Što su nam izvođači s Dore 2021. otkrili o svojim pjesmama? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Što su nam izvođači s Dore 2021. otkrili o svojim pjesmama?

  10 min za čitanje   15 komentara

Zbog svima nam poznate pandemije koronavirusa u svibnju smo prošle godine premijerno prikazali emisiju pod nazivom Eurosong od doma. Emisija je postigla veliku gledanost i podršku publike, a između ostaloga je okupila i Feminnemke nakon punih osam godina! Iako se istinski nadamo da ćemo ovogodišnji Eurosong gledati u svom punom sjaju, još nije poznato u kakvom izdanju će se održati Eurosong 2021., zbog čega ipak nema razloga da svaku novoizabranu pjesmu ne dočekujemo s nestrpljenjem.

Ususret Dori 2021. koja će se održati 13. veljače, u emisiji Eurosong od doma doznali smo kako ovogodišnji izvođači opisuju pjesme kojima će se predstaviti, a imali smo priliku i čuti njihove izvedbe pjesama s prijašnjih Dora i Eurosongova.

“Točno znam što želim”

Prva u emisiji nam se predstavila Nina Kraljić. Otpjevala nam je svoju verziju pjesmama Neka mi ne svane (Danijela Martinović, Dora i Eurosong 1998.) i Tuga dolazi kasnije (Tina Vukov & Matija Dedić trio, Dora 2004.). Otkrila nam je da je pjesma Rijeka snažna i uvjerljiva, a našalila se i da bi bila najbolji odabir jer je na Eurosongu već bila. Iako je na Eurosongu 2016. ostala zapamćena i zbog neslavne Barbara Dex nagrade, fanovi bi itekako voljeli ponovno vidjeti Ninu na Eurosongu. Podsjetimo, Nina Kraljić je 2016. godine bila interno izabrana s pjesmom Lighthouse i ovogodišnja Dora će joj biti prva u karijeri.

YouTube video

“Ljubav, zajedništvo i nada”

Sljedeći izvođači su nas osvojili neodoljivim šarmom, riječ je o Bojanu Jambrošiću i Ashley Colburn. Na Dori će se predstaviti pjesmom Share the Love koju su u tri riječi vrlo jednostavno predstavili – zajedništvo, nada, i kako Ashley simpatično izgovori – jubav! Naglasili su kako upravo zbog ove nepredvidive godine u znaku pandemije i potresa trebamo jedni druge više nego ikada. U pjevačkom dijelu su pokazali sjajno vladanje dvoglasjem, Ashley je oduševila izborom pjesama na hrvatskom, a njihove izvedbe pjesama Čarobno jutro (Nina Badrić, Dora 2003.) i Odjednom ti (Meritas i Massimo, Dora 2004.) vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima.

YouTube video

“Klasična balada, vrlo romantično”

Pjesmu Kriv Sandi Cenov opisao je kao klasičnu baladu u svom stilu, a s obzirom na situaciju s koronavirusom, Sandi je sretan zbog aktivnosti u svojoj glazbenoj karijeri koju će imati nastupom na hrvatskom izboru pjesme za Eurosong. Otkriva i kako mu nedostaje pljesak publike i nastupi uživo, da neće biti sam na pozornici Dore, a saznajemo i koji nastup na Dori mu je bio draži (Sandi se predstavio i na Dorama 1993. i 2006.). Sandi smatra da je u pjesmi za Eurosong najbitnija emocija i mišljenje publike, a što očekuje od ovogodišnje Dore i što poručuje fanovima Dore i Eurosonga otkrio je u razgovoru s eurosong.hr-om.

YouTube video

“Veseli me što ima puno mladih izvođača”

Eric će se na Dori predstaviti pjesmom Reci mi, a opisuje ju kao zanimljivu, drugačiju i lako pamtljivu. U nastavku se predstavio s čak tri pjesme – When It Comes To You (Mia Negovetić, Dora 2020.), Lighthouse (Nina Kraljić, Eurosong 2016.) i Lako je sve (Feminnem, Dora 2010.).  Najčešći komentar koji se za Erica mogao pročitati nakon emisije je da je “razvalio”, a u idućem videu se i sami u to možete uvjeriti.

