U pripremi “Festival da Cançao 2019”

Podijeli na Facebook Twitter
EBU

Nakon što su završili sa svime što je imalo veze s organizacijom Eurosonga 2019., portugalska televizija RTP započela je s pripremama za 2019 godinu. Tijekom jučerašnjeg dana u popodnevnim satima, RTP je objavio dio detalja vezanih uz portugalski izbor Festival da Cançao 2019.

Što se mijenja, a što je isto?

FDC2019 bit će sličnog formata kao i FDC2018, no uz manje promjene. Prva promjena jest broj kandidata. Na idućem izdanju portugalskog izbora natjecat će se 16 natjecatelja. Četrnaest natjecatelja (tj. skladatelja) bit će pozvano od strane RTP-a, jedan skladatelj bit će odabran na natjecanju radija Antene 1 Master Class, a jedan skladatelj, bio iz Portugala, neke druge zemlje, ali je portugalskog porijekla ili je iz neke druge lusofonske zemlje, bit će odabran s javnog natječaja. Svi zainteresirani za Master Class ili za natječaj mogu se javiti na festival2019@rtp.pt.

Svih 16 skladatelja bit će odabrano tijekom studenog, a prve verzije pjesama moraju biti predane RTP-u do 30. studenog, dok finalne verzije pjesama , zajedno s podacima o izvođačima, moraju biti dostavljene do 31. prosinca.

Dva polufinala

Kao i na protekla dva izdanja, RTP će skladatelje rasporediti u dva polufinala, čiji su datumi zasad nepoznati. U svakom polufinalu nastupat će po osam izvođača, a iz svakog će polufinala proći po četiri izvođača, zahvaljujući kombinaciji glasova publike i žirija (kako će to izgledati, možete pogledati u videu ispod).

Hoće li portugalski predstavnik u Tel Avivu proći bolje od Cláudije Pascoal u Lisabonu?

Komentara 4

  1. Nekako mislim da će se Portugalci vratiti svojim lošim rezultatima ukoliko misle nastaviti u stilu u kojem trenutno šalju. Da, Salvador je pobjedio, ali isto tako su ove godine bili zadnji sa kopijom Salvadora. Šteta što je Diogo odustao jer je njegova pjesma bila puno bolja.

  2. Zbilja nije lijepo pljuvati nesto sto nije vas glazbeni ukus. U usporedbi s Babicem, pjesme na FDC su prava mala umjetnicka dijela. Tako su im po mome misljenjubi zadnje 2 predstavnice, zao mi je sto je Claudia zavrsila zadnja, nije zasluzila.

Odgovori