Tamara Todevska otkrila kome će posvetiti pjesmu “Proud”

Podijeli na Facebook Twitter
Bojan Stoikolovski / Facebook

Interno odabrana predstavnica Sjeverne Makedonije na 64. Eurosongu, Tamara Todevska, podijelila je na svojoj službenoj Facebook stranici razmišljanja o Eurosongu, ali i datum premijere pjesme Proud.

Tamara je, između ostalog, napisala kako za nju Eurosong nije samo o ulasku u finale, ulazku među TOP 10 zemalja ili čak samo o pobjedi već puno više.

– Eurosong je zapravo priča o probijanju granica, prevazilaženju normi i ponosu na samog sebe, upravo takvog kakav jesi. To je jedna večer kada cijela Europa postaje ujedinjena i slavi hrabrost i individualnost. To je mjesto gdje biti drugačiji znači biti ponosan. – napisala je Tamara

U nastavku Tamara je napisala kako je majka dvoje djece – kćerke i sina, koji su promijenili njen život, ali i način na koji je gledala sebe.

– Kroz cijeli moj život govorili su mi da nisam “dovoljno djevojčica”, da hodam i ponašam se kao dječak. “Spusti glavu, odjeni nešto izazovno. Nikog ne zanima što ti misliš”. U njihovim glavama ja sam bila samo još jedna obična djevojčica. 

Upravo zato, tvrdi sjevernomakedonska eurovizijska predstavnica, želi da njena kćerka odrasta u drugačijim okolnostima – daleko od osuda, uvjeravanja da mora biti nešto što nije i slijepog praćenja pravila.

– Zato ću svoj nastup 16. svibnja posvetiti mojoj kćerki i svima onima kojima su kroz život govorili da spuste glavu i prate pravila. 

Pored ovog, Tamara Todevska je otkrila da ćemo pjesmu Proud prvi put čuti za dva tjedna.


Sjeverna Makedonija će svoje prvo eurovizijsko finale još od davne 2012. pokušati izboriti nastupom u drugoj polovici drugog polufinala koje je na rasporedu 16. svibnja. 

Komentara 11

  1. Ne znam, sam naslov pjesme mi ne ulijeva nadu da ce to biti neka baš dobra pjesma. Bojim se da ce biti slicna Rokovoj

  2. Iz pouzdanih izvora, Tamara ima dobru pjesmu, baladicnu, mozda ne previse komercijalnu i evrovizijsku ali obrukat se nece. Pjeva je vrhunski. Nekako kao All I ask od Adele 😉

  3. @bulbasaur
    Ma lupa gluposti. Na kraju su pustili samo njen dio pjesme, jer nije bio uz ostale. Tu je mogla dobiti samo + glasova.
    Isto tako taj zadnji krug odgledavanja svih nastupa. Lorena je bila stavita pod broj 13, a ne 14. Znaci Lidija je i tu pokupila koji glas više.

Odgovori