TVR: “Pozivnice su dale iste osobe koje su birale pjesme za SN!”

Podijeli na Facebook Twitter

Tijekom jučerašnjeg dana, objavili smo vijest o povlačenju Mihaija Trăistariua s rumunjskog izbora za Eurosong Selecţia Naţională 2019. Povodom toga, danas su nam se javili članovi tima Eurovision Romania, čije priopćenje možete pogledati u nastavku.

Pismo TVR-a

Povodom MIHAI-jeve izjava, objavljene ovdje: https://eurosong.hr/m-i-h-a-i-povlacim-se-s-natjecanja-ovo-je-korupcija, želimo raščistiti slijedeće:

Bilo koja izjava u vezi korupcije na Selecţia Naţională veoma je ozbiljna i neutemeljena optužba. Selecţia Naţională je organiziran u svrhu odabira predstavnika Rumunjske na Pjesmi Eurovizije, nastup s najvećim potencijalom koji će potom pokušati ostvariti najbolji mogući rezultat na ovom prestižnom međunarodnom natjecanju.

Eurosong je natjecanje gdje pobjeđuju talentirani i snažni, ali najvažnije, oni ostaju u utrci prihvaćajući izazov natjecanja. Svaki izvođač je slobodan prijaviti se i, ako se to dogodi, odustane i povuče.

TVR organizira nacionalni izbor u duhu transparentnosti, s cjelovitim pravilima objavljenima zajedno s pjesmama na službenoj stranici. Izbor pozivnica (wildcarda) donesen je na odluci istog žirija i to na bazi istog kriterija kao i na natječaju.

Drago nam je što je bio veliki interes kako za pozivnice, tako i za natječaj, i dvije pjesme koje su se ovako kvalificirale donijet će više raznolikosti u samom nacionalnom izboru.

Normalno, natjecanje će biti više napeto, šou će biti više uzbudljivo, i eurovizijski fanovi će zasigurno biti više zainteresirano.

Tim Eurovision Romania.

Promjena datuma natjecanja

Također, TVR je prolongirao datum prvog polufinala. Tako će se prvo polufinale održati u Iaşiju 27. siječnja, što možete vidjeti u reklami ispod ovog teksta.

Komentara 1

Odgovori