Tko je Vaš trenutni favorit Eurosonga 2018.? (5.3.2018.)

Podijeli na Facebook Twitter
ESCkaz

Novi tjedan, novih deset država otkrilo je svoje pjesme kojima će pokušati ostvariti pobjedu na Eurosongu 2018. godine u Lisabonu. Hoće li nekome od ove deseorke to poći za rukom trebamo tek vidjeti, a u međuvremenu podsjetite se o kome se zapravo i radi!


Waylon – Outlaw In ‘Em

Nakon što je predstavio pet potencijalnih pjesama za Eurosong, Waylon i njegov tim odlučili su da je najprikladnija pjesma za izvođenje na velikoj pozornici Eurosonga upravo Outlaw In ‘Em. Waylon će tako po drugi puta predstavljati svoju zemlju a Eurosongu nakon što je 2014. kao član dua The Common Linnets osvojio drugo mjesto u finalu. Na kladionicama trenutno drži 9. mjesto.

Eleni Foureira- Fuego

Interno izabrana predstavnica Cipra, Grkinja Eleni Foureira, čiju je pjesmu napisao Alex Papaconstantinou, svoj će nastup povjeriti u ruke Sache Jean Baptiste. Tako će, nakon što je neuspješno pokušala predstavljati Grčku 2016. i 2017. godine, ove godine ipak vidjeti  veliku pozornicu Eurosonga, ovaj puta pod zastavom Cipra. Na kladionicama trenutno drži 28. mjesto.

Saara Aalto- Monsters

Nagrada za najveći hype oko svojeg izbora pjesme uz Bugarsku delegaciju definitvno drži Saara Aalto. Nakon što je cijeli finski predizbor UMK dobio njezin predznak, i nakon što je kroz tri tjedna predstavila tri pjesme koje su bile u borbi za nastup na Eurosongu, pobjedu je odnio Monsters. Podsjetite se kako je Saarina popularnost porasla i u Ujedinjenom Kraljevstvu ovom audicijom na popularnom šou X-factor. Na kladionicama trenutno drži 8. mjesto.

Elina Nechayeva – La forza

Suverenu pobjedu u subotnjem finalu u Eesti Laul 2018 odnijela je Elina Nechayeva pjesmom La forza. Nakon prvog kruga glasanja, bila je prva po glasovima i žirija i publike, dok je u superfinalu publika ponovno bila na njezinoj strani i dala joj najviše glasova zbog kojih će upravo ona predstavljati Estoniju na nadolazećem Eurosongu. Na kladionicama trenutno drži 3. mjesto.

Gromee feat. Lukas Meijer – Light Me Up

Pobjeda ovog dvojca na Krajowe Eliminacje nije bila toliko suverena kao one Eline Nechayeve. Naime iako ih je žiri smjestio tek na treće mjesto, publika im je povjerila maksimalan broj bodova te ih poslala u Lisabon. Što mislite, hoće li uspjeti izboriti peto uzastopno finale za Poljsku? Na kladionicama trenutno drže 25. mjesto.

Jessika (feat. Jenifer Brening) – Who We Are

Epitet najkompliciranijeg nacionalnog izbora je ove godine definitvno zaslužio San Marino. Nakon mnogih peripetija odlučeno je da će ih na Eurosongu u Portugalu ove dvije Maltežanke. Hoće li se ovaj komplicirani predizbor isplatiti San Marinu, i hoće po drugi puta ući u finale Eurosonga, vidjet ćemo u svibnju. Na kladionicama trenutno drži 36. mjesto.

Ari Ólafsson – Our Choice

Nakon dva polufinala, i subotnjeg finala, Islanđani su izabrali Ari Ólafssona kao svoju nadu za prvi prolazak u finale od 2014. godine. Unatoč tome što je ušao u superfinale sa gotovo 9 tisuća glasova manje od sunarodnjaka Dagura Sigurðarsona, u superfinalu je publika ipak stala na stranu pjesme Our Choice. Na kladionicama trenutno drži 41. mjesto.

Aisel – X My Heart

Jedna od prvih interno odabranih pjevačica za Eurosong 2018., Aisel, svoju pjesmu je, kao i većina predstavnika ove države, potražila kod Sandre Bjurman Dimitrisa Kontopoulosa. Pjesma je, podsjetimo, par sati prije službene objave, procurila na Spotifyu. Na kladionicama trenutno drži 21. mjesto.

