93 pjesme za “Supernovu 2018”, pomognite i Vi Latvijcima!

Podijeli na Facebook Twitter
supernova.lsm.lv

Prije nepunih tjedan dana završilo je razdoblje prijave za latvijski izbor Supernova 2018. Nakon nekoliko dana, latvijska televizija LSM objavila je službene brojke vezane za pristigle prijave. Za razliku od Supernove 2017, kada je stiglo čak 168 prijava, ove godine je LSM dobila tek 93 prijave, od kojih je izabrano 63 za fazu preslušavanja pred žirijem. Od svih pristiglih pjesama, većina pjesama je na engleskom jeziku, pet pjesama je na latvijskom, jedna je bilingualna (tekst je na latvijskom i engleskom), jedna je pjesma na španjolskom, dok je jedna na livonijskom jeziku. Također, šest skladatelja je poslalo po dvije pjesme, dok se nastupu na Supernovi 2018 nadaju osmero izvođača koji su nastupali prije.

Kako su napisali na službenoj stranici Supernove, najčešće riječi koje se pojavljuju u naslovima su you (ti), love (ljubav) i war (rat).

A sad nešto i za čitatelje našeg portala! Po prvi put otkako je LSM uveo Supernovu, bilo koji glazbeni entuzijast i obožavatelj Eurosonga može ocjenjivati pjesme za četvrtu sezonu i tako pripomoći međunarodnom i latvijskom žiriju u biranju do 24 pjesama za veljaču 2018., kada je planirano održavanje izbora. Što je potrebno? Otvorite službenu stranicu Supernove , kliknite na Tautas žūrija i otvorit će Vam se uvodna stranica za glasanje. Na dnu stranice postoji opcija prijave na stranicu pomoću Draugiem.lv (latvijska stranica), Twittera i Facebooka, nakon čega će Vam se pojaviti pjesme. Ako Vam se svidi pjesma, kliknite na zeleno polje (tzv. thumb up ili Patīk), a ako Vam se ne svidi, kliknite na crveno polje (tzv. thumb down ili Nepatīk).

Koje su sve promjene u samom natjecanju, možete pročitati ovdje.

Komentara 3

 1. Poslušao sam pjesme i stvarno su loše ali ima par koje su dobre i koje bi volio vidjeti na vrhuncu Supernove:
  -You Are My World
  -Flashbacks
  -Soledad
  -Esaimba
  -This Time
  -Stardust In Universe

 2. 90% pjesama je užas. Mogu samo zamisliti kakve su one što su ispale iz TOP 63. Uglavnom, izbor pjesama je baš loš, ali bih izdvojio 5 koje bih volio vidjeti na vrhuncu Supernove:
  – More Than the Meets Eye;
  – Colors Everywhere;
  – Sturdust in Universe;
  – Esaimba;
  – IKA.
  Naravno ima još tu par pjesama koje su zaslužile da budu viđene, ali za mene je ovo 5 najjačih aduta Letonije ove godine. I još nešto, pjesma na španskom je preslikani Despacito.
  I tako, krenuli smo znači sa prvim pjesmama za 2018. godinu 🙂

Odgovori