TRT zatražio dodatno vrijeme za odluku

Podijeli na Facebook Twitter

Turska televizija TRT još uvijek nije donijela odluku o sudjelovanju na Eurosongu 2016. zbog čega je zatražila od EBU-a produžetak roka za prijave, prenosi eurovizijski portal EurovisionDream.com informaciju s te televizije.

Još prije održavanja Eurosonga 2015. eurovizijskim svijetom kola informacija o mogućeg povratku Turske na Eurosong 2016. i to nakon tri godine izostanka, no TRT nije htio ništa potvrditi ni opovrgnuti.  Na upis kolega s escxtra.com urednik TRT-ovog Glazbenog programa Ümran Sönmezer je izjavio da će odluka o sudjelovanju u Stockholmu biti objavljena ovaj tjedan.

To može značiti samo da je TRT-ova prvotna odluka bila da Turska i dalje ostane van natjecanja, no izgleda da ju se pokušava nagovoriti na povratak, zbog čega je TRT zatražio dodatan rok za donijeti pravu odluku. Ukoliko EBU udovolji ovom roku, ta odluka najvjerojatnije neće biti objavljena sve do studenog.

Podsjetimo, Turska se povukla nakon Eurosonga 2012. kritizirajući sustav Velike Petorke i tražeći promjene u natjecanju koje EBU nije sproveo. Hoće li to utjecati na konačnu odluku, saznat ćemo ubrzo.

Odgovori