Uživo: Druga emisija Dore 2011. – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Uživo: Druga emisija Dore 2011.

  9 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Show će početi u 20:10 i bit će prenošen na HRT 1. Uživo ćete ga moći pratiti ovdje.

Natjecatelji: (kliknite na ime izvođača da pročitate intervju)

1. Daria Kinzer – A NEW DAY HAS COME – Celine Dion
2. Renata HoliJA ZA LJUBAV NEĆU MOLITI – Nina Badrić
3. Mijo LešinaSIGNED SEALED DELIVERED – Stevie Wonder
4. Marija RubčićIF AIN´T GOT YOU – Alicia Keys
5. Manuela SvorcanDA SMO SE VOLJELI MANJE – Jinx
6. Katica MarinovićI´M OUTTA LOVE – Anastacia
7. Doris TeurSTOP – Natali Dizdar
8. Mirko Švenda ŽigaDA LI ZNAŠ DA TE VOLIM – Time
9. Diana HerakovićRESPECT – Aretha Franklin
10. Ana EškinjaKAO DA ME NEMA TU – Vanna
11. Filip DizdarNEBO IZNAD NAS – Tony Cetinski
12. Saša LozarBILLIE JEAN – Michael Jackson

Show je počeo.

Voditelji nas pozdravljaju i žele nam zabavu pri gledanju. Publiku u studiju pitaju “Gdje idemo”, a publika veselo odgovara – “Na Eurosong!”. Na scenu dolazi i pet pobjednika prve emisije Dore 2011. Uskoro ćemo doznati tko je bio pobjednik tjednog glasovanja i tko od sedam preostalih sudionika prve emisije prolazi dalje. Voditeljica je tu sedmorku nazvala “pokislima“.

Pobjednik tjednog glasovanja je: Tina Vukov (4845 glasova)

Voditelji predstavljaju žiri. Vanna se prva pojavljuje na sceni. “Najbolje je da prvo nađemo najboljeg kandidata, a onda mu napišemo dobru pjesmu“ – izjavila je. Luka Nižetić i Sandra Bagarić joj se pridružuju i žiri je kompletiran. Nakon predstavljanja žirija, red je došao i na 12 natjecatelja te nam se svi pridružuju na sceni. Publika je, čini mi se, jako raspoložena večeras i sve natjecatelje pozdravlja velikim aplauzima.

1. Renata Holi – JA ZA LJUBAV NEĆU MOLITI – Nina Badrić

Renata Holi prva večeras izvodi svoju pjesmu. Na sceni se pojavljuje u bijeloj haljini. Boje na sceni su plave, da bi se tokom refrena promijenile u crveno. Renata je poprilično rasplesana za ovu laganu pjesmu, a“društvo” na sceni joj pravi trubač. Vokalni, ovo je bilo sasvim korektno. Publika je aplaudirala nakon drugog refrena što znači da su bili jako zadovoljni njenom dotadašnjom izvedbom.

2. Mijo Lešina – SIGNED SEALED DELIVERED – Stevie Wonder

Mijo Lešina rasplesano počinje svoj nastup uz ovu veselu pjesmu. Scena je na početku obojena u zeleno, a kasnije će se izmijenjati dosta boja. Publika je uživala i tokom cijelog nastupa pljeskala Miji koji je jako uživao u svojoj izvedbi. Vokalno je zvučao odlično, a i super je uskladio plesanje i pjevanje. Režiser prikazuje cure iz prvih redova na kraju nastupa koje vrište i aplaudiraju Miji.

3. Manuela Svorcan – DA SMO SE VOLJELI MANJE – Jinx

Manuela svoj nastup započinje sjedeći na klupi; nisam siguran je li to ista klupa koju su Feminnemke koristile na prošlogodišnjoj Dori. Scena je do refrena obojena u crveno da bi onda dobila plavu boju. Manuela nosi kratku, crnu haljinu. Potrudila se oko koreografije. Jako se rasplesala, krenula je i ka publici, da bi se na kraju vratila i sjela na klupu. Publika je zadovoljna i daje joj veliku aplauz.

