Završen je natječaj – kada saznajemo sudionike Dore?

Podijeli na Facebook Twitter
Avy Travel

S posljednjom sekundom jučerašnjeg dana završen je javni natječaj za pjesme za sudjelovanje na Dori 2019. Kako to obično biva, počinju se postavljati pitanja koliko pjesama je pristiglo na javni natječaj, tko se prijavio te kada ćemo saznati tko je prošao?

Kako saznajemo od izvora bliskog HRT-u, oko 150 pjesama pristiglo je na adresu hrvatske nacionalne televizije. Po hodnicima televizije priča se kako će stručni žiri, koji će preslušati sve pjesme, biti sastavljen početkom tjedna, a da bismo već krajem tjedna mogli saznati kojih ćemo 16 pjesama čuti 16. veljače u Opatiji.

Na svojoj službenoj Facebook stranici posvećenoj Izboru za pjesmu Eurovizije, HRT je u komentarima posjetiteljima napomenuo kako ćemo pjesme koje će sudjelovati na hrvatskom nacionalnom izboru čuti prvi put upravo na Dori, što stoji i u Pravilima ovogodišnjeg hrvatskog izbora.

Preostaje nam samo da se malo strpimo i pričekamo popis pjesama, izvođača i autora povratničke Dore, a do tada prisjetimo se jednog nastupa od prije 16 godina koji neki i dalje pamte. Također, pridružite nam se i na našem Instagramu u prisjećanju pjesama s prijašnjih Dora.

Komentara 15

  1. Jako lijepa brojaka pristiglih pjesama!
    Komisija koja bira 16 pjesama bit će sastavljana od predstavnika HGU-a, HDS-a i HRT-a, te glazbenog kritičara, pjevača/ice s iskustvom nastupa na Euroviziji, skladatelja i tekstopisca kojeg bira HRT, sljedećeg tjedna donosi svoju odluku.
    Mislim da je sasvim logično da se komisija može tek sada odabrati jer nitko u komisiji ne smije biti na bilo koji način povezan da nekom od pristiglih pjesama.

  2. SLUŽBENO: Na natječaj pristiglo 150 pjesama, ali čeka se još točna brojka budući da se još čekaju prijave poslane poštom.

  3. @rossonero XD
    Za one kojima se ne čita : Roko se prijavio za Doru sa pjesmom naziva The Dream koju je Jacques razradio još prošle godine i smatra da bi ta pjesma odlično prošla na eurosongu…
    Nadam se da je tako i da će nas Roko predstavljati jer em ima glasinu em je mlad i zgođušan… 😁

  4. @oshawott Sve je moguće, s obzirom da na natjecanju mogu učestvovati i pjesme napisane i na drugim jezicima sem hrvatskog.

  5. Samo mi se ne sviđa to što ćemo prvi put čuti pjesme za vrijeme samog takmičenja. Mislim da prvo treba objaviti audio verzije pjesama na YouTube-u.

  6. to neobjavljivanje nema nikakvog smisla, kako da odaberemo najbolju pjesmu ako cemo ih sve cuti prvi put?

  7. Lijepa brojka, ali to ništa ne mora značiti. I dalje mi nije jasna HRT-ova odluka objavljivanju pjesama. Kako oni misle imati modernu Doru, ako im je problem objaviti snippete pjesama na Youtube-u. Čak se i San Marino (s onim čušpajzom od nacionalnog izbora prošle godine), udostojio objaviti pjesme pred natjecanje.

  8. Ako ce pjesme biti u stilu Dore od zadnjih 5 godina odrzavanja EBU ce razmisliti hocemo li se uopce natjecati u polufinalu, a kud price da cemo pobijediti… 😂🤣😂🤣😂🤣🤣

Odgovori