5. veljače 2017. – Dva nacionalna izbora

Podijeli na Facebook Twitter
EBU

Ovaj eurovizijski vikend završit će s dva nacionalna izbora. Jedna će zemlja izabrati prve polufinaliste, dok će druga izabrati svog predstavnika za Kijev. O kome se radi, saznajte ispod.

 LATVIJA

Prvi večerašnji izbor za praćenje je prva kvalifikacijska emisija latvijskog izbora za Eurosong Supernova 2017. U večerašnjoj emisiji slušat ćemo 11 natjecatelja, a oni su:

Kao i prethodne dvije godine, nakon što pjevač izvede svoju skladbu, žiri će prokomentirati pjesmu. Nakon što svi izvedu svoje pjesme, voditelji će objaviti kojih dvoje natjecatelja je imalo najveći broj glasova na televotingu, a potom će žiri odabrati još dvoje natjecatelja za iduću fazu natjecanja. Podsjetimo, u zbrajanje glasova televoting ove je godine uključen Spotify, poznati međunarodni program za emitiranje glazbe, trenutno nedostupan u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, te Srbiji.

Prijenos počinje u 20:25 sati prema našem vremenu, a možete ga pratiti na stranici Supernove ili na stranici latvijske televizije. U međuvremenu, možete označiti svoja četiri favorita u našoj anketi.

Tko će se kvalificirati u polufinale latvijske "Supernove 2017." (prva emisija)?

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

 ŠVICARSKA

Izbor koji je ove godine bio više obavijen velom tajne nego proteklih godina jest onaj švicarski. Danas, (ne)slavni Die Entscheidungsshow zatvara ovogodišnje poglavlje održavanjem nacionalnog finala. Šest finalistica našlo je svoj put kroz Live Check održan u prosincu, a one su:

  1. Nadya – The Fire In The Sky
  2. Ginta Biku – Cet air la
  3. Michèle – Two Faces
  4. Freschta – Gold
  5. Shana Pearson – Exodus
  6. Timebelle – Apollo

Kao i dosad, švicarski će izbor voditi Sven Epiney. Natjecanje će započeti u 19:55 sati, a možete ga pratiti na stranicama SRF-a, te na stranici firstontv.eu (prva i druga opcija). U međuvremenu, naša je anketa i dalje otvorena za glasovanje.

[AŽURIRANO] Švicarska televizija otvorila je službeni stream na YouTubeu:

Tko će predstavljati Švicarsku na Eurosongu 2017.?

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 5

  1. Timebelle – Apollo…. Definitvno kandidat za finale, jako lipa pisma (Za razliku od dosad izabranih dosadnih balada). 😉

  2. Latvia – Katrina Cirule – Blood Runs Quicker
    Švicarska – svejedno, tko god dobije neće vidjeti finala

Odgovori