Vaše želje: Sjeverna Hrvatska – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Vaše želje: Sjeverna Hrvatska

  6 min za čitanje   11 komentara

Od današnjeg dana službeno kreću i polufinala u kojima ćete moći izabrati koja tri natjecatelja iz svake regije želite vidjeti u velikom finalu projekta Vaše želje za Rotterdam 2021. Zbog velikog broja vaših komentara i prijedloga na društvenim mrežama, odlučili smo broj natjecatelja u svakom polufinalu povećati sa šest na sedam. Svaka tri dana urednik-predstavnik određene regije dat će svoj kratki komentar na sedam natjecatelja koje ste vi najviše spominjali, a za svoja tri favorita moći ćete glasovati na anketama u dnu objave.

Sjeverna Hrvatska

U ovoj regiji imat ćete priliku upoznati neke nove izvođače, prisjetiti se nekih povratnika na Doru, a svoje je mjesto našla i jedna pjevačica koja nas je već predstavljala na Pjesmi Eurovizije! Svoje komentare za ovu regiju dat će Marija Antolić, naša urednica iz Novog Marofa.


Zsa Zsa

Moram priznati da me jako razveselilo kada sam vidjela mnogo komentara koji predlažu upravo Zsa Zsu. Ono što me kod nje osobito oduševljava jest njezin čaroban i nježan glas koji me uvijek očara i odvede u neki drugi svijet. Svakom svojom pjesmom diže ljestvicu sve više i više i gradi karijeru koju je već sada dovela na zavidnu razinu. S nastupima uživo nema problema tako da vjerujem da bi i na Dori uspješno pokazala svu raskoš svojeg glasa i talenta. Želim li ju vidjeti na Dori? Svakako! Ne samo da Zsa Zsu želim vidjeti kako se natječe na pozornici Dore, već ju želim vidjeti kako predstavlja Hrvatsku na Eurosongu.

J. R. August

J.R. August ima glas koji me odmah osvojio. Jako mi je drago što se našao na ovom popisu jer, osim zanimljivog glasa, ima i neku posebnu karizmu koja ga krasi. Nastup na Dori, pa i na Eurosongu, svakako bi bio odlična odskočna daska za izgradnju međunarodne karijere ovog pjevača. Smatram da bi, uz neku laganu pjesmu, J. R. August zaista ostvario pobjedu na Dori i plasman na Eurosong. Pjesma na engleskom, klavir i njegov glas stvorili bi čarobnu atmosferu i uspješno prenijeli emociju na gledatelje i publiku.

 

Bojan Jambrošić

Ono što je Bojan kroz zadnje dvije godine pokazao jest to da ne odustaje od nastupa na Dori i borbe za odlazak na Eurosong tako da vjerujem da ćemo ga uskoro (a možda i iduće godine) opet gledati na opatijskoj pozornici. Ne bih imala ništa protiv toga jer ono što nam je Bojan i ove godine pokazao jest da ima snažan glas i odlično pjeva uživo i prenosi emociju. Vjerujem da bi postigao uspjeh na Dori uz neku jaku baladu u kojoj bi do izražaja došao upravo taj glas i emocija. Kad bi ta balada bila „malo jača“ od ovogodišnje Više od riječi, vjerujem da bi Bojan osvojio srca gledatelja Dore, ali i Eurosonga.

 

Vanna

Povratak Vanne na Doru, pa i na Eurosong? Zašto ne! Obožavam slušati njene pjesme, kako nove tako i stare. Ono što Vanna ima je iskustvo natjecanja na Dori i Eurosongu i to bi joj iskustvo svakako bilo od velike pomoći. Zaista bih voljela da se ponovno natječe na Dori, a u konačnici i odnese pobjedu te tako ponovno predstavlja Hrvatsku na Eurosongu. Na eventualnom nastupu na Dori, voljela bih vidjeti pjesmu u stilu pjesme Kao da me nema. Dakle, bržu pjesmu u kojoj do izražaja dolazi raspon njena glasa, ali i brži tempo uz kojeg bi se svi dobro zabavili, a Vanna bi pokazala da, osim glasom, odlično vlada i cijelom scenom.

 

Lu Jakelić

Lu ima jako jako zanimljiv glas s kojim bi bez problema mogla privući pozornost gledatelja. Jako mi se sviđa njezina glazba, a na Dori ju vidim s nekom pomalo mističnom pjesmom. Vjerujem da bi kombinacija Lu + mistična pjesma na Doru donijela nešto novo, nešto što do sada nismo imali prilike viđati na našem izboru za predstavnika za Eurosong. Mistična i lagana pjesma, Lu u kadru i njezin zaista poseban glas koji ispunjava dvoranu po mojem bi mišljenju bili dobitna kombinacija za pobjedu na Dori, a onda i za dobar plasman na Eurosongu. Zaista se nadam da ćemo, prije ili kasnije, Lu s ponosom gledati na Eurosongu.

