U Oslu i bez Andore!

Podijeli na Facebook Twitter

Danas je i službeno potvrđeno kako ova mala zapadno-europska zemlja ipak neće sudjelovati na Eurosongu 2010.

Andorska nacionalna televizija, RTVA, službeno je potvrdila odustajanje od Eurosonga 2010. Iako je prije mjesec dana direktor zabavnog programa poslao EBU-u prijavnicu u slučaju da direktor nacionalne televizije promjeni mišljenje ili da se nađu sponzori za sudjelovanje na Eurosongu, danas je direktor nacionalne televizije Enric Castellet poslao pismo EBU-u kojem je potvrdio kako Andora ipak neće sudjelovati na sljedećem izdanju Eurosonga.

Glavni razlog odustajanja Andore su financijski problemi. Budžet nacionalne televizije za 2010. veoma je limitiran i nemaju dovoljno sredstava za kvalitetno prezentiranje europskoj publici.

Andora na Eurosongu sudjeluje od 2004. Od tada pa do danas nikad nisu uspjeli zabilježiti plasman u finalu, ipak najbliži plasmanu za finale su bili 2007. kada je grupa Anonymous u Finskoj pjevala pjesmu Salvém el món. 2009. u Rusiji predstavljala ih je Susanna Georgi koja je pjevajući pjesmu La teva decisió (Get a life) osvojila 15. mjesto prvog polufinala.

Podsjećamo vas kako su do sada odustale Češka, Andora, Crna Gora i Mađarska te kako je Gruzija jedina potvrdila povratak na Eurovizijsku scenu.

Objavljeno u NekategoriziranoOznake

Odgovori