Upoznajte natjecatelje!

Podijeli na Facebook Twitter

RTVA je prije nekoliko dana objavila listu od tri natjecatelja, od kojih će pobjednik nacionalnog finala predstavljati Andoru na Euosongu u Rusiji. Upoznajte natjecatelje!

Susanna Georgi s pjesmo “Get a life”, Lluís Cartes s “Exhausted” i Marc Canturri & Marc Durandeau s pjesmom “Estrelles d’or” će imati priliku predstaviti sebe i svoje pjesme u tri showa koja će RTVA emitirati 14.,21. i 28. siječnja. 30. siječnja će se održati nacionalno finale Andore. Mix televotinga i žirija će izabrati 6. po redu predstavnika Andore na Eurosongu.

Upoznajte natjecatelje:

Susanna Georgi, rođena u Danskoj, ali živi u Andori posljednjih 13 godina. Bila je član grupe Me & My, grupa koja je 1995. godine napravila veliku uspjeh u Europi s pjesmom “Dub -I – Dub”. Njihov sljedeći singl “Baby boy” je dodao i Japan na listu zemalja u kojima su napravili uspjeh. Ovo nije prvi put da je Susanna Georgi pokušala osvojiti kartu za Eurosong. Probala je i 2007. godine sa svojom sestrom Pernille da pobijedi na nacionalnom finalu Danske, no bezuspješno. Osvojila je tek 6. mjesto u finalu. Ovog puta je odlučila probati za Andoru na Eurosongu, a na nacionalnom finalu Andore će pjevati melodičnu pjesmu “Get a life”.

Me & my Dub I dub

Lluís Cartes će se na nacionalnom finalu Andore pojaviti s rock pjesmom “Exhausted”. Radio je s poznatim glazbenim umjetnicima, kao što su producent Marc Parrot iz Barcelone i skladatelj i pjevač Toti Soler. Lluís je također sudjelovao i u brojnim kazališnim projektima kao što su: “Soldados de Salamina”, “Coral Romput”, “Música i Veu” i “Un tamvia anomenat desig”.

Lluis Cartes – Ets

Marc Durandeau & Marc Canturri

Marc Canturri je rođen 1976. godine. Njegov repertoar uključuje uloge kao što su: Don Pasquale, Mercutio u “Romeo i Julija”, Figaro u “Barbar Sevilje”. Mark će na nacionalnom finalu Andore pjevati pjesmu “Estrelles d’or” s porukom o miru u svijetu.

Marc Durandeau je pjevač skladatelj i tekstopisac. Radio je s internacionalnim skladateljima kao što su Arnie Roman (Celine Dion, Oletta Adams, Marc Anthony, Cher), Nina Ossoff (Patti Austin, B Four, The Temptations), Luis Enrique (Gloria Estefan, Juan Luis Guerra, Arturo Sandoval).

Marc Durandeau Thorny Rose

Odgovori