YouTube video

“Energična, plesna i svjetska”

Po prvi puta na Dori će nastupiti i ToMa! Poručuje kako će se razlog zašto baš on s pjesmom Ocean of Love, za koju kaže da je energična, plesna i svjetska, treba predstavljati Hrvatsku na Eurosongu 2021. čuti 13. veljače, a u pjevačkom dijelu emisije se također predstavio s tri pjesme – Nek’ te zagrli netko sretniji (Tony Cetinski, Dora 1993.), Marija Magdalena (Doris Dragović, Dora i Eurosong 1999.) i Tower of Babylon (Lorena, Dora 2019.). Među komentarima nastupa se često moglo pročitati i kako im je upravo ToMa bio otkriće večeri, a zašto, poslušajte sami!

YouTube video

“Pjesma ima karakter, drugačija je”

Svojim prvim singlom Noći pijane, a i prvim nastupom, na Dori će nam se predstaviti i Brigita Vuco. Pjesmu opisuje kao drugačiju i s karakterom, a ispričala nam je i kako je pjesma nastala. Brigita nam je rekla kako prati Doru, a želja joj je na Eurosongu predstaviti novi, moderniji zvuk, a zahvalna je na prilici da premijerno predstavi svoju glazbu upravo na Dori.

YouTube video

“Najvažniji faktor je da je pjesma dobra i pamtljiva”

CAMBI će se na Dori predstaviti pjesmom Zaljubljen čija je autorica Marija Mirković iz grupe The Frajle. Pjesmu su opisali kao grandioznu, moćnu i ljubavnu. U emisiji Eurosong od doma su izveli nesvakidašnju kombinaciju čak pet pjesama – Sveta ljubav (Maja Blagdan, Dora i Eurosong 1996.), ponovno smo čuli i Neka mi ne svane (Danijela Martinović, Dora i Eurosong 1998.), uslijedile su pjesme Sexy cool (Divas, Dora 1996.), Ljubav jedne žene (Petar Grašo, Dora 1999.) i Kada zaspu anđeli (poznatija kao Ostani, Goran Karan, Dora i Eurosong 2000.).

YouTube video

“Pjesma je čvrsta i ima retro touch”

Pjesmom Come This Way će se na Dori predstaviti Ella Orešković, a najavila je i da će pjesma biti moćna, čvrsta i s retro prizvukom. U nastavku smo čuli pjesme dvije pjevačice koje su se do sada predstavile na Dorama, a to će učiniti i ove godine – When It Comes To You (Mia Negovetić, Dora 2020.) i I Believe in True Love (Bernarda, Dora 2019.). Mnogi su komentirali i Ellin “nevidljivi stolac”, a o čemu se zapravo radi, saznajte u idućem videu.

YouTube video

“Brza, plesna i provokativna”

Nakon nastupa na Dori 2019., Beta Sudar će se ponovno natjecati za nastup na Eurosongu, ovaj puta s pjesmom Ma zamisli koju opisuje kao brzu, plesnu i provokativnu, a zašto je baš ta pjesma pravi odabir, saznat ćemo iz nastupa uživo. U nastavku smo imali priliku čuti izvedbu dviju snažnih hrvatskih pjesama iz razdoblja 2000.-ih – Kao rijeka (Vanna, Dora 2000.) i Sasvim sigurna (Vesna Pisarović, Dora 2002., na Eurosongu je pjevala englesku verziju pjesme – Everything I Want). Beta Sudar dobila je same pohvale za svoj nastup, a s nestrpljenjem iščekujemo njezin nastup na Dori!

YouTube video

“Pozitivna, energična, mislim da ima potencijal za eurovizijsku pozornicu”

Bernarda će uskoro ponovno nastupiti na Dori, sada s pjesmom Colors. Ističe kako se na Dori nalaze upravo najbolji izvođači i kako svima želi puno uspjeha i zabave, a svoju pjesmu opisuje kao pozitivnu i energičnu s velikim potencijalom za Eurosong. U izvođačkom dijelu se predstavila posebnom izvedbom tri pjesme – Crazy (Franka, Eurosong 2018.), Redemption (Ema Gagro, Dora 2019.) i Don’t Give Up (Beta Sudar, Dora 2019.). Jasno je da Bernarda uživa veliku podršku publike, a 13. veljače ćemo saznati i hoće li nas upravo ona predstavljati na Eurosongu 2021.

