Wales debitira na Dječjem Eurosongu 2018.

Podijeli na Facebook Twitter

Wales debitira na Dječjem Eurosongu u Minsku ove godine! Velška televizija S4C započela je s procesom izbora predstavnika otvaranjem novog televizijskog showa Chwilio am seren (Potraga za zvijezdom). Mogućnost za prijavu za show imaju svi dječaci i djevojčice u dobi od 9 do 14 godina.

Potragu za velškim predstavnikom predvodi Trystan Ellis-Morris, a kako bi izbor bio što kvalitetniji i bolji pridružili su mu se Connie Fisher, Tara Bethan i Stifyn Parri koji će imati ulogu glazbenih trenera mladim kandidatima.

Ellis-Morris je kazao kako je izrazito entuzijastičan oko ovoga projekta te kako želi prikazati Wales u debitantskom nastupu u što boljem izdanju.

Čak su poznati datumi i  mjesta audicija, a to su:

 • Llandudno – 10. lipanj
 • Aberystwyth – 17. lipanj
 • Cardiff – 23. i 24. lipanj

Prilikom audicija bit će izabrano dvanaest mladih kandidata koji će proći kroz preliminarne vježbe svojih glazbenih voditelja te će šest najboljih u velikom finalu imati priliku pred stručnim žirijem i javnošću pokazati što znaju te tako osigurati svoje mjesto u Minsku.

Komentara 17

 1. Da je barem tako i na pravom Eurosongu, da sve 4 države sudjeluju pojedinačno.
  Glupo mi je to da svi sudjeluju kao UK, neka bude kao i u nogometu!

 2. Da da @yugayslavia slažem se, u skoroj budućnosti svakako je moguće da vidimo i zasebno Wales, Škotsku, Sjevernu Irsku i Englesku i to bi mi bilo baš drago. A da ne spominjem da bi i broj država automatski porastao 🙂
  Jako mi je drago što misliš to što si napisao o Švedskoj i hvala ti za ove riječi profesionalnosti i organizacije Šveđana, eh da je to barem moguće, mislim da bi većina nas bila zadovoljna time 😀

 3. Vidim da je i neka prepirka oko Svedske i Australije 🙂 Odmah da velim nije mi se svidjela svedska pjesma ove godine, ‘not my cup of tea’ no medjutim Benjaminu i Svedjanima nitko ne moze osporiti profesionalnost, svaki put uloze 100% sebe i ‘thanks God’ sta imamo Svedjane i Svedsku koji Eurosong kuze ozbiljno poput Olimpijskih igara, ja bih im prepustio u ruke trajno organiziranje natjecanja jer kad je u njihovim rukama znam da je u sigurnim rukama. Australija, volim sta su s nama, volio bih da i ostanu, isao bih cak i korak dalje i na Eurosong pozvao drzave poput Kanade, Amerike… tj. drzave koje imaju jake veze s Europom, u biti koji su podrijetlom Europljani. Ne znam sto je tu lose da Eurosong postane ‘worldwide’ ali u granicama dok to ima smisla zvati Eurovision a ne Worldvision jer na Eurosong gledam kao na propagiranje Europske kulture i vrijednosti.

 4. @escfan Zbilja zanimljivo… ovime se polako otvaraju vrata za sudjelovanje svim drzavama Ujedinjenog Kraljevstva odvojeno na pravom Eurosongu, sto bih volio. Do sad je BBC uvijek kategoricno odbijao tu ideju ali evo vidimo da je i to moguce.

 5. @yugayslavia Mislim da je to zbog toga što UK kao UK nema želju nastupanja na JESC već desetak godina. A i S4C je velška TV koja se emitira u UK i ona je još 2008. izrazila želju za sudjelovanjem, ali joj je tada bilo odbijeno. Valjda su sada napokon i iz cijelog UK dali “zeleno svijetlo”

 6. @escfan Nemoj mi o Australiji kad ti Svedsku uzdizes 10000 puta vise
  I recenica glasi:Ako nemas nista pametno za reci bolje nemoj nista reci,
  a ti ako to nemozes shvatiti to dovoljno govori o tvom mentalnom stanju

 7. @escfan Tebe nije tesko procitati vjeruj mi
  Ja nisam nista si umislio da mogu citati nego ti i kad postavljas indirektna pitanja zna se na sto mislis
  Bolje se nemoj prepirati jer nemas argumente

 8. Ahahahahahahahaha ovaj @pero umislio da je neki lik koji zna čitati direktna i indirektna značenja rečenica, u kojima takvih značenja niti nema hahahaha. A tvoja rečenica “Ako ne znas sto ces reci bolje nemoj nista” perfektno odgovara tebi, koji nije imao ništa pametnog za reći pa je krenuo tražiti nekakva skrivena značenja i teorije zavjere hahahaha
  Ajde molim te, pobjednička Australijo, dosta blamiranja za jednu sezonu, pozdrav.

 9. @escfan ovdje se nitko ne blamira osim tebe i nepotrebnog favoritiranja Svedske
  Da mislim ipak mi je Svedska najdraza esc country pa ju sanjam
  Ono mislim budale
  Ako ne znas sto ces reci bolje nemoj nista

 10. Znate što je od svega najzanimljivije? Onaj trenutak kad shvatiš da je na DJEČJEM Eurosongu pobijedila čista kvaliteta, a na njemu bi kao trebale pobjeđivati više djetinjaste, odnosno pjesme primjerenije mlađoj publici, a na Eurosongu bude obrnuta situacija i pobijedi pjesma primjerena ma ni za Dječji Eurosong…

Odgovori