Više od 30 pjesama prijavljeno za “Monteviziju”

Podijeli na Facebook Twitter
EBU

U petak 15. prosinca završile su prijave za nadolazeću Monteviziju, a kako javljaju iz RTCG-a, na njihovu je adresu stiglo više od 30 prijava. Podsjetimo, Montevizija će se slijedeće 2018. godine, prvi puta održati još od davne 2006. godine, a finale će se najvjerojatnije održati 17. veljače, kako je za Pobjedu izjavio glazbeni urednik RCG i član kreativnog tima RTCG Vladimir Maraš. 

– Zbog transparentnosti je odlučeno da trojica članova žirija budu iz Crne Gore, a imate ćemo i dva gosta u komisiji, koji su priznati regionalni umjetnici u sferi glazbene industrije. Kriteriji će biti kvaliteta kompozicije, teksta, kao i produkcijski potencijal kompozicije koja se ocjenjuje. Kako je natječajem propisano da se prijavljuju demo snimke, produkcijski potencijal pjesme može biti od presudnog značaja. U tom slučaju selekcijska komisija će odraditi najodgovorniji dio posla, oslanjajući se na pojedinačna iskustva članova komisije i na njihove vizije produkcijskih potencijala svake odabrane kompozicije koja prođe u drugi krug – rekao je Maraš.

– Nekada je ovaj festival glazbe imao smisla neusporedivo više nego danas, skromno razmišljam. Danas je važno ,,biti u trendu”, što god to značilo, više nego imati dobru pjesmu ili poslati kvalitetnog izvođača. Prethodnih godina pokušavali smo na razne načine i ja, svakako, imam svoje mišljenje o svakom tom nastupu. Imali smo i pogodaka i promašaja. Dakle, naša je obveza da pošaljemo najbolje od pristiglih autorskih radova, ostalo je već u rukama šou-biznisa, interesa i lobiranja. Pomalo i sreće – zaključio je Maraš intervju.

Podsjetimo, Crnu Goru je u Kijevu predstavljao Slavko Kalezić sa pjesmom Space, osvojivši 16. mjesto sa 56 bodova.

Komentara 3

  1. Realno, s obzirom na inertnost u pogledu Evrovizije, ovo je velika brojka. RTCG, ako želi da nastavi da održava Monteviziju, treba da ovo dobro ispromoviše i da napravi pravi mali spektakl, za eventualno širenje takmičenja u budućnosti, a publika i žiri trebaju da biraju mudro.

  2. I još, Montevizija se neće održati u RTCG, već u hotelu Hilton.
    Ne znam što da očekujem tamo. 🙂

Odgovori