Željko Joksimović o Eurosongu: “Sve je to namješteno, zar ne?”

Podijeli na Facebook Twitter
Foto source: Minacord Production

Popularni srpski pjevač, Željko Joksimović, jedno je od imena koje se na području zemalja bivše Jugoslavije najčešće vežu za Eurosong. Dva puta kao izvođač, pet puta kao skladatelj i jednom kao voditelj – tako zvuči eurovizijski “staž” ovog pjevača koji, ako je suditi po nedavnim izjavama, više ne namjerava na Eurosong. 

Gostujući nedavno u Leskovcu Joksimović je s novinarima podjelio svoje planove za glazbenu budućnost, a jedno od pitanja koje se neizostavno nametnulo je – hoće li Joksimović ponovo na Eurosong. 

– Nikad više neću sudjelovati na Eurosongu kao izvođač. Sve je to namješteno, zar ne? – riječi su Joksimovića koji u godini pred nama planira spojiti svoju glazbu i film, te snimiti film o životu, liku i djelu izvođača narodne glazbe Tome Zdravkovića.

Podsjetimo, Joksimovićevo prvo pojavljivanje na eurovizijskoj pozornici vidjeli smo 2004. kada je tadašnju zajednicu Srbije i Crne Gore predstavljao pjesmom Lane moje, a drugom smo svjedočili osam godina kasnije, u Bakuu, kad je Srbiji s pjesmom Nije Ljubav Stvar donio još jedan plasman među najbolje tri. Osim ovog, Željko potpisuje skladbe Lejla (Bosna i Hercegovina 2006.), Oro (Srbija 2008.) i Adio (Crna Gora 2015.)

Hoće li ovo biti sve što će eurovizijska publika vidjeti i čudi od Željka Joksimovića pokazat će vrijeme.

Komentara 5

Odgovori