U kolovozu objava grada domaćina Eurosonga 2017.

Podijeli na Facebook Twitter

Ukrajinska nacionalna televizija i kabinet ministara Ukrajine otvorili su danas i službeni natječaj za grad domaćina Eurosonga 2017. Ovim natječajem želi se odabrati najbolji prijedlog grada koji ima želju i odgovarajuću infrastrukturu, kao i da je u mogućnosti financijski podržati organizaciju Eurosonga naredne godine. Kriteriji na natječaju su sljedeći:

– Arena koja može primiti barem 7000 posjetitelja, a poželjno 10000. Arena bi trebala zadovoljavati EBU-ove tehničke zahtjeve.

– Gradovi kandidati u suradnji s ukrajinskim državnim organizacijama trebaju garantirati sigurnost novinara, delegacija i fanova.

– Press centar, koji može primiti barem 1550 novinara, trebao bi biti pozicioniran pored eurovizijske arene.

– Barem 2000 hotelskih soba treba biti dostupno, sa širokim rasponom cijena. Hoteli bi trebali biti pozicionirani blizu arene i u centru grada.

Grad domaćin Eurosonga 2017. će službeno biti predstavljen u osmom mjesecu.

Inače, izmjenjeni su i preliminarni datumi održavanja Eurosonga 2017. Polufinala bi se trebala održati 9. i 11., a finale 13. svibnja.

Komentara 5

  1. ne znam zašto glume s ovim ciframa za kapacitet arene. ili će smjestiti Eurosong u onu tijesnu arenu u Kijevu (koja je ugostila natjecanje prije 11 godina) ili će uzet stadion u Lvivu ili Kijevu i napraviti krov. zar postoji neka treća opcija?

Odgovori