Nakon tri završena nastupa, žiri daje svoje komentare. Vanna ih je odlučila sve pohvaliti. Luka je izjavio kako mu je Mijo bio najbolji. “Renata bi trebala manje imitirati. Mijo je bio fascinantan. Manuela mi je bila skromna, voljela bih je vidjeti u nekoj žešćoj pjesmi” – izjavila je Sandra.

Promidžbeni program

4. Daria Kinzer – A NEW DAY HAS COME – Celine Dion

Scena obojena u plavom, Daria u svjetlucavoj, kratkoj haljini, a režiser pravi par dobrih snimaka pri početku nstupa. Počelo je dobro, a dinamika se gradi kako pjesma ide dalje. U kadrovima često vidio njenu sjenku na tlu scene koju režiser povezuje s tekstom pjesme. Od svih nastupa do sada, ovaj mi djeluje “najozbiljniji”. Lijepo je sve izgledalo, a publika je ponovno “darežljiva”. Daria s velikim osmijehom odlazi do svojih kolega natjecatelja pored scene.

5. Doris Teur – STOP – Natali Dizdar

Zanimljiv početak nastupa! Doris Teur sjedi na sofi pored scene između Mije Lešine i Renate Holi i u ritmu pjesme se svi pomjeraju. Obučena je u tamno-plavo. Rasplesano odlazi do središta scene i svojom karizmom i zanimljivim nastupom zaslužuje pljesak publike između refrena. Čini mi se kako je imala malo treme pa je u određenim trenucima falšala. No, u kompletu mislim kako je ovo bio simpatičan i lijep nastup za kojeg bi gledatelji mogli glasovati.

6. Diana Heraković – RESPECT – Aretha Franklin

Kako kreće matrica, tako i Diana izlazi na scenu i brzim koracima ide ka središtu iste. Kadar s početka nastupa zapravo otkriva koliko je odlična scena ovogodišnje Dore. Prelijepo izgleda prikazano sa samog vrha. Scena je obojena u zeleno i plavo. Diana naprosto uživa u svom nastupu i s osmijehom izvodi ovu veselu pjesmu. Rasplesana i raspjevana ostaje tokom cijelog izvođenja pjesme i doista respect! Odlična je bila.

Nakon tri pjesme, žiri ponovno komentira nastupe natjecatelja. Sandra je rekla da su djevojke bile fascinantne i da su toliko lijepe da se ovo može pretvoriti i u izbor za Miss. “Daria je moj favorit” – izjavila je Sandra. “Čula sam Jaquesa puno puta kako pjeva pjesmu Respect prema tome…” – nije ni dovršila Vanna u toku komentiranja nastupa Diane. “Doris Teur je bila najuvjerljivija” – mišljenje je Luke.

7. Mirko Švenda Žiga – DA LI ZNAŠ DA TE VOLIM – Time

Žiga izvodi najsporiju pjesmu do sada. Scena je obojena u crveno, Žiga je u crnom. Vokalno je bio jako siguran i u kombinaciji s ovako lijepom i ugodnom pjesmom kompletan utisak svakako mora biti odličan. Žiga u drugom dijelu pjesme odlazi do Sandre, članice žirija, i pleše s njom par taktova. Publika je zadovljna; štaviše, svi su na nogama, prate ritam i plješću. Najveći aplauz večeri! Ovaj nastup je to svakako zaslužio.

8. Katica Marinović – I´M OUTTA LOVE – Anastacia

Boje na sceni me podsjetiše na nastup Moldove na Eurosongu 2007. Scena je obojena u narančasto i crveno; izgleda odlično. Katica nastup započinje na početku scene da bi, kako se dinamika gradi do refrena, stigla do samog ruba scene i bila blizu publici. Odjevena je u kratku haljinu. Vokalno je bila korektna, no primjetio sam par falševa pri početku posljednjeg refrena. Publika je jako zadovoljna i nagrađuje Katicu velikim aplauzom. Katica djeluje skroz iznenađena nakon završetka nastupa.

9. Ana Eškinja – KAO DA ME NEMA TU – Vanna

Ana pjeva pjesmu “Kao da me nema tu“ koju u orginalu pjeva članica žirija, Vanna. Tokom refrena scena je bijela i roza, a u ostalim dijelovima narančasta i žuta. Režiser u par navrata prikazuje Vannu koja klima glavom i prati ritam; očito uživa u Aninoj izvedbi. Ana je rasplesana i iskorištava većinu scene. Vokalno mislim da je mogla biti i mrvicu bolja. Mislim da je trema odradila svoje. Pred posljednji refren trebala je otpjevati jako visoke note i uspjela je gotovo perfektno.

Luka 12 bodova daje Ani. “Vladala je scenom!“ – izjavio je. Vanna je mišljenja da je Ana odabrala fenomenalnu stvar. Sandra svoj glas daje Ani.

Promidžbeni program

10. Marija Rubčić – IF AIN´T GOT YOU – Alicia Keys

Marija nastup započinje sjedeći na stolici na dijelu scene gdje se nalaze svirači. U crnoj je haljini i pjeva laganu pjesmu. U refrenu najbolje uspijeva pokazati svoje vokalne mogućnosti. Zvučala je odlično i uspješno otpjevala jako visoke note. Pred sami kraj nastupa kreće ka publici i ležeći pjesmu privodi kraju. Lijepo.

11. Filip Dizdar – NEBO IZNAD NAS – Tony Cetinski

Filip je u farmerkama i plavoj košulji. Prvi večeras koristi držač za mikrofon. Scena je narančasta i žuta, a boje se mijenjaju tokom refrena u plavo. Pred posljednji refren odlučuje prošetati scenom i potrčati natrag. Publika aplaudira cijelo vrijeme. Vokalno je bio dobar, a sve u kompletu je izgledao poprilično dobro.

12. Saša Lozar – BILLIE JEAN – Michael Jackson

Saša izlazi na scenu u farmerkama i crnom sakou. Nastup počinje okrenut leđima publici. Scena je obojena u plavo i rozo. Saša je jako rasplesan i odličan vokalno. Po meni, ovo je bio najsigurniji nastup večeras, a Saša je pokazao da zna zabaviti publiku. Nisam siguran hoće li pobijediti večeras, ali definitivno očekujem njegov prolazak dalje. Odličan nastup i sada već sa sigurnošću najveći aplauz večeri.

Vrijeme je za komentare žirija. Vanna je odlučila dati kompliment Filipu i rekla kako ima lijep osmijeh. Luka je izjavio da su posljednja tri natjecatelja bili najjača “trojka” večeras. “Marija je odvalila totalno. Kod Filipa mi se sviđa boja glasa, a Saša je odlično odradio svoj posao večeras” – izjavio je Luka. “Marija je diva i ima preklasne vokalne sposobnosti. Najviše mi se svidjela” – riječi su Sandre.

Počelo je glasovanje. Trajat će deset minuta. Glasujte za svoje favorite i omogućite im prolazak u sljedeću fazu natjecanja. Slijedi “vremeplov” kroz večerašnje nastupe.

Kraljevi ulice & Sandra Bagarić izvode pjesmu “Pjesma za novčić“. S njom su bili drugi na Dori 2007. Podigli su atmosferu večeras, publika je zadovoljna njihovim nastupom.

Glasovanje je završeno. Uskoro ćemo doznati kojih pet natjecatelja prolaze dalje. Luka Nižetić i Klapa Nostalgija su sljedeći na sceni.

Dalje idu:

1. Katica Marinović
2. Ana Eškinja
3. Doris Teur
4. Saša Lozar
5. Mirko Švenda Žiga (2969 glasova)

Voditelji su objavili kako je večeras zaprimljeno dvostruko više glasova nego u prvoj emisiji. Žiga je pobjednik ove večeri! Ponovno pjeva pjesmu “Da li znaš da te volim“.

Show je završen.

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?