Što se događa dok kamere nisu uključene?

Podijeli na Facebook Twitter

Kako bi organizatori Eurosonga pripremili da šou u televizijskom prijenosu teče neometano, dobro je poznato da prije samog živog prijenosa postoje brojne probe. Ove godine u Kijevu na prvim generalnim probama Ujedinjenog Kraljevstva, organizatori su se dobro namučili oko njihove scene.

Staklenu školjku koju je Lucie koristila tijekom nastupa, organizatori iz prve nisu uspjeli u 40 sekundi unijeti na pozornicu i sklopiti, niti kasnije rasklopiti. Tada su svim prisutnima u dvorani obećali da će do finala učiniti čaroliju što i na kraju jesu. Kratkim specijalom kako Måns obučava ovogodišnje voditelje za šou, dobili su na vremenu i uspjeli su sastaviti školjku, a da uspjeh bude veći, 40 sekundi pred ciparski nastup bilo je sasvim dovoljno da tu školjku rasklope i sklone je sa pozornice.

Također, ono što kamerom nije zabilježeno jest da su dvije osobe tijekom cijelog nastupa bile iza školjke i ležeći je pridržavale.

Tijekom nastupa Lucie Jones dvije osobe su pridržavale staklenu školjku

Dok mi gledamo razglednice

Poznato je da na pozornici može biti maksimalno šest osoba tijekom jednog nastupa, ali većinom taj broj je nešto veći jer da bi krajnji rezultat na malim ekranima bio efektan, kamermani su često oko izvođača, a i osoblje je tu da neke rekvizite unese ili iznese s pozornice tijekom samog nastupa.

S druge strane dok mi gledamo popularne razglednice pred svaki nastup i slušamo što nam komentatori imaju za reći, u samoj dvorani na pozornici je vrlo užurbano jer za to vrijeme organizatori moraju skloniti sve što se koristilo za prethodni nastup i postaviti sve za dolazeći. Kako smo mi bili na prvoj generalnoj probi finala, donosimo vam kratak video isječak kako je to izgledalo između nastupa Hrvatske i Australije.

Što se događa na pozornici dok mi gledamo razglednice? #eurovision #rehearsals #postcards

A post shared by Eurosong.hr (@eurosong.hr) on

Komentara 2

  1. Misterija riješena! A prije sam se pitala kako sve funkcionira dok su kamere isključene.

Odgovori