Cláudia Pascoal – O Jardim

Od povlačenja glavnog favorita za pobjedu ovog natjecanja Diogoa Piçarrae, definitivno je najviše profitirala Cláudia Pascoal, koja je upravo u polufinalu osvojila drugi broj bodova iza spomenutog pjevača. U finalu je pak imala isti broj bodova kao Catarina Miranda, ali je Cláudia dobila više bodova od publike, pa je tako i dobila čast da svoju zemlju predstavlja na domaćem terenu u Lisabonu. Na kladionicama trenutno drži 19. mjesto.

Sennek – A Matter Of Time

Nakon par više – manje uspješnih pokušaja objavljivanja pjesme A Matter Of Time, belgijska je televizija odlučila dan prije planiranog objaviti spot za pjesmu kojom će Sennek pokušati dostići rezultat kolegice Blanche iz prošleg godine. Zajedno s njom, pjesmu su napisali Alex Callier i Maxime Tribeche. Na kladionicama trenutno drži 11. mjesto.


Ovime smo došli do brojke od 31 pjesme izabrane za ovogodišnji Eurosong. Također, došli smo i do posljednjeg dijela ovih anketa, budući da će uskoro (kada sve države objave svoje pjesme) početi i projekti Luna i Bojan predstavljaju izvođače 63. Eurosonga, a nakon njega i naš tradicionalni projekt Razmišljamo naglas! Svejedno Vas pozivamo na komentiranje ovih, i dosad izabranih pjesama, te da svoj glas na anketi ispot date vašem trenutnom favoritu Eurosonga 2018. Prošli tjedan su uvjerljivu pobjedu odnijeli Sanja Ilić & Balkanika s pjesmom Nova Deca sa 21% Vaših glasova, drugo duo Madame Monsieur s pjesmom Mercy i 14% Vaših glasova, dok je treće mjesto osvojio Mikolas Josef s pjesmom Lie To Me i 9% Vaših glasova.

Tko je Vaš trenutni favorit Eurosonga 2018.? (5.3.2018.)

 • Eugent Bushpepa - Mall (1%)
 • Madame Monsieur - Mercy (9%)
 • Mikolas Josef - Lie To Me (7%)
 • Alfred & Amaia - Tu Cancíon (3%)
 • Christabelle - Taboo (1%)
 • ZiBBZ - Stones (1%)
 • SuRie - Storm (1%)
 • Rasmussen - Higher Ground (5%)
 • Ermal Meta & Fabrizio Moro - Non mi avete fatto niente (3%)
 • Alexeev- Forever (1%)
 • Yianna Terzi- Oneiro mou (6%)
 • Vanja Radovanović- Inje (1%)
 • Sanja Ilić & Balkanika - Nova Deca (14%)
 • Michael Schulte - You Let Me Walk Alone (3%)
 • DoReDos - My Lucky Day (1%)
 • Lea Sirk - Hvala, ne! (5%)
 • MELOVIN - Under The Ladder (2%)
 • Laura Rizzotto - Funny Girl (1%)
 •  AWS - Viszlát Nyár (1%)
 • Sevak Khanagyan - Qami (1%)
 • The Humans - Goodbye (0%)
 • Waylon - Outlaw In 'Em (1%)
 • Eleni Foureira- Fuego (6%)
 • Saara Aalto- Monsters (6%)
 • Elina Nechayeva - La forza (9%)
 • Gromee feat. Lukas Meijer - Light Me Up (1%)
 • Jessika (feat. Jenifer Brening) - Who We Are (0%)
 • Ari Ólafsson - Our Choice (0%)
 • Aisel - X My Heart (2%)
 • Cláudia Pascoal - O Jardim (2%)
 • Sennek - A Matter Of Time (6%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 41

 1. Estonija, Kipar, Češka, Nizozemska, zatim Njemačka i Belgija. Pjesme koje ne zaslužuju da se nazovu pjesmama su iz Španije, Moldavije, Malte i Rumunije.

 2. Trenutni Top 31:
  1.Francuska
  2.Finska
  3.Azerbajđžan
  4 Španjolska
  5.Cipar
  6.Danska
  7.Estonija
  8.Češka
  9.Belgija
  10.Malta
  11.Latvija
  12.Njemačka
  13.Grčka
  14.Crna Gora
  15.Poljska
  16 Švicarska
  17.Armenija
  18.Slovenija
  19.Portugal
  20.Srbija
  21.UK
  22.Italija
  23.Nizozemska
  24.Albanija
  25.Moldova
  26.San Marino
  27.Mađarska
  28.Bjelorusija
  29.Ukrajina
  30.Island
  31.Rumunjska 😀

 3. I ja nesto ne kuzim to u vezi Francuske,pjesma je sasvim ok,ali ne i Favorit za pobjedu.(Naravno to je samo moje privatno misljenje) 😉

 4. Dosta prosječan Eurosong, al nadam se da pobjeđuje brza pjesma!

  One koje su mi stalno na ripitu i baš po mom su: Australija, Finska, Poljska, Azerbajdžan, slušam i Dansku, a od balada Njemačka i Španjolska. Ostale ću poslušat kad bude Eurosong kroz polufinala. 🙂

 5. Ove godine je za mene Eurosong srednja žalost. Uvijek sam imao 5-6 pjesama za koje se nisam mogao odlučiti.

  i evo redosljeda: 1. Grčka….onda dugo ništa, pa češka,njemačka,francuska….(srednja žalost)
  Nadam se da će me Franka večeras oraspoložiti.tj. ak naša bude dobra, onda je čak i bolje da nam je konkurenija nikakva. 😉

 6. Favorit za prvo mjesto Grcka,
  a volim Njemacku,Cesku ,Cipar i Dansku.
  Estonija ce cisto otici visoko,ali meni je solala.
  Vidim dosta favorita ove godine.

 7. Za sad:
  1. France
  2. Armenia
  3. Belgium
  4. Germany
  5. Italy
  6. Greece
  7. Spain
  8. Serbia
  9. Montenegro
  10. Latvia

 8. Top 3 :
  1. Francuska (ako je do sad nisam poslušao bar 100 puta, prestajem pratit eurosong)
  2. Estonija (Nešto čarobo i fenomenalno)
  3. Grčka (Želim ih bar (skroman sam) u top 10, toliko su zaslužili).

 9. Ne kuzim ekipu, sto je s glasovima ( srbija wtf? )

  Jedina zemlja koja ima pjesmu za pobjedu je Francuska i Mercy stogod neki mislili, svidjala se ili ne.. kao sto se meni ne svidja bas Estonija ali to ce bit takodjer nadam se u vrhu jer zasluzuje, tako da

  1. FRANCUSKA ( pjesma koju cu slusati i van esc-a)
  2. NJEMAČKA
  3. GRČKA ( meni se jako svidja ali nisam siguran u uspjeh i cijeli taj koncept )
  4. LATVIJA ( iznenadjen sam, jako dobra stvar)
  5. ESTONIJA
  6. DANSKA
  7. ARMENIJA
  … i to bi bilo to ostali neka se poredaju kako hoce.
  I da ova napuhavanja oko Bjelorusije, Ukrajine i Finske mi nisu jasna ali stvarno.. Češka takodjer ali opet bar ima neku vrstu klase u tom zanru, ali i dalje bezveze, za antenu zagreb i nista vise..

 10. moj top prije Franke 🙂

  1.Cze
  2.Ger
  3.Cyp
  4.Blr
  5.Spa
  6.Pol
  7.Lat
  8.Fra
  9.Est
  10.Dan
  11.Gre
  12.Ukr
  13.Bel
  14.Swi
  15.Aze
  16.Mal
  17.Arm
  18.Mol
  19.Ice
  20.Fin
  21.Por
  22.Slo
  23.Alb
  24.Rom
  25.Mne
  26.Srb
  27.SMa
  28.Ned
  29.UK
  30.Ita
  31.Hun

  zadnjih 13 sam jedva poslozio jer su mi sve lose… razocaran sam u ovu godinu, zasad

 11. Moj top 7:
  1. Madarska
  2. Njemacka
  3. Estonija
  4. Francuska
  5. Poljska
  .
  .
  .
  6. Ceska
  7. Svicarska

 12. Pozitiva sutra bi fokus trebao biti na Franki (pošto je ovo procurilo), ukoliko ne procuri još neka pjesma xD. Čestitke HRT što su uspjeli ono što puno veće i jače države nisu (Azerbajdžan,Belgija i Australija) a to je da su pjesmu zadržali u tajnosti do zadnjeg trenutka (ukoliko ne procuri do kraja dana).

 13. Očekivao sam ovakav generičan i klišejiziran uradak od Australije i to upakiran sa naslovom miss universe. Oh bože, na kraju će ovo u top 10 zbog žirija. S obzirom na vokalne sposobnosti dotične pjevačice ne očekujem niti spektakularan nastup, ona nije Dami Im.
  Nadam se da Franka ima izvrsnu pjesmu te da spasi ovogodisnji eurosong.

 14. Do sad mi je favorit bila Finska, ali procurila je i Australska pjesma i eto trenutno mi je #1. Odlična pjesma koja će vrlo vjerojatno donit Australiji još jedan dobar plasman, reka bi čak u top 5!

 15. I dalje mi je prva trojka ostala nepromijenjena, iako drugi sve jače prijete..
  1. Mađarska 10/10 😀
  2. Danska 9/10
  3. Španjolska 8/10
  4. Cipar 8/10
  5. Estonija 8/10
  6. Finska 7,5/10
  7. Grčka 7/10
  8. Njemačka 6,5/10
  9. Ukrajina 6/10
  10. Crna Gora 6/10
  11. Poljska 6/10
  12. Srbija 6/10
  13. UK 5/10
  14. Belgija 5/10
  15. Slovenija 4,5/10
  16. Nizozemska 4,5/10
  17. Italija 4/10
  18. Švicarska 4/10
  19. Češka 4/10
  20. Azerbajdžan 4/10
  21. Malta 3,5/10
  22. Albanija 3,5/10
  23. Francuska 3,5/10
  24. Moldova 3,5/10
  25. Rumunjska 3/10
  26. Armenija 2,5/10
  27. Island 2/10
  28. San Marino 2/10
  29. Latvija 2/10
  20. Portugal 1,5/10
  31. Bjelorusija 0/10

 16. Mislim u redu je da se nekome pjesma sviđa. Meni se ne sviđa a ta histerija oko pjesme mi ju čini još iritantnijom.

 17. Obožavam (prvi put posle mnogo godina):
  1. Jermenija
  1. Nemačka
  2. Grčka
  Volim:
  3. Srbija
  4. Francuska
  5. Danska
  6. Albanija (po prvi put u istoriji esc volim i bas me čudi da mnogi hejtuju ovo)
  Ok:
  7. Italija
  8. Belorusija
  9. Estonija
  10. Ukrajina

  Apsolutno hejtujem pesmu i izvođače:
  31. Španija (neverovatno penjanje po živcima)
  30. Moldavija
  29. Kipar
  28. Finska
  27. Češka (jedan od favorita prethodne dve godine ☹ ali ovaj lik i ta muzika su preiritantni)
  26. Azerbejdžan
  25. Slovenija (hvala, NE!)
  24. Malta

 18. Francuska mi je i dalje no. 1, a i Cipranka što ju više slušam, postaje sve bolja. Nadam se nekom vrućem live nastupu! Ne znam kako je Balkanika favorit glasača ankete kada pjesmi fali mnogo produkcijske dorade i pravog live nastupa.

 19. Malo sam iznenadjen sto je prosle nedelje u anketi pobedila Balkanika, mora da srbi organizovano dolaze na sajt da glasaju ili sta se desava, ne kapiram… 😂😉
  Inace ja nikada ne pravim celu listu nego samo izdvajam pesme koje volim i mrzim (cesto su te koje ne volim previse favorizovane, a kod mene poslednje zbog kombinacije pesma/izvodjac koji me bas nerviraju ☹), a najgore su pesme koje ne rangiram nigde, jer su mi skroz nebitne…

 20. Bas se kod mene dogodila promjena na prvom mjestu, ali nitko od ovih novih pjesama nije preuzeo tu ulogu. Eto nakon mog favorita Francuske 🇫🇷 primjetio sam da puno vise slusam Njemacku pjesmu, bas mi je prirasla srcu. Sto reci nego cestitati Njemcima sto su napokon poceli shvacat eurosong ozbiljno 🇩🇪 (sad se sve zemlje big 5 brinu o ESC-u, naravno izuzetak su Britanci koji bi mogli pobjedivati svake druge godine da to žele 😑) . U top 5 su mi jos Grcka 🇬🇷 , Azerbaijan 🇦🇿 i Estonija 🇪🇪

Odgovori