Ukrajinu čeka kazna EBU-a

Podijeli na Facebook Twitter
Kijev (visitukraine.com)

Skoro dva mjeseca po završetku kijevskog Eurosonga, cijela priča očito još uvijek nije dobila svoj epilog. Naime, kako je i najavljeno EBU će organizatore, odnosno ukrajinsku nacionalnu televiziju, kazniti zbog niza propusta u mjesecima koji su prethodili Eurosongu.

U službenom priopćenju EBU-a stoji kako će ovo tijelo razmotiriti sve činjenice i organizacione probleme, u prvom redu kašnjenja i izostanak suradnje sa Referentnom skupinom, ali i skandal s predstavnicom Rusije, te donijeti zaključke i kazne.

“Pozornost javnosti je, zbog svega ovog, bila usmjerena na stvari koje nisu vezane za samo natjecanje, a reputaciji Eurosonga kao brenda nanesena je šteta. Zbog toga se predlaže da se UA:PBC (ukrajinskoj nacionalnoj televiziji) izrekne kazna, sukladno s pravilima natjecanja”, navodi se u priopćenju.

Koliko će zadovoljstvo tvrdoglavosti i nesuradnje koštati čelne ljude ukrajinske televizije saznat ćemo u danima koji dolaze.

[AŽURIRANO] Jedna vijest povodom kažnjavanja Ukrajine izazvala je dosta pozornici. Naime, ruski portal Life.ru objavio je na svojoj stranici kako će UA:PBC kažnjena sa čak 200 tisuća eura kazne, te da je čelništvo te televizije podnijelo žalbu na EBU-ovu odluku. Također, svojim priopćenjem na Facebooku javio se glavni ravnatelj UA:PBC Zurab Alasanija, koji je izjavio da je ovo neugodna vijest.

Komentara 8

  1. Znaci toliko vrijedi ugled Eurosonga – 200 tisuca eura? Smijesna kazna za nacionalnu TV drzave koja ima 45 milijuna stanovnika…

  2. Sramota za EBU ako kazni Ukrajinu zbog Rusije; Rusija je (ponovo) ispala žrtva. SRAMOTA ZA EBU!
    Što se tiče ovoga da je narušena reputacija natjecanja, ona je narušena već odavno…

  3. Dobro , znači ustvari nikome ništa , ni Rusija ni Ukrajina čini se neće biti ozbiljno kažnjeni , a pod tim mislim diskvalificirani sa sljedeći esc.

  4. Istina. Znala sam da će biti neka kazna ali sam očekivala tipa nesudjelovanje na idućih nekoliko Eurosongova!

Odgovori