Go’kväll: Pratite generalnu probu drugog polufinala za žiri – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Go’kväll: Pratite generalnu probu drugog polufinala za žiri

  9 min za čitanje   76 komentara

23:18 – I to je to od mene. Osim ako opet ne bude neke tehničke poteškoće zbog čega će se nešto ponavljati. Noć svima!

23:15 – Lažni finalisti:

  • Danska
  • Bugarska
  • Latvija
  • Izrael
  • Poljska
  • Ukrajina
  • Norveška
  • (inače, Rumunjska je i dalje na grafici za rezultate)
  • Makedonija
  • Albanija
  • Švicarska

23:12 – I sada čekamo trenutak kada će Måns i Petra objaviti lažne finaliste. Na redu je “najveći norveški izvozni proizvod od lososa i grupe A-Ha”, izvršni producent Eurosonga.

23:10 – Za kraj današnjeg predstavljanja finalista došli su predstavnici Ujedinjenog Kraljevstva čiji me nastup jako podsjeća na onaj malteških predstavnika na Eurosongu 2014. (znate, svi smo skupa, svi smo naj, a na LED-ekranima se emitiraju sebići). Za razvodnjenu verziju 1D-a ne zvuče loše.

23:07 – Za razliku od preplašenog laneta kako je izgledala tijekom Sanrema, talijanska predstavnica Francesca je napokon negdje pronašla svoju hrabrost, kao Lav iz Čarobnjaka iz Oza. Vokalno jako dobro, iako je ponekad zvučala kao kozlić, no nastup mi se čini prestatičan. Inače, naša Nina je dobila opaku konkurenticu u mahanju rukama.

23:03 – Prva od finalista nastupala je kawaii djevojka Jamie Lee, koja je u ovih par dana popravila vokalnu izvedbu pjesme. Ona je ostala pri svom nastupu s njemačkog predizbora, no ni tad mi se njen nastup nije činio kao pretjerano maštovit.

23:01 – Molim da se prebacite na stream ESCuniteda da vidite kako kolege lijepo plešu skupa. 😀

22:55 – Petra i Måns sada predstavljaju preostalih troje izravnih finalista (Jamie Lee, Francesca i Joe&Jake). Dok se namješta pozornica za Njemicu, pokazuje se neki filer o eurovizijskim brojkama.

22:53 – I jedna robotska ruka im je otkazala.

22:52 – Ako sam uspjela dobro skužiti, tri plesača i tri robotske ruke se natječu tko će bolje otplesati. Čut ćete razne žanrove – od Michaela Jacksona, preko Beyonce do 50 Centa.

22:50 – Interval act će biti o susretu robota i čovjeka.

22:49 – Jadan Måns, Petra mu je rekla da joj se više sviđala talijanska pjesma. I za kraj glasovanja odsvirali su nešto na kazooju.

22:44 – Sada ponovno ide recap.

22:41 – Nastavak onog dokumentarca o tome kako su Šveđani glazbom odlučili pokoriti svijet.

22:34 – Ne znam iz kojeg razloga je Måns rekao “Europe and Norway, starting voting now”. Australija i Norveška nisu baš ista zemlja.

22:33 – Sada su i službeno izvedene sve pjesme ovog polufinala, a za koju sekundu kreće recap.

22:29 – Måns je rekao da se ponavlja gruzijski nastup zbog tehničkih problema.

22:27 – Kao posljednja natjecateljica večeras je Belgijka Laura, za vrijeme koje sam počela pjevati Sax Fleur East (i za to dobila pohvalu izraelskog kolege). Nastup je dobro osmišljen, što dobro dođe nakon albanske monotonosti, no i dalje je problem Laurin glas koji na trenutke zvuči iritantno.

22:23 – Pretposljednja natjecateljica drugog polufinala je albanska predstavnica, poznata i kao žena-kameleon jer često ima drugačiji izgled lica na slikama i videima. Pozadina je nepromijenjena od Elhaide Dani, a Eneda će stajati na mjestu. Ne znam za vas, ali ja ovo iskreno ne vidim u finalu.

