Valters Frīdenbergs izgubio bitku za život

Podijeli na Facebook Twitter
YouTube

Poznati latvijski glazbenik i voditelj, Valters Frīdenbergs, preminuo je rano jutros nakon duge i teške bolesti, javljaju mediji u Latviji. Eurovizijskoj publici Valters se predstavio 2005. kad je, u duetu sa Kārlisom Būmeistersom u Kijevu branio boje svoje domovine skladbom The War is Not Over. Na kraju glasanja, Walter & Kazha, kako se službeno zvao njihov duet, natjecanje je završio na petom mjestu.

Valters Frīdenbergs je bitku za život izgubio u 3o. godini nakon dugogodišnje borbe sa zloćudnom bolešću zbog koje se neko vrijeme liječio i u Njemačkoj, a u njegovoj domovini je ranije tijekom ove godine bilo organizirano i javno skupljanje sredstava u svrhu liječenja. Iako je sam glazbenik u izjavama datim prije nekoliko mjeseci bio optimističan o svom zdravstvenom stanju, bolest je bila jača.

Dodajmo ovom, da je pored sudjelovanja na Eurosongu 2005., Valters pokušao na Eurosong otići i samostalno, i to 2009., no bezuspješno. Bio je prepoznatljivo lice nacionalne televizije Latvije kao dugogodišnji autor i voditelj  zabavnih emisija, a njegov prerani odlazak predstavlja veliki gubitak za latvijsku glazbenu scenu.

Komentara 2

Odgovori