U Britaniji zbog Eurosonga neradni dan?

Podijeli na Facebook Twitter
worldatlas.com

Stanovnici Ujedinjenog Krajevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske peticijom su tražili od svog parlamenta da finale Eurosonga bude nacionalni praznik. Naime, eurovizijski fanovi širom otoka pisali su peticiju da se finalni dan najvećeg europskog glazbenog natjecanja praznuje jer se ljudi u to vrijeme okupljaju na jednom mjestu u momentu kada je država oštećena u političkoj i društvenoj podjeli, piše portal Wiwiblogs.

“Eurosong slavi europsku kulturu i povijest. Ujedinjeno Krajevstvo treba što je više moguće biti uključeno u promoviranje europskih integracija, suradnje i mira, u vrijeme velikih političkih sukoba i podjela u Europi”, stoji između ostalog u peticiji.

Britanski parlament je ovu peticiju odbio s objašnjenjem da se finale Eurosonga ne održava tokom radnih dana i da zbog toga nema potrebe taj dan obilježavati kao praznik i neradni dan.

“Nije jasno što peticija traži da vlada ili parlament UK-a učini po tom pitanju. Peticija mora pozvati vladu ili parlament na neku određenu akciju”, stoji u odogovoru britanskog vrha na peticiju uz napomenu da se finale natjecanja najčešće održava subotom.

Komentara 2

Odgovori