Švicarska: 670 pjesama za “Die Entscheidungsshow 2018”

Podijeli na Facebook Twitter

Danas u 08:00 sati ujutro švicarska televizija SRF zatvorila je prijave za svoj nacionalni izbor Die Entscheidungsshow 2018. Nakon tri tjedna prijava Švicarci se mogu pohvaliti sa 670 pristiglih pjesama.

– Jako smo zahvalni na velikom interesu glazbenih producenata za Eurosong u Švicarskoj i hvala Vam na svim pristiglim radovima – izjavio je za SRF.ch švicarski šef delegacije Reto Peritz.

Kao što smo prije objavljivali, sve pristigle pjesme preslušat će 20-člani stručni žiri koji će odabrati samo šest pjesama. Zbog organizacijskih razloga, o rezultatima odabira bit će obaviješteni samo oni koji su odabrani, i to tijekom listopada ili studenog. Ukoliko do kraja studenog netko nije obaviješten da mu je pjesma odabrana, to znači da je odbijen. U međuvremenu, SRF će kontaktirati različite pjevače kako bi ih nagovorio na sudjelovanje u Die Entscheidungsshow 2018, te u skladu s njihovim glazbenih sposobnostima spojiti ih s odabranim pjesmama.

Podsjetimo, Die Entscheidungsshow 2018 će se održati u Zürichu 4. veljače.

Komentara 4

  1. @tristan E upravo to. Ove godine pogotovo. Toliko mi je žao što je upropaštena jedna fantastična pjesma onom konfuzijom wanna be Ljepotica i zvijer pokušajem. Baš šteta. Ja se nadam da se među ovim prijavama nalazi bar jedna dobra pjesma. Ne mogu se ponovo vraćati u Rodolfo Gypsy of the Sea are alive eru.

  2. 2016 i 2017 su imali solidne pjesme koje su mogle bit u finalu da nisu imale katastrofalne scenske nastupe, pogotovo onaj horor iz Stockholma!!

  3. Ovogodišnji izbor je bio totalno loš. Od 6 pjesama jedino je Apollo bila dobra. Bilo mi je drago kad je ta pjesma pobijedila na njihovom predizboru. Mogla je proći u finale ali su sve zeznuli onom rozo-žutom katastrofom od scenskog nastupa. Valjda će se među ovih 670 naći barem jedna dostojna finala.

Odgovori