YouTube video

“Catchy je i ima eurovizijski sound”

Albina će se na Dori predstaviti, kako sama kaže, modernom pjesmom naziva Tick-Tock, a kao svoju prednost smatra to što je njezin tim od samog početka profesionalno shvatio zadatak, kao da se od početka radi o samom nastupu na Eurosongu. Smatra i kako pjesma posjeduje sve što je potrebno za Eurosong i da Dora može očekivati nešto do sada neviđeno! Albina nam je otpjevala Lako je sve (Feminnem, Dora i Eurosong 2010.), Stotinama godina (Jacques Houdek, Dora 2011.) i You Will Never Break My Heart (Indira, Dora 2020.). Pjesme su izvedene u akustičnom izdanju, a posebno se uz Albinu istaknuo mladi violinist Matej Mihaljević.

YouTube video

“Nikad ne reci nikad”

Na Dori će se predstaviti i Kiki Rahimovski i Tony Cetnski i to pjesmom Zapjevaj, sloboda je. Podsjetimo, Tony je Hrvatsku već predstavljao na Eurosongu i to prije 27 godina pjesmom Nek’ ti bude ljubav sva. Kiki Rahimovski je također već sudjelovao na Dori, a za ovogodišnji nastup na Dori napisao je glazbu i tekst. U kratkom razgovoru u šaljivom tonu saznajemo kako su se udružili, kako je ova pjesma nastala i što misle jedan o drugome. Tony nam je otkrio i kako nije planirao svoj povratak na Doru, ali da je ipak prevagnulo “nikad ne reci nikad”. Kiki nam je pak otkrio koja pjesma s Dore 2006. mu je ostala u posebnom sjećanju i da ga je upravo ova pjesma potaknula na povratak na Doru.

YouTube video

“Pjesma je metaforička i pomalo dramatična”

Pjesmom Blind će se predstaviti Filip Rudan, mlada zvijezda najpopularnija po sudjelovanju u hrvatskoj inačici showa The Voice. Sebe smatra fokusiranim izvođačem, stvara i izvodi glazbu s emocijom te vjeruje da su to njegove prednosti pri izboru izvođača koji će Hrvatsku predstavljati na Eurosongu 2021. Pjesmu je opisao kao metaforičku i dramatičnu. U nastavku smo imali priliku još jednom čuti izvedbe pjesama Lighthouse (Nina Kraljić, Eurosong 2016.) i Nek’ te zagrli netko sretniji (Tony Cetinski, Dora 1993).

YouTube video

“Pjesma nosi jaku poruku”

Posljednja u emisiji Eurosong od doma predstavila se Mia Negovetić. Na Dori će se natjecati pjesmom She’s Like a Dream, a opisuje ju kao energičnu, moćnu i pozitivnu te s jakom porukom. Vjeruje da svatko za sebe smatra da je najbolji izbor za Eurosong, ali kao najveću snagu svoje pjesme ističe jake autore. Imali smo priliku čuti izvedbe dvije pjesme – Il treno per Genova (Tina Vukov, Dora 2006.) i Divlji vjetre (Damir Kedžo, Dora 2020.). Mia je pokazala vrhunsku kontrolu vokalom, a za svoju izvedbu dobila je same pozitivne komentare i veliku podršku publike.

YouTube video

Za sam kraj emisije javnosti se obratila i Uršula Tolj, urednica Dore i šefica hrvatske eurovizijske delegacije. Tim putem je najavila da ćemo 6. veljače na YouTube kanalu Hrvatske radiotelevizije imati priliku čuti jednominutne isječke svih pjesama Dore 2021.