22:20 – Inače, litavski predstavnik Donny i albanska predstavnica Eneda će u svojim razglednicama pokazati svoju djecu.

22:20 – Alternativnog štiha na eurovizijsku su scenu doveli gruzijski predstavnici čiji je nastup svojevrsna igra efekata na kameri, što od efekta ogledala pa do crno-bijelog efekta. Inače, ovo je još jedan nastup koji može izazvati epilepsiju, a imat će i neki efekt bombica. Ovo bi zapravo jako dobro prošlo na InMusic Festivalu. Meni se svidjelo, a ne bi me čudilo da ih vidimo u finalu.

22:16 – Polako se približavamo kraju, a prije koji tren je završila pjesma koja je dijete Euphorije Chandeliera, inače predstavnice Norveške. Ovo je bila njena najbolja izvedba dosad, no s obzirom na to da su prije nje bili puno bolji, uzela bih zadršku oko predviđanja finala.

22:12 – Mogu ja misliti sve ono što sam rekla u #rn2016, ali moram odati priznanje da je Jamala ovo odradila vokalno odlično, što govori i činjenica da je usred pjesma dobila pljesak! I napokon da se Ukrajinci većinom uzdaju na svjetla i glas, a ne na nepotrebne stvari, npr. kotač za hrčke iz 2014.

22:06 – Možda ja nikada neću zaboraviti Dancima što su Simone ostavili doma, ali ovo je bila jedna korektno odrađena proba, slična nastupu na DMGP2016. No za koju nisam najsigurnija da će vidjeti finale.

22:03 – Za razliku od nekoliko članova uredništva, nikad nisam bila fan If Love Was A Crime, pa nisam ni imala prevelika očekivanja. No skupo plaćena koreografkinja je ipak trebala bolje korake smisliti jer ovo s koljenima mi se čini dosta nemaštovito. Vokalno korektna, iako se zadihala na kraju.

21:58 – Draga ManuElla, možda je ipak trebalo puno manje efekata. Vokalno je ovo bilo korektno, no moj komentar za Sloveniju je sličan onome za Litvu – pet minuta razmišljanja i “ajmo nadrobiti ovo i ono”, što je rezultiralo time da se (vjerojatno) skupo plaćeni danski akrobat prestao vrtiti nakon paljenja pirotehnike. Nažalost, Slovenija prekida tradiciju ulaska u finale.

21:53 – Ono što neću zanijekati australskoj predstavnici da ima glaščinu, što se može čuti pri kraju pjesme. Loša strana jest da mi se nastup s hologramima nije pretjerao svidio. Ovo je sigurno finale, no mislim da će ju do visokog plasmana progurati žiri.

21:49 – Da se vratim na ozbiljniji ton, Donny ima jako veliku sreću što se opskrbio dobrim pratećim vokalima i što je uložio novce u podne LED-ove, jer mi se ovaj nastup čini kao da je smišljen u pet minuta. I to netom prije dolaska na pozornicu. A čak ni vokalno nije briljirao.

21:47 – Ummmmmm Donny, što si napravio od ono malo kose? Minival stavljanjem prsta u struju?

21:47 – Možda sam presubjektivna, ali po mom mišljenju Kaliopi je ispunila svako veliko očekivanje, a veliki vrisak čuva za sutra. Mislim da će ovo ići u finale, no kao osma, deveta ili deseta.

21:43 – Ne znam zašto, ali mi Kaliopi i Petra Mede jako liče jedna na drugu.

21:41 – Koliko god meni irski predstavnik Nicky Byrne bio drag, jednostavno mi je sveukupni dojam mlak. On ima slabašan glas (a prije njega nastupa Sanja koja vokalno rastura) koji se najviše očituje kad dođe “in the suuuuuuun”, a ni sam nastup nije najbolje smišljen. Finale je sve dalje.

21:37 – Izgledom kao Morticia Addams, Sanja je jednostavno oduševila (osim onog visokog tona, ali zanemarimo ga). Dosta riječi, ovo mora u TOP3 finala. Četvrto mjesto će biti nepravda.

