Želje za Eurosong: Srbija 2023. Top 10 pjevača – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Želje za Eurosong: Srbija 2023. Top 10 pjevača

  7 min za čitanje   6 komentara

Danas nastavljamo dalje s našim, ali i vašim željama za susjednu nam Srbiju. Nakon što smo prije dva dana predstavili deset pjevačica za koje ste mogli glasovati putem Instagram storyja, danas vam predstavljamo deset pjevača. Kao i u prethodnom nastavku, pet prijedloga došlo je od strane naših urednika, dok je pet pjevača izbor naših čitatelja.

Glasovanje traje sljedeća 24 sata na Instagram storyjima našeg portala

Top 5 želja urednika

Boris Subotić

Boris Subotić dolazi iz Sremske Mitrovice, ima 21 godinu i student je Fakulteta suvremenih umjetnosti u Beogradu, smjer glazbena produkcija. Tijekom svoje glazbene karijere se natjecao u nekoliko glazbenih emisija i natjecanja. Najpoznatiji su nastupi iz srpske emisije Ja imam talenat i ovogodišnje Pesme za Evroviziju, te izbora za predstavnika Srbije za dječji Eurosong 2010. godine kada je završio kao drugoplasirani iza tadašnje predstavnice Sonje Škorić. Inače, ovaj talentirani Mitrovčanin pjeva od svoje pete godine. Za sebe voli reći da “živi glazbu od rođenja”, jer njegovi roditelji redovito kažu da je propjevao i prije nego što je progovorio. Nekoliko godina je pohađao školu pjevanja Aleksandre Radović, te ga je iskustvo koje je tamo stekao oblikovalo kao izvođača i autora. Kao najdražu pjesmu s Eurosonga izdvaja Don’t come easy koju je 2017. godine otpjevao australski predstavnik Isaiah Firebrace.


Ivan Jegdić

Ivan Jegdić je rođen 19.8.1998. u Beogradu. Prvi dodir s glazbom je imao s 12 godina kada je krenuo svirati gitaru. Autorsku glazbu piše od 2014. godine. Prve nastupe je imao na festivalima kantatutora Kantfest 2015, te Cantout 2017., a zatim su uslijedio nastup na Festivalu uličnih svirača u Novom Sadu. Pored bavljenja muzikom, studira povijest u Beogradu. Kroz svoju glazbu vješto kombinira ljubavnu, epsku i povijesnu tematiku s pop glazbom, ali i modernim prizvukom trapa.


Luka Rajić

Luka Rajić je mladi beogradski glazbenik. Prije nego što se počeo baviti glazbom, Luka se godinama bavio fotografijom, a glazbi se okrenuo jer nije pronalazio način kako svoje emocije i poglede na svijet prenijeti kroz likovnu umjetnost i fotografije. Njegov debitantski singl Ne izlaziš mi iz glave, objavljen početkom 2020. prije pandemije, brzo je postao radijski hit. Pjesma Ludim, objavljena je u rujnu prošle godine, te je postala viralna na Tik-Toku.


Marko Louis

Marko Stojanović poznatiji kao Marko Louis, srpski je pjevač rođen 25.siječnja 1985. godine u Munchenu u Njemačkoj. Marko Louis je sin legendarnog glazbenika Ljubiše Stojanovića Louisa. Iako je sin poznatog pjevača i čovjeka jedinstvenog glasa Marko se na domaćoj glazbenoj sceni uspio istaknuti kvalitetom i drugačijim zvukom koji je publika vrlo brzo prihvatila, te je stvorio svoj put bez da ga smještaju u sjenu pokojnog oca. Dokaz da je u tome uspio je njegov prvi samostalni album Shine on me u kojem je spojio zvukove soula, r’n’b-a, popa, ali i elemente balkanske i orijentalne kulture. Krajem 2020. objavio je album Sloboda koji sadrži zanimljive pjesme, sintetizirane modernim i orijentalnim zvukovima. Marko nije stao na drugom albumu te se ubrzo nakon toga odlučio za objavu trećeg albuma pod nazivom I call yourself Elephant. Album sadrži sedam pjesama različitog sadržaja, a posvetio ga je djeci i svima koji se tako osjećaju. Kao mlađi se uspješno bavio košarkom, te diplomirao dizajn zvuka na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.


Svetozar Igić

Svetozar Igić je 26-godišnji pjevač i influencer. Školovanje je završio u zemunskoj gimnaziji. Prvi uspjeh je ostvario kao desetogodišnjak 2006. godine kada je osvojio festival Čarolija. Svetozar ima više od 300.000 pratitelja na TikToku, a njegove pjesme broje milijunske preglede. Prvi veći uspjeh je postigao pjesmom Daleko koja trenutno broji nešto manje od 750 tisuća pregleda na YouTubeu, dok najgledanija pjesma Litar krvi broji malo više od 1,1 milijuna pregleda. Spomenimo kako je Svetozar Igić bio na audiciji za izbor natjecatelja srpskog nacionalnog izbora za Eurosong 2015.


Top 5 želja čitatelja

Andrija Jo

Andrija Jović poznatiji kao Andrija Jo rođen je 1998. godine u Leskovcu. Riječ je o jednom od najpoznatijih srpskih YouTubera koji se bavi najrazličitijim temama, odnosno vlogiranjem, a uz to i pjevanjem. Andrija Jo se posebno proslavio nastupom na Beoviziji s pjesmom Meduza, s kojom je uspješno prošao u finale. na kraju je natjecanje na