Španjolska se vraća na Dječji Eurosong

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: junioreurovision.tv

Nakon 12 godina izbivanja, Španjolska će imati svoga predstavnika na Natjecanju za dječju pjesmu Eurovizije. Objavila je ovo španjolska nacionalna televizija, a potvrda informacije dolazi nakon višetjednog šuškanja među fanovima ovog natjecanja kako će se Španjolci ipak vratiti na listu sudionika.

Kako će Španjolci odabrati svog predstavnika još uvijek je nepoznanica, a zaduženi za to u nacionalnoj televiziji ove zemlje bi detaljnije informacije o formatu sudjelovanja i načinu odabira svoje uzdanice trebali objaviti do kraja ovog tjedna.

Podsjetimo, Španjolci su od Dječjeg Eurosonga odustali nakon 2006. godine. Razlozi za to zasigurno nisu bili lošiji rezultati jer su u svoja četiri sudjelovanja predstavnici Španjolske završili jednom na prvom, dva puta na drugom i jednom na četvrtom mjestu u ukupnom poretku. Najuspješniji su bili 2004. kada im je Maria Isabel donijela i trijumf.

Dječiji Eurosong 2019. će 24. studenog ugostiti poljski grad,  Gliwice, a do ovog trenutka namjeru za sudjelovanjem iskazalo je ukupno 17 zemalja.

Komentara 3

  1. Drago mi je. Spanija mi je generalno draga zemlja na Eurosongu. Ako ne mogu da pobijede na velikoj Evroviziji hajde da bar pobijede na Djecijoj. Ako posalju neku cute španjolsku pjesmicu vrlo je moguce i da vec trijumfuju ove godine, pogotovo nakon povratka poslije mnogo godina.

Odgovori