 

Mejaši

Voljela bih na Dori vidjeti i neki tamburaški sastav, ne samo zato što pripadam ovoj regiji, nego i zato što me jako zanima kako bi hrvatska publika na to reagirala. A, u ovom slučaju, boljeg izbora od Mejaša nema! Zabavni su i gdje god da se nalaze dižu atmosferu.svojim veselim pjesmama. Za eventualni nastup na Dori, sigurna sam da se ne bi odmaknuli od stila pjesama koje inače objavljuju što uopće nije loše. Svima nam u ova tmurna vremena treba malo opuštanja i veselja, a Mejaši bi nam to svakako omogućili, a svojom simpatičnošću zasigurno bi osvojili i srca gledatelja diljem Europe.

Gabriella

Gabriella je privukla moju pozornost sudjelovanjem u šou Zvijezde, a osvojila me svojim prvim singlom Nekog kao ti. Ono što Gabriela posjeduje je snažan glas, a emociju bez problema prenosi na sve one koji ju slušaju. Za ovu mladu pjevačicu rekla bih isto što i za Bojana – snažna i emotivna balada donijela bi veliki uspjeh na Dori, a moguće i odlazak na Eurosong. Nadam se da ćemo jednog dana Gabriellu gledati na Dori, a možda i na eurovizijskoj sceni. Bila bi šteta da Europa ne upozna njezin glas.


anketa 1561

Koje izvođače iz Sjeverne Hrvatske želite vidjeti u finalu?

Ukupno glasova: 424

 • Zsa Zsa [193 / 29%]
 • Gabriella [152 / 23%]
 • Lu Jakelić [106 / 16%]
 • Vanna [100 / 15%]
 • J. R. August [52 / 8%]
 • Mejaši [36 / 5%]
 • Bojan Jambrošić [34 / 5%]
46
PODIJELI ČLANAK

Rasprava11

 1. TheHeroOfOurTime — 12. listopada 2020. u 15:17

  Vanna, ZsaZsa, Lu

 2. Supercut09 — 10. listopada 2020. u 20:08

  August, Lu ili Zsa zsa. Bojan je okej, samo što mi nije dovoljno zanimljiv da bih ga htio na eurosongu, premda je veoma talentiran. Za gabriellu nisam čuo. Mejaši-ne. A vanna mi je draga kao pjevačica i kao osoba ali mislim da i ona sama zna da je njeno vrijeme na eurosongu gotovo. Iako se ne mogu oteti dojmu što bi bilo da je otišla s nekom drugom pjesmom na eurosong. Onu njenu doslovno nitko ne zna. Kao rijeka je mogla konkurirati za top 5, ako je strings of my heart uspjela u top 10.

 3. vix-2-new — 10. listopada 2020. u 12:34

  @bartol Hvala. 🙂 Znam da se mislilo na sjevernu Hrv te da je ovo tek prvo polufinale, ali me začudilo što u top 7 sj.Hrv. nisu ušli neke poznatije ličnosti, ali ako je tako javnost odlučila sve 5.

 4. EurovizijskiFan — 9. listopada 2020. u 20:11

  1) Lu Jakelić
  2) Zsa Zsa
  3) Gabriella 😊

 5. Bartol Stopić — 9. listopada 2020. u 20:04

  Dragi @vix-2-new hvala na komentaru, samo da ne bude zabune radi se o 7 najčešće predloženih pjevača iz sjeverne Hrvatske. Uskoro stižu polufinala ostalih regija 😉

 6. loreeneuphoria — 9. listopada 2020. u 19:49

  Zsa Zsa bi mogla sa pjesmom tipa Tragon tvojih tragova,Vanna bi također bila odlična solucija jer zasad ne znam njezinu pjesmu koju ja mrzim,Lu Jakelić znam sa TLZP i moram priznati da mi je među dražima tako da bi i ona tu mogla konkurirati.Ostali-nikad ne reci nikad jer sa dobrom pjesmom može svatko napraviti iznenađenje.

