Zadnji dan prijava za Doru: Tko se sve prijavio?

Podijeli na Facebook Twitter
HRT

S današnjim danom zatvorit će se prijave za Doru 2019., a do kraja dana, točnije do 23:59:59, možete prijaviti svoje pjesme. Možda će upravo Vaša pjesma biti među odabranih 16 koji će se natjecati na Dori 2019. i predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Izraelu! Podsjetimo, potrebno je poslati finalnu masteriranu snimku, ne dulju od 3 minute, izvođač/i moraju biti državljani Republike Hrvatske i pjesmu pjevati na hrvatskom, engleskom, talijanskom ili francuskom jeziku. Za sve ostale informacije oko natječaja kliknite na ovaj link.


Tko se sve prijavio na Doru?

Iako mnogi skrivaju svoje pretenzije za sudjelovanje na ovome natjecanju, neke zvijezde su ipak potvrdile da su prijavile pjesmu za Doru 2019. Za eurosong.hr svoju participaciju ekskluzivno je potvrdila Neda Parmać, koja će na Doru ići s Gelato Sisters, a pjesmu im je napisao Tvrtko Hrelec. Za portal 100posto, svoje sudjelovanje potvrdila je i Mila Elegović koja je svoju pjesmu napisala zajedno s Tihomirom Preradovićem, dok Kedžo nije izravno niti potvrdio niti opovrgnuo glasine o svojem sudjelovanju, ali je iskazao želju da se natječe na Dori. Od ostalih imena hrvatske estrade, šuška se da su svoju pjesmu prijavili Lidija BačićTeška industrija, Kim Verson, Četiri Tenora te Jacques Houdek kao autor pjesme, ali najspekuliranije ime ovogodišnje Dore Maja Šuput na njoj ipak ne će nastupiti. Tu je odluku Majina menadžerica Katarina Kolar potvrdila portalu 100posto.hr uz sljedeće objašnjenje:

“S obzirom na količinu projekata i unaprijed dogovorenih nastupa u 2019. godini, nismo u mogućnosti posvetiti se jednom tako velikom angažmanu i natjecanju kao što je Dora. Bilo bi nam drago da se jednog dana nastup na Dori i ostvari, ali ove godine zbog prebukiranosti i vlastitih projekata to nije bilo moguće. Pobjedniku Dore želimo puno uspjeha na Eurosongu”

S obzirom na očekivani veliki broj prijava na Doru, postavlja se pitanje treba li na Dori priliku pružiti mladosti, ili se držati iskusnih profesionalaca. Želimo čuti i Vaš glas pa nam se pridružite u komentarima i odgovorite na pitanje u anketi!

Je li bitnije iskustvo ili mladost na Dori?

 • Dajem prednost iskustvu (52%)
 • Dajem prednost mladosti (48%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Finale Dore 2019. održat će se 16. veljače u Sportskoj dvorani “Marino Cvetković” u Opatiji, a ulaznice se mogu kupiti u uredu Festivala Opatija (jednog od službenih partnera HRT-a za organizaciju), preko portala Moje karte ili na njihovim prodajnim mjestima.

Komentara 21

 1. @arcticmonkey Vjerujemo da će oni nastupati, iako oni više nisu popularni kao nekad. Žao mi je što Lea Mijatović više nije glavni vokal. Jacques će na Dori biti samo kao autor pjesme. A hoće li biti modernija od Beovizije? Sumnjam…

 2. Imam velika očekivanja što se tiče ove Dore iako od pomenutih imena prepoznajem samo Tesku industriju i Žaka. Ipak nadam se da neće on opet, lik mi nije simpatičan. A industrija je ovde kod nas jakooo popularna ali samo sa obradama… Možemo li nešto od njih očekivati!? Svakako ocekujem moderniji festival od Beovizije! Molim vas!

 3. Kad bi se objavile pjesme, ili barem snippeti, onda bi svi mogli vidjeti je li bolja pjesma od npr. Roka Blaževića ili Petra Graše. Mislim da sa ovim sami sebi pucaju u nogu i daju prednost već renomiranim izvođačima. I dalje je bitnije ime nego pjesma. Pljuc.

 4. Evo još jednog citata od urednika HRT Eurosong stranice:
  – ”Kada bismo pustili pjesme u eter, one bi dobile razlicit tretman i ne bi svi imali jednaku pozornost medija. Također, velika većina stranih gledatelja Eurovizije hrvatsku pjesmu čuje prvi put na samom festivalu pa bismo htjeli da je to slučaj i s našim glasačima. Da ih pjesma osvoji na prvo slušanje. Ta odluka je već u pravilima te će ove godine tako biti. Hvala vam puno na vašem komentaru, slušamo sve.”
  ____
  Ja baš mislim da će ovako oni stvoriti taj nejednak tretman svih izvođača kad će već objavljivat samo imena. Zar se u medijima neće više veličati nastup npr. Graše, Severine, Rozge, Bačićke, nego recimo Roka Blaževića, Luminizea, Zsa Zse, svih ovih mladih sa A starane? Pa ja upravo mislim da će se to dogoditi. U prvom će planu, i na svim naslovnicama, će biti ovi prvi navedeni. Mislim da ovi sa HRT-a sami sebi skaču u usta.

 5. @thormaster Ma to sigurno! Sjajni su svi ti mladi. Bit će na Dori dobrih pjesama jer je interes veliki na cijelog glazbenoj sceni. Sada se treba HRT-ovcima utuviti u glavu da je nepuštanje barem dijela svake od 16 pjesama jako loša odluka!

 6. Nadam se da će netko od mlade ekipe iz A strane proći! Matije Cvek, Alen Đuras, Stjepan Lach, Nela, Eni Jurišić… Mladi, talentirani i svako od njih s pjesmom pisanom za njih može biti fantastičan!!

 7. @buba Mislim da bi bilo dobro da vi, urednici ove stranice, pošaljete mail u vidu apela HRT-u da malo bolje razmisle o odluci da se pjesme ne puštaju prije Dore. To nikako nije dobro! Jako je loše za samo natjecanje da nema nekog žamora i šuškanja prije same finalne večeri. Na kraju krajeva, nisu ni pravila ustavni zakon da se ne mogu izmjeniti! U interesu je i izvođačima i publici, a pogotovo HRT-U da gledatelji dobiju makar 30 sekundi pjesme prije nastupa uživo.

 8. Evo razlog zbog čega će to napraviti

  “Kada bismo pustili pjesme u eter, one bi dobile razlicit tretman i ne bi svi imali jednaku pozornost medija. Također, velika većina stranih gledatelja Eurovizije hrvatsku pjesmu čuje prvi put na samom festivalu pa bismo htjeli da je to slučaj i s našim glasačima. Da ih pjesma osvoji na prvo slušanje…”

 9. @precious Mogli su barem snippete objavit 🙁 🙁 barem da zainteresiraju novinare širom Europe koji usko prate ESC… Svaka mala promidžba je dobra :/

 10. Haha anketa vam je malo jača, bar ponudite veći izbor… Ova dora će bit comeback one hit wonderima i wtf Mila Elegović? Ako je na Dori onda očekujem hit kao Daj mi, daj mi medeni hahahaha. A bumo vidli koje kopile će ovo “natjecanje” rodit i daj više nek neko zatvori Žaka na godinu dana od ovih emisija i natjecanja.

 11. Mislim da Dora treba pružiti priliku mladima, ali imati i one starije i iskusnije izvođače koji imaju pjesme koje mogu konkurirati na Eurosongu. Dora ne bi smjela služiti kao promocija novog singla bilo kojeg izvođača. To se radi na razno raznim random festivalima.

Odgovori