Švicarska: ZiBBZ putuju u Lisabon

Podijeli na Facebook Twitter
Itav, 2017

Prije nekoliko trenutaka Švicarska je dobila svoje predstavnike na Eurosongu 2018. u Lisabonu. Međunarodni žiri iz šest zemalja i švicarska publika složili su se da će ovu zemlju u Portugalu predstavljati brat i sestra Stee i Corinne “Co” Gfeller, koji nastupaju pod imenom ZiBBZ, s pjesmom Stones. Drugo mjesto osvojio je Alejandro Reyes s pjesmom Compass, a treće Vanessa Iraci Redlights.

Kako je teklo glasovanje, možete pogledati u tablici ispod ovog odlomka:

Ž T U
Stones 12 8 10 10 12 12 12 76 77 153
Compass 8 10 12 12 10 10 10 72 48 120
Redlights 10 12 8 6 6 42 25 67
Secrets and Lies 6 8 8 22 44 66
A Thousand Times 6 6 8 6 26 39 65
Kiss Me 6 8 14 19 33

– Stones govori o jednakosti, različitosti, toleranciji i uključivanju svih ljudi. To je poziv protiv bullyinga i mržnja, kako se ne bismo vratili kamenovanju. Pjesmu smo napisali u kompozitorskom kampu sa kanadskom skladateljicom Laurell Barker – izjavio je ovaj duo u nedavnom intervjuu za naš portal, kojeg se možete prisjetiti na ovom linku.

Prema mišljenju čitatelja portala Eurosong.hr, upravo su ZiBBZ i Stones osvojili najveći broj glasova.

Propustili ste večerašnje natjecanje? Nema problema, možete ga ponovno pogledati na YouTubeu.

 

Komentara 19

 1. Ne sviđa mi se taj novi trend sakrivanja pratećih vokala. U ovom primjeru konkretno čini mi se da upravo oni imaju ponajveće zasluge za to da pjesma ne zvuči skroz otrcano.

 2. Još jedan slučaj “Češka”.. i dalje žalim za Burešvovom 😀
  još jedan moj nacionalni favorit kojeg neću vidjeti u Lisabonu..
  Pjesma je osrednja.. nema onaj prvotni “wow” efekt, ali moram priznati da lako ulazi u uho..
  mogla bi se provući u finale, ali za neki veliki rezultat – ne

 3. Meni je totalno nebitno jel je pjesma amerikanizirana ili nije – ako je dobra, dobra je. A ova je izvrsna i bas mi je drago sto su pobjedili. Druga najbolja zasada, odmah nakon Francuske. 😊

 4. sviđa mi se pjesma…definitivno miljama daleko ispred prošlogodišnje…mogli bi se lako izboriti za finale, pošto su u drugom dijelu prvog polufinala…no pričekajmo ostale pjesme… btw. nadam se samo da neće bitno mijenjati garderobu…ova je sasvim u redu, a i ne bi im ponovno trebao prošlogodišnji slučaj

 5. Ovo je super stvar, najbolja među ostalim svakako. Kako će proći dalje ne znam, ali da je evidentno da se Švicarci popravljaju, samo još da se ne zafrknu kao prošle godine sa onim ne srećnim stepenicama, bezveze bojama i kosurdom.

 6. Nisam baš fan Švicarske na eurosongu. No neloša stvar, istini za volju pjevacica bi trebala popraviti vokal do svibnja. Sve u svemu može u finale.

 7. Doista, nisam vidio upornije zemlje od Svicarske i Albanije na ESC…U zadnjih 4 god. stalno na istu foru. Samo dvojim je li Svicarci doista misle da je njihova zemlja na američkom kontinentu ili ne postoji vise niti jedan njihov skladatelj koji može napisati jednu finu i konkurentnu pop pjesmu…Ali kako god, ovo je još jedan njihov totalni promašaj. Jedna bezlična, do kraja amerikanizirana pjesma, bez boje, mirisa i okusa. Čak su mi i studijske verzije švicarskih izdanja iz 2015. i 2017. bile bolje, ali staging od ove pjesme je vrlo dobro urađen i neće moći puno s njim fuliti. Kad se sve zbroji i oduzme, još jedna pjesma vrijedna zaborava. Da samo publika glasa, odmah bih potpisao ispadanje u polufinalu, a ovako možda žiri ovo nekako i progura u finale. Ja ću iskreno navijati da Švicarci i ovaj put ne prođu.

 8. Vokalno-loše.
  Pjesma- dobra. Dosadnjikava.
  Specijalna? Ne.
  _______________
  Finale? Moguće. Al bolja im je prošlogodišnja bilju puta.

 9. iako sam malo više navijao za Vanessu zadovoljan sam ishodom. s ovom pjesmom bi trebali proći u finale. eto, sretno 🙂

 10. Bojao sam se da će Alejandro pobijediti kod žirija, njegova pjesma je obična pop pjesma koja je kopija Shawn Mendesa. Sva sreća da su Island i Izrael spasili Zibbz! 😀 Zaslužena pobijeda!

Odgovori