 7. vix-2-new — 9. listopada 2020. u 19:00

  Ja nikako da shvatim po čemu je Zsa tako draga publici, ali ako tako publika odluči, neka nam dođe na Doru i bude naš predstavnik ukoliko pobjedi. Nažalost, ja ne vidim po čemu se ona izdvaja od drugih, al baš kao i Mia D, drago mi je da je našla mjesto u srcima publike. Simpa je, ali kao pjevačica jednostavno me nije osvojila. :/ Divan glas i sve, ali ne ističe mi se.
  J.R. August-pojma nemam tko je on, ali poslušavši pjesmu mogu reći-divan vokal i neka osvježavajuća atmosfera u pjesmi.
  Bojan J.-Žao mi je, ali NE. Svaka čast što se bori da uspije na hrvatskoj sceni i svim humanitarnim koncertima, ali nisam siguran koliko bi se proslavio na Eurosongu s ovakvim tipom pjesama.
  Vanna-pa lijepo je imati za predstavnika nekoga s dugom karijerom. Siguran sam da nas Vanna ne bi osramotila. Ima emociju, glas, pjesme su joj prilično dobre. Jedino me iznenadio (negativno) njen karakter kojeg sam uspio preko tv ekrana upoznati na emisiji the Voiceu. Malo mi se učinila previše “Ja, ja i ja. “Dao bih joj priliku, svakako.
  Lu Jakelić- ne poznam je. 😀 Slažem se s Marijinim komentarom. Jako specifičan glas…neka pjesma bude na eng, dramatična i ETO pobjede. Jako me podsjeća na Ivu Ćurić koja se negdje izgubila. :S
  Mejaši-nisam za ovaj tip pjesama.
  Gabriella-evo ga NA, ni nju ne poznajem, al evo kad sam kliknuo da čujem pjesmu-znam pjesmu, i sviđa mi se. Ne bih baš brzao sa slanjem na Eurosong, ali okej je. 🙂
  —-
  Ja nezz za pol pjevača. Zar su zbilja u top7 našoj hrvatskoj publici? Hm.
  Glasat ću za Vannu, Lu i Augusta.
  Najljepši dojam od svih spomenutih pjesama na mene je ostavila Augustova pjesma.

 8. SwedenEurovisionFan — 9. listopada 2020. u 15:49

  1. Vanna – daleko najbolja u ovoj kategoriji, savršen glas, jako dobre pjesme, volio bih ju još jednom vidjeti na Eurosongu 😀
  2. Zsa Zsa – Zadnja pjesma / duet / suradnja je totalni promašaj što se mog glazbenog okusa tiče, ali za sve prethodne pjesme jedno ogromno DA! 🙂 Doduše ne znam kako bi se snašla na Dori jer koliko znam nije se nikad našla u situaciji da mora vladati pozornicom u smislu praćenja rada kamere i slično (bila je u X Factor Adria, ali ne u live nastupima).
  3. Bojan Jambrošić – U nedostatku dobrih pjevača iz ponude smatram kako bi nas i on pristojno predstavio da ima dobru pjesmu, vjerojatno baladu.
  J.R. August i Lu Jakelić su precijenjeni, s Mejašima se nikako ne bi proslavili, a nažalost za Gabriellu nikad nisam čuo.

 9. Precious — 9. listopada 2020. u 15:47

  Definitivno Lu Jakelić, Zsa Zsa ili J.R. August

 10. eurovisiofanatico — 9. listopada 2020. u 14:56

  Zsa Zsa je po meni pravo lice za Eurosong, mlada je ima vrlo dobre pjesme i po meni je jedna od naših najboljih glazbenih lica zadnjih godina.
  Vanna je jedna diva za koju smatram da zaslužuje još jednu šansu na pozornici Euronsonga. Svaku njezinu pjesmu uvijek rado poslušam, a njezin duet sa gore navedenom pjevačicom je vjerojatno najbolje što se pojavilo na našoj glazbenoj sceni posljednji godina(iako kakvi se pjevači pjesme pojavljuju zadnjih godina to i ne čudi).
  Lu Jakelić- iskreno baš ne prepoznajem njezin glazbeni put, ali po ovome što mogu vidjeti u šou u kojem nastupa, definitivno ima potencijala. Ima odličan glas, svakoj izvedbi da nešto svoje, a to je itekako potrebno.
  Bojan ne bi bio loš izbor ako konačno donije pravu pjesmu, jer zadnje dvije godine su bile bezveze.
  Mejaši su izbor ako želimo pokazati nešto novo no ja ih osobno ne bi želio na Eurosongu.
  Što se tiče J. R. Augusta i Gabriele iskreno prvi put čujem za njih tako da ne mogu puno reći o njima.
  Moji favoriti su Zsa Zsa i Vanna, a možda naprave novi sjajan duet.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?