Nakon izvedbi pjesama prošlogodišnjih Dora i Eurosongova, s nestrpljenjem čekamo da se izvođači predstave u punom sjaju. sa svojim vlastitim pjesmama.

U našoj anketi možete glasovati za svoj najdraži nastup, a u komentarima nam otkrijte tko je vaš favorit.

anketa 1603

Koji vam se nastup u emisiji Eurosong od doma najviše svidio?

Donosimo vam i kratki behind the scenes video kako je izgledalo nastajanje emisije Eurosong od doma – Dora edition.

YouTube video

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
17
PODIJELI ČLANAK

Rasprava15

 1. Manuella — 3. veljače 2021. u 02:44

  @escpavao
  Popriličnom sam sigurna da je to Bernardina pjesma. Pjesma koja je prošle godine predstavljala Maltu je prvo bila prijavljena na dori, ali nije prošla uži krug. Autori i kompozitori te pjesme su bili Bernarda i Borislav koji su je nakon neuspjeha na dori dalje poslali Malti. Isto tako utor i kompozitor pjesme Colours je Borislav koji je nudio 2019 godine tu pjesmu malti, ali su oni izabrali drugu pjesmu gdje on također kompozitor i autor.

 2. REIN LOVER — 2. veljače 2021. u 19:27

  @eurovisiofanatico ali to nije sluzbeno

 3. loreeneuphoria — 2. veljače 2021. u 19:24

  @sunflower puno hvala na linku za Bernardinu pjesmu.Svidjela su mi se ta minuta slušanja i zvuči svjetski pjesma.Naravno da to nije ništa jer se moraju čuti još 2 minute i scenski ima bitan faktor,no s obzirom na reputaciju Borislava Milanova od 2016.na escu uvjeren sam da nije katastrofalna pjesma čim se nudila Poli i Michaeli.

 4. eurovisiofanatico — 2. veljače 2021. u 18:26

  Što se tiče Bernarde, očito je da ide na pjesmu s porukom. Ovaj isječak ne mora ništa značiti, ali očito je da nije došla na Doru kao prolaznik.

 5. REIN LOVER — 2. veljače 2021. u 17:55

  Dragi urednici eurosong.hr-a, HRT je rekao da je Ursula sluzbeno objavila sistem glasovanja, pa bih vas molio da napravite clanak o tome ako znate jer sam jako znatizeljan

 6. REIN LOVER — 2. veljače 2021. u 17:53

  sunflower daaaa, svjetska pjesma, a mi je imamo ?

 7. Tonks — 2. veljače 2021. u 15:45

  Kratko i jasno ToMa, od kad sam ga uživo čula na audiciju za Voice iako je nije prošao, znala sam da će biti nešto od ovog glazbenika. Jedva čekam čuti pjesmu, prekrasno je ovo izveo!

 8. LadyOfValyria — 1. veljače 2021. u 21:36

  Dok ne čujem pjesmu neću donositi mišljenje. Svakakvih smo se izjava naslušali od izvođača dok nismo čuli pjesme tako da čekam 13.2.

 9. eurovisiofanatico — 1. veljače 2021. u 18:58

  Sretno svima, nadam se kako će najbolja pjesma pobijediti.

 10. Precious — 1. veljače 2021. u 18:18

  @vix-2-new Ne treba ti biti žao. Žak je otvoreno ponižavao konkurenciju govoreći kako je objektivno njihova pjesma najbolja uz talijansku, i rekao je kako Duncan loše pjeva uživo…

 11. Precious — 1. veljače 2021. u 15:55

  @vix-2-new A najjača mi je Rokova "U pjesmu sam se zaljubio na prvo slušanje"

 12. REIN LOVER — 1. veljače 2021. u 15:04

  Vix-new-2 ok,sve pet, svatko ima svoje misljenje, meni je uz Lorenu i Emu bila najbolja, tebi mozda i ne, ali koliko se sjecam nije zavrsila 10., jer ako je to je veliki crime ?

 13. REIN LOVER — 1. veljače 2021. u 13:50

  Vix-new-2 sto fali Betinij izjavi?

  Njena pjesma 2019. je bila definitivno jedna od najboljih i dostojna pobjede!

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?