Turska i dalje nezainteresirana za Eurosong

Podijeli na Facebook Twitter

Turska nacionalna televizijska kuća, TRT, potvrdila je kako ni na kijevskom Eurosongu nećemo gledati predstavnike ove zemlje. Iako su se pojavile glasine kako bi Jamalina pobjeda na Eurosongu 2016., mogla biti podstrek čelnim ljudima turske nacionalne televizije da razmisle o povratku na ovo natjecanje, sve dileme su otklonjene nakon isteka drugog roka kojeg je EBU dao nacionalnim televizijama za eventualno predomišljanje u vezi sa sudjelovanjem.

Podsjetimo, bit će ovo peta uzastopna godina bez Turske na Eurosongu. Zadnji put smo predstavnika Turske gledali u Bakuu 2012., nakon čega su, navodno nezadovoljni formatom natjecanja i povlaštenim položajem tzv. “Velike petorke”, u TRT-u odlučili da se s Eurosonga povuku do daljnjeg.

Eurosong 2017. – opća diskusija – forum

Komentara 5

  1. Turci su došli do zaključka da im Eurosong više ne treba otkad su si umislili da su velesila i postali sami sebi strašno važni. Iako mi se kroz povijest Eurosonga svidjelo jako puno pjesama koje su predstavljale ovu zemlju, zbog te njihove bahatosti ne mogu reći da mi je pretjerano žeo što više ne sudjeluju.

  2. A ovo je već jedna lepa godišnjica , jubilej . Pa može im se čestiti, zašto ne. 🙂
    Ajte Evropo pevajte još malo , iako ne bi trebali … još jednu, narednu godinu sigurno .
    2018 jako teško će to biti izvodljivo , najverovatnije ne !
    ali nakon toga neće više biti održavan esc.

Odgovori