21:34 – Inače, meni najdraži nastup s prve generalke bio je upravo onaj Sanje Vučić koja sada traži pozornost žirija.

21:32 – Opet filer s taksijem. Ovaj put specijalni gost je Mr. Lordi.

21:31 – Petra Mede je izjavila da je EBU zabranio Ivanu da nastupi gol i s vukovima, a iza nje se pojavio (valjda) goli Måns Zelmerlöw koji je pokrio… ponos s plišanim vukom.

21:30 – I Ivan je očito otišao na vokalno usavršavanje, jer manje reve nego na bjeloruskom izboru. Iako se mogao još dulje upjevavati. Tijekom cijelog nastupa na hologramima izleti ili Ivan ili barem jedan vuk, no mišljenja sam da je mogao koristiti manje tehnikalija. I beba na hologramu je višak.

21:26 – E ovo se zove odlično osmišljeni nastup! Čak mi se ni ovi hulahoperi nisu činili kao višak jer je ionako većina pozornosti na Hoviju koji je odlično otpjevao pjesmu. Ovakav nastup mora naći svoje mjesto u finalu!

21:22 – Opa, Rykka se fakat na početku dimila iz haljine. Sudeći po (pre)jakom zvuku u press-centru, Rykka je učinila dobro djelo za sebe kad je uzela dodatne sate pjevanja. Na kraju imamo puno pirotehnike. Čini mi se da bi ovo žiri mogao voliti.

21:19 – Da ne znam napamet redoslijed nastupa, pomislila bih da se iz mrtvih ustao francuski kralj Luj XVI. Ovako, dobili smo priliku slušati poljskog predstavnika, koji je na početku probe zafalšao, no kasnije se vratio u intonaciju i ostalo odradio jako dobro. Kadriranje je dobro, no ni ovdje nije radila mašta u osmišljavanju nastupa. Doduše, pjesma nije daje mjesta tome. Mislim da neće doživjeti sudbinu Grčke.

21:14 – Drugo polufinale otvorit će Latvijac Justs, koji je napokon promijenio kožnu jaknu. Vokalno je ovo bila odlično odrađena proba, no nastup je mogao biti nešto više maštovitiji od tri koraka naprijed, tri koraka nazad. Za zaključak – Latvija opet ide u finale.

21:09 – Gotov je opening act i sada objašnjavaju glasovanje i objavljuju kodove za zemlje.

21:07 – #onokad ovaj mjuzikl već postane naporan, vjerojatno jer sam ga gledala uživo na prvoj generalci. Ajmo mi na glavnu stvar, molim vas.

21:05 – Kreće opening act kojim objašnjavaju ne-Europljanima što je Eurosong.

21:04 – Voditelji su se pohvalili kako ih prate u SAD-u.

21:02 – Malo su nam kasnije uključili stream press-centru, ali eto, sad se pojavljuju voditelji na sceni. Inače, Petra nosi haljinu koji je slična haljini iz prvog polufinala.

20:50 – Go’kväll ili dobra večer svim čitateljima Eurosong.hr-a koji će večeras pratiti generalnu probu drugog polufinala koju će ocjenjivati žiriji iz 21 zemlje (polufinalisti i troje izravnih finalista). Inače, ako ste zainteresirani da barem čujete kako natjecatelji drugog polufinala zvuče, možete se priključiti Seanu i Mattu s ESCuniteda na njihovom livevloggingu.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
1
PODIJELI ČLANAK

Rasprava76

  1. Fran — 12. svibnja 2016. u 13:47

    @vitalijklichko kaj se ti blamiraš tako ničim izazvan? Koga briga kaj ti znaš rezultate žirija (ako ih uopće znaš)?
    Došao si ovdje napisati kak ti nekaj znaš i nećeš nam reći njnjnjnjnj. Još ti samo fale pelene i duda. Jer na tom nivou ti je komentar. Ako nekaj ne želiš reći onda šuti i ne piši ništa a ne seruckati tuda.

  2. Maja — 12. svibnja 2016. u 12:06

    najači mi Justs, uša u auto, vozi se po cesti i piva, gledaju ka okolo ljudi iz auta 🙂 XD

  3. Andrea — 12. svibnja 2016. u 11:28

    Vitalij je jako pametan covjek i postujem njegove komentare ali ovo "znam, ali vam necu reci" je bas smijesno. Netko rece kao da je dijete pisalo. Slazem se, to ti nije trebalo!
    Lijepo je znati da BiH nije dobila 0 bodova od Hrvatske, svaka cast Pameli.

  4. Punktelos durch die Nacht — 12. svibnja 2016. u 08:34

    Za sve koji nisu vidjeli, kopiram post članice HR žirija koji je ostavila na ovom portalu i demantirala navode @vitalijklichko
    http://eurosong.hr/gokvall-pratite-generalnu-probu-prvog-polufinala-ziri/
    Samo sam se logirala da iskomentiram da su “unutrašnje” informacije ovog lika Klička apsolutno NETOČNE!!!!
    Gospodin ne moze imati nikakve informacije o tome …, eto mora da sam luda što uopće komentiram sli se taj komentar širi kao lud sto je van svake pameti pa sam morala reagirati, ali veliki sam fan ESCa i mrzim ljude koji lažu i potiču netrepeljivost! Sretno Nini večeras a i BIH :* Pozdrav svim ljubiteljima kao što sam i ja
     Pamela
    Objavljeno: 10.5.2016. u 11:47

  5. jopa — 12. svibnja 2016. u 01:46

    ma ajde ne zna @vitalijklichko nista
    samo laze
    pamela je lipo na fejsu napisala istinu

    ne triba na njega paznju obracat

  6. Sasha — 12. svibnja 2016. u 01:30

    @vitalijklichko znaš onu staru: "Ako si zagrizao d…ek, zagrizi ga do kraja."
    Ne vidim smisla u tvom komentaru osim hvalisanja. Zamisli komentara: "Ja nešto znam, al vam neću reći".
    Ponašaš se ko balavac od 8 godina.
    Ako ne želiš reći nešto, onda šuti. Koja je poanta tvog komentara da ti nešto znaš.

  7. marelko — 12. svibnja 2016. u 00:54

    http://net.hr/hot/glazba/dizajner-juraj-zigman-nina-je-skarama-preuredila-moju-kreaciju/ ahaha kraljica Nina, sad još za subotu da izreže ove rolete.

  8. Cavill — 12. svibnja 2016. u 00:32

    @vitalijklichko – I kaj sad, na tebi je hoćeš/nećeš tvoja stvar.
    Nebu te nitko molio, možda netko naivan i hoće.
    Kosmopolj bi izgubi nevinost za info.
    Ak te takve stvari "povrijede" u životu onda fkt nzm.
    BiH – zasluženo ispala.

  9. magix — 12. svibnja 2016. u 00:19

    Ukrajina pobjeđuje!

  10. KličkoVitalij — 12. svibnja 2016. u 00:15

    Imam informaciju koja je BiH bila kod žirija sinoć, i za još jednu zemlju imam isto informaciju, ali zbog nekorektnog ponašanja pojedinaca i napada na mene neću to sada reći.

  11. Fran — 12. svibnja 2016. u 00:01

    @buba svaka čast na trudu! :-*

  12. verylittletoXic — 11. svibnja 2016. u 23:27

    Pohvale Luni na iscrpnom radu i uloženoj energiji da dočara atmosferu !

  13. verylittletoXic — 11. svibnja 2016. u 23:25

    Safete Izete
    tu je 🙂

    Ado , pa da ta osoba si ti , što se već do sada milion puta pokazalo u raznim situacijima

  14. Mihael Ibrisimovic — 11. svibnja 2016. u 23:19

    Hej a gdje nam je večeras (…) ili ti ga Kosmopolj :)))))))

  15. SwedenEurovisionFan — 11. svibnja 2016. u 23:18

    Hvala Luna na iscrpnim informacijama! 🙂

  16. SwedenEurovisionFan — 11. svibnja 2016. u 23:10

    Jamie-Leeeeeeeeeeeeeeeee <3

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?