Tko se mača laća…: EBU prekinuo suradnju s Kinom

Podijeli na Facebook Twitter
Andreas Putting - eurovision.tv

Nakon što je platforma kineske državne televizije Mango TV koja je imala licencu za prijenos Eurosonga iz Lisabona tijekom emitiranja prvog polufinala cenzurirala dijelove programa, Europska radiodifuzna unija je objavila kako prekida svaku daljnju suradnju s Kinom.

– Ovo nije u skladu s EBU-ovim načelima inkluzivnosti i univerzalnosti, i našim ponosom što kroz glazbu godinama slavimo različitosti. Uz žaljenje smo prinuđeni prekinuti daljnju suradnju s ovom nacionalnom televizijom koja zbog toga neće dobiti dozvolu za prijenos drugog polufinala niti finala Eurosonga 2018. – navodi se u priopćenju EBU-a.

Podsjetimo, Mango TV je u utorak cenzurirao nastupe predstavnika Albanije, Švicarske i Irske. Nastupi Albanije i Švicarske su cenzurirani zbog zakonske zabrane prikazivanja tetovaža na kineskim televizijama, dok je nastup irskog predstavnika cenzuriran zbog pojavljivanja LGBTQI2S  sadržaja, a što također nije u skladu s kineskim zakonima.

Mango TV je online platforma kineske televizije CCTV koja od 2015. prenosi Eurosong u milijune domova u Kini.

Komentara 13

  1. Još uvijek mi nije jasno zašto se tetovaže ne smiju prikazivati na TV-u al ajd…Kina, šta reć. Ćao Čajna. Al ova dva se nisu vatarili na pozornici nego samo držali za ruke, dovoljno govori o Kini. To je ko one njihove tzv. cenzure u pornićima. Jesam ja propustio gej kiss ili ga uopće nije bilo? Bila mi je pjesma toliko dosadna da sam otišao na WC.

  2. Hahahahah ne samo da im smetaju dva muškarca koja plešu, nego i prikazivanje tetovaža 😅
    Jadni ljudi koji tamo žive i trpe taj teror

  3. Ova godina je puna SKANDALA.
    A mislim da ce to iz godine u godinu biti cesca pojava. Jednostavno novinari pisu, gledanost raste.

  4. Tako i im treba kad su primitivni. Ja razumijem da je to dio njihove kulture na neki način, ali valjda kad se preplaćujunna nešto što nije unutar njihove kulture to pretrpit.

Odgovori