Uživo: Drugo njemačko polufinale (rezultati) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Uživo: Drugo njemačko polufinale (rezultati)

  6 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Večerašnji show će početi u 20:15 i trajat će do 22:20. Bit će prenošen na Pro7. Lena će pjevati šest pjesama, a tri će na osnovu glasova televotinga proći u finale.

Show je počeo.

Uživo iz Kölna počelo je drugo polufinale njemačkog izbora za 56. Eurosong. Voditelji izlaze na scenu, pozdravljaju publiku i gledatelje te nas upoznavaju s pravilima. Lena će pjevati novih šest pjesama, a gledatelji će odabrati tri najbolje koje će proći u finale, 18. veljače. Na scenu dolazi i prvi član žirija, tko drugi no Stefan Raab. Prisjećamo se pjesama koje su prošle u finale iz prvog polufinala – “Maybe“, “Taken By a Stranger“ i “What Happened To Me“.

Na scenu dolazi i Lena. Publika ju pozdravlja velikim aplauzom. Predstavljen je njen novi album “Good News“ na kojem se nalazi svih 12 pjesama koje će biti predstavljene kroz dvije polufinalne večeri.

Na scenu dolaze voditeljica Eurosonga 2011., Anke Engelke, i Joy Denalane. One će zajedno s Raabom komentirati večerašnje pjesme.

Promidžbeni program

Prva pjesma: A million and one

Vrijeme je i za prvu pjesmu večeri. Lena se na sceni pojavljuje u kratkoj, crnoj haljini. Scena je obojena u crveno, a Leni se na sceni pridružuju četiri plesačice, baš kao i u izvedbi pjesme “Taken By a Stranger“ u prvom polufinalu. “A Million and One“ je lagana i slušljiva pjesma. Pjesma postaje brža tokom refrena, a Lena daje jednu jako zanimljivu vokalnu izvedbu. Do sada ju nismo čuli da izvodi pjesmu na ovakav način.

Po meni, pjesma je definitivno lijepa i “krasit” će Lenin novi album. Nastup je bio jako efektan, ali nisam siguran je li ova pjesma za natjecanje kakav je Eurosong. Zapravo, većina do sada izvedenih Leninih pjesama mi nisu tipično eurovizijske. Vidjet ćemo što nam donosi ostatak večeri.

Druga pjesma: Teenage girls

Drugi nastup večeri počinje kadrom s kraja studija i pogledom na scenu koja je obojena u rozo i veliki ekran na desnoj strani na kojem vidimo karizmatičnu Lenu. Slušamo ponovno jednu laganu pjesmu, sporiju od prve. Lena je u farmericama i plavoj majci. Koliko god da ova pjesma nije tipična eurovizijska, Lenina karizma i način na koji pjeva i kreće se na sceni, mora privući pažnju gledatelja. Vokalna izvedba gotovo da je bila savršena.

Baš kao prva pjesma, i druga je lijepa i krasna, no mislim da neće ići na Eurosong. Jednostavno, ne mogu zamisliti nijednu od ove dvije pjesme kako bivaju izvedene na sceni u Düsseldorfu.

Promidžbeni program

Treća pjesma: Push Forward

Slušamo vjerojatno najsporiju pjesmu na njemačkom izboru za Eurosong 2011. Studio je gotovo u samome mraku. Iza Lene se nalazi reflektor i daje jako zanimljiv vizualni doživljaj – nijanse plave svjetlosti vrte se u krug iza Lene koja je u crnoj haljini. “Push Forward“ je jednostavna, lagana i slušljiva balada koja je savršeno “legla” Leni. Nastup nije mogao biti jednostavniji, a upravo to je dalo čar ovoj pjesmi. Kakav aplauz! Publika je oduševljena.

Bez dileme, ovo je najbolja pjesma u večerašnjem showu. Vidjet ćemo kakva će situacija biti nakon što budu izvedene i zadnje tri pjesme, no ova balada zajedno s “Taken By a Stranger“, iz prvog polufinala, moji su favoriti.

Četvrta pjesma: At All

Prošli smo pola puta – sada slušamo četvrtu pjesmu večeri. Scena je u crvenim bojama, a tokom refrena vidimo i plave nijanse. Lena je u smeđim hlačama i bijeloj košulji te izvodi opuštajuću pjesmu “At all“. Refren pjesme je pamtljiv, a ostatak sasvim solidan. Ništa posebno – “samo” ugodno i lijepo dočarano zahvaljujući Leni.

Vjerujem da pjesma nema velike šanse za pobjedom. Od svih do sada izvedenih, ovu bih najmanje volio vidjeti kao pjesmu predstavnicu Njemačke na Eurosongu. Pjesma nije loša uopće, ali joj fali “nešto” što bi ju istaklo na finalu Eurosonga u Düsseldorfu.

Promidžbeni program

Peta pjesma: A good day

U crnoj haljini, opuštena i nasmijana Lena započinje izvedbu pretposljednje pjesme večeras, pjesme “A Good Day“. Ovo je najbrža pjesma do sada i zvuči lijepo. Refren je dovoljno pamtljiv, a pjesma ima zanimljiv ritam. Vidimo lijepe efekte na sceni – roza i plava boja se izmjenjuju u pozadini i prave razne “oblike”.

A Good Day“ je bila lijepo osvježenje večeras i doimala se ugodno u izvedbi Lene. Rekao bih – najbolja poslije treće pjesme.

Šesta pjesma: Mama Told Me

Posljednja pjesma večeri je djelo Stefana Raaba i Lene. Na sceni su ponovno četiri plesačice, a Lena zajedno s njima rasplesano započinje nastup. Scena je obojena u narančasto. Pjesma je vesela i sada možemo sa sigurnošću reći – najbrža pjesma večeri. Po prvi put smo imali priliku vidjeti Lenu kako zapravo upražnjava “ozbiljniju” osmišljenju koreografiju i sve izgleda jako lijepo i efektno.

Pjesma je bila jako ugodna, a tako i scenski dojam kojeg je Lena zajedno s plesačicama ostavila gledateljima. Pored treće i pete pjesme, smatram da je i “Mama Told Me“ favorit za prolazak u finale.

Počelo je glasovanje. Gledamo recap svih nastupa večeras. Dok voditelji čitaju brojeve na koje se može glasovati za pjesme, publika najveći pljesak i vrisak daje za pjesme pod rednim brojevima tri i šest.

Promidžbeni program

Ponovno smo natrag. Voditelji nas podsjećaju da je izašao novi Lenin CD na kojem se nalazi svih 12 pjesama s njemačkog izbora za 56. Eurosong. Ponovno gledamo recap pjesama.

Glasovanje je završeno. Ubrzo ćemo doznati koje tri pjesme su prošle u finale.

Rezultati

U finale prolaze:

1. Push forward
2. Mama told me
3. A million and one

Gledamo recap svih šest pjesama koje su prošle u finale. “Taken By a Stranger“ ubjedljivo dobija najveći pljesak i vrisak publike. “Push Forward“ i “Mama told me“ također bivaju nagrađene pljeskom.

Show je završen.

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?