu, naravno, u pozitivnom smislu. Vidjet ćemo nakon prve probe kakva će biti situacija.

Sutra ćemo objaviti kompletne rezultate anketa iz analiza.

Odgovori