Zašto Jamala nije bila na otvorenju Eurosonga 2017.?

Podijeli na Facebook Twitter
EBU

Jučer je u Kijevu i službeno otvoren Eurosong 2017. Iako je već ustaljeni običaj da se na ceremoniji otvaranja pojavi i pobjednik prethodne godine, ove godine to nije bio slučaj – Jamala nije bila prisutna na ovogodišnjem otvorenju.

Službeni Jamalin menadžer Igor Tarnopolsky je na svom Facebook profilu objavio kako postoji nekoliko razloga koji su doveli do Jamalinog izostanka s otvorenja. Prema Tarnopolskyom, svima njima je zajedničko to da su oni posljedica loše organizacije ovogodišnjeg Eurosonga.

Razlozi su:

 • Večer ranije je rečeno Jamalinom timu kako će Jamala doći na otvorenje helikopterom kako bi se “poboljšala slika o Ukrajini” unatoč činjenici da je zračni prostor iznad Kijeva zatvoren za vrijeme natjecanja.
 • Umjesto helikoptera krenuli su automobilom, ali ih je osiguranje zadržalo dvadesetak minuta te nisu odmah bili pušteni na mjesto događaja.
 • Nisu funkcionirale propusnice Jamale i njezinog tima.
 • Ceremonija otvorenja je kasnila 30 minuta o čemu gosti na otvorenju nisu bili obavješteni.
 • Otvorenje je započelo iako većina delegacija još uvijek nije bila pristigla. Tada su Jamala i njezin tim odlučili napustiti događaj.

Oglasio se i menadžer ceremonije otvorenja koji je Tarnoloksyom odgovorio kako je prema drugim sudionicima sam događaj prošao u korektnom izdanju te kako je ovakva osuda samo produkt subjektivne procjene. Nadodao je da je njegov tim učinio sve što je u njihovoj moći da učini ceremoniju što boljom, ali da za eventualne popuste ne traži izlike.

Komentara 11

 1. @monrose13
  Znaci pogleda sam njen govor od 2 min i ja ne znam po kojem vi kriteriju nju smatrate ocajnom… Zena je dosla i rekla kako je sretna sta je ponovo pocelo i da se osjeca kao prosle god u SWE

 2. @zdeki mislim da je dovoljno da procitas clanak i razloge iz kojih ona nije dosla. Svi drugi su dosli, nikom nista nije smetalo, ali Jamala, kraljica Eurosonga, Ukrajine, Europe, eto nije mogla. Strasno.
  Pobijedila je na ESC, a ne otkrila lijek za rak,

 3. Aj prestanite vrijeđati ženu… Ponosna je na sebe što je pobijedila na eurosongu,a vi kao ne bi bili ponosni… Mislim ne mogu vjerovati da vam je kod nje zamjerka ‘osjeca se kao da je osvojila nobelovu nagradu. Stvarno niste u redu

 4. Francuskinja Alma je osvojila prvo mjesto u anketi Eurovision next top model 2017. s postotkom 17%
  Za odabrati je bilo 15 opcija.
  Drugo mjesto osvaja Rumunjka (11%),a treće Demy-Grkinja(10%).
  Glasalo je 5270 ljudi.

 5. Ukrajinski mediji javljaju da će Ruslana nastupiti na Eurosongu koji sutra počinje u Kijevu, u revijalnom djelu programa u subotu, a izvest će svoju novu pjesmu.

 6. Sto se mene tice komotno ne mora ni sutra nastupat i lijepo me moze postedit svog cmizdrenja i ponasanja kao da je dobila Nobelovu nagradu, a ne pobijedila na Eurosongu.

 7. Bila je u onom klubu gdje je pozdravila sve koji su došli

 8. Na njoj se baš vidi da je digla nos i utripovala kraljevsku krunu na glavi. Bila mi je pobednik ali sada mi je samo prepatetična i predosadna…

Odgovori