Zanimljivosti o redoslijedu nastupanja na Eurosongu 2016.

Podijeli na Facebook Twitter
Povezano: Objavljen redoslijed nastupanja u polufinalima Eurosonga

Jutros je na službenoj eurovizijskoj internetskoj stranici objavljen redoslijed nastupanja u polufinalima Eurosonga 2016. I kako to obično bude, fanovi su već uveliko krenuli s analizom i statistikama. I mi vam donosimo neke činjenice koje možda niste uspjeli primjetiti.

-Finska je 2004. godine nastupila prva u prvom eurovizijskom polufinalu ikada. Ponovo će imati istu čast: otvorit će ovogodišnji Eurosong.

-Prošli put kada je švedska televizija SVT određivala redoslijed nastupanja u polufinalu, favoritu Danskoj, koja je na kraju i pobijedila, dala je redni broj 5. Ovog puta broj 5 je od strane SVT-a pripao Hrvatskoj.

-Bosna i Hercegovina je u posljednjem nastupu u polufinalu, na Eurosongu 2012., nastupila pod rednim brojem 17. Ponovo su dobili taj broj ove godine.

-Malta i BiH su nastupile na 17., odnosno 18. mjesto u 1. polufinalu Eurosonga 2009., a ove godine će učiniti isto, no samo u obrnutom redoslijedu.

-U 1. polufinalu će nastupiti 4 povratnika na Eurosong. Zanimljivo, nastupit će na posljednja 4 redna broja.

-Latvija je od 2013. godine, otkada producenti određuju redoslijed nastupanja, nastupala jako rano u prvoj polovici polufinala: nastupili su kao prvi, drugi i sada će ponovo otvoriti polufinale u Stockholmu.

Je li bitan redoslijed nastupanja?

Kroz do sada 20 održanih polufinala Eurosonga stvorila se zanimljiva tradicija: prosječno 4 zemlje se kvalificiraju iz prvog, a 6 zemalja iz drugog dijela polufinala. Pretpostavlja se da je razlog tome činjenica kako gledatelji najčešće upamte pjesme koje su izvedene kasnije u šou.

Komentara 6

 1. “U 1. polufinalu će nastupiti 4 povratnika na Eurosong. Zanimljivo, nastupit će na posljednja 4 redna broja” ?????

  15. Crna Gora
  16. Island
  17. Bosna i Hercegovina
  18. Malta

  Jedini povratnik ovdje je BiH.

Odgovori