TRT: “Eurosong je postao mentalni kaos”

Podijeli na Facebook Twitter
EBU

Turska je, sad već tradicionalno, u vrlo ranoj fazi “eurovizijske sezone” objavila kako nema namjeru svoje predstavnike slati na Eurosong sljedeće godine. To je svakako bila jedna od tema koja je zanimala novinare na generalnoj skupštini Europske radiodifuzne unije koja se ranije ovog mjeseca održala u Istanbulu. Odgovarajući na pitanja o sad već vrlo očitom bojkotu turske državne televizije kada je Eurosong u pitanju, ravnatelj te televizije, Ibrahim Eren je rekao kako se TRT ne slaže s onim u što se, prema njegovim riječima, Eurosong pretvorio.

Ne razmišljamo o povratku. Imamo neslaganja kada je sustav glasanja u pitanju. Također, kao javni medij ne možemo u 21 sat, kad su djeca još uvijek budna i uz televizore, emitirati program u kome se pojavljuje bradati Austrijanac u suknji i koji ne vjeruje u spolove, te tvrdi da je istovremeno i muškarac i žena, kazao je Eren aludirajući na Conchitu Wurst, pobjednicu Eurosonga 2014.

Rekao sam ljudima iz EBU-a da su potpuno uništili vrijednosti Eurosonga. To je sad jedan mentalni kaos upravo zbog njihovih izvršnih producenata. Kada se to promijeni, možda se i vratimo., tvrdi ravnatelj TRT-a.

S obzirom da su ovakve riječi poprilično glasno odjeknule u eurovizijskom svijetu, nije se dugo trebalo čekati na odgovor Europske radiodifuzne unije.

Vrijednosti Eurosonga su, između ostalih, i univerzalnost i inkluzivnost. Ponosni smo na našu tradiciju slavljenja različitosti kroz glazbu. TRT je dao veliki doprinos natjecanju, uključujući i sjajno domaćinstvo 2004. godine. Ukoliko se odluče za povratak, s veseljem ćemo ih dočekati, stoji u priopćenju EBU-a.

Komentara 12

  1. Turci, dajte ne se..te, kao ne možete pustiti Conchitu u 21.00 sat navečer. Pa ni ne morate! Zar ste smetnuli s uma da je Turska jedan sat ispred srednje-europskog vremena i da kod vas prijenos Eurosonga počinje u 22.00 sata po vašem lokalnom vremenu.
    To su sve samo tobožnji razlozi za njihovo bojkotiranje Eurosonga. Turska će se vratiti na Eurosong tek kad se promijeni društvena klima u toj zemlji, tj. kad njihov faraon Erdogan siđe s vlasti, a to se, bojim se, neće dogoditi tako skoro. Sad su u fazi kad misle da su uhvatili boga za bradu pa im ne treba ne samo Eurosong, nego Europa općenito.

  2. Joj, ljudi, daj se opustite s HRT-om, pa godisnji su, nikog sada nije briga za eurosong, jedino nas kronicne ovisnike. 😂😂😂😂😂

  3. Malčice se slažem s njima, čini se da na natjecanju trenutno pjesma nije na prvom mjestu. Pjesma više, trenutno, nije najvažnija za uspjeh već i stavovi te osobe, izgled osobe, seksualna orijentacija itd itd što ne bi trebalo biti… bar po mom mišljenju, ne želim nikoga vrijeđati niti tjeram da itko misli ovako 🙂
    Ja sam jutros poslala mail HRT-u i nisu odgovorili.

  4. Sve dok imaju ovakav stav, ne želim ih vidjeti na Eurosongu. Ljudi, pa 21.stoljeće je i trebamo se nositi s time. Ako mogu svi ostali, mogu i oni.

  5. Dragi moji Turci(tj idioti koji se nalaze u TRT-u)- vratite se kad vam se povrati pamet, a i kada otkrijete da se nalazite u 21. Stoljeću. Hvala. Bok.

Odgovori