Što je dobro, ne treba mijenjati: Iz Operacije Trijumf na Eurosong

Podijeli na Facebook Twitter

Narodna poslovica kaže: “Što je dobro, ne treba mijenjati”, time se, izgleda, ovaj put vodila i španjolska nacionalna televizija RTVE koja će sljedećeg predstavnika na Eurosongu tražiti putem svoje inačice talent šoua Operacija Trijumf.

Baš kao i ove godine, Španjolsku će na Eurosongu 2019. predstavljati neko od sudionika Operacije Trijumf, potvrdio je to direktor sadržaja RTVE-a Toni Sevilla i dodao kako se još odlučuje kada i kako će biti predstavljene potencijalne pjesme.

RTVE je predstavio 18 natjecatelja šoua koji počinje s emitiranjem u srijedu 19. rujna, kada će biti odlučeno kojih 16 će i nastaviti graditi svoj glazbeni put na ovoj akademiji.

Ovo su 18 natjecatelja nove sezone OT-a; Photo: RTVE

Podsjetimo, ove godine je u specijalnoj gala večeri šest studenata izvodilo devet pjesama, a publika je svojim glasovima odabrala da put Lisabona pođu Amaia i AlfredTu Canción.

Španjolska je do sada kroz šou Operacija Trijumf predstavnike birala za 2002., 2003., 2004. i 2018. godinu, a ne treba zaboraviti da su i neki od sudionika kasnije nakon svog sudjelovanja u ovom šou predstavljali ovu zemlju na Eurosongu Soraya (OT 2005., ESC 2009.) i Edurne (OT 2005., ESC 2015.).

Komentara 3

  1. Btw, HRT mi je konačno odgovorio na mail u vezi nastupa. Odgovorili su pozitivno. Znači sudjelujemo i sljedeće godine🎉

  2. Njima bi bilo bolje da pobjednik OT ide s interno odabranom pjesmom. Jer uvjeren sam da su Alfred i Amaia 90% glasova u nacionalnom izboru dobili na simpatičnost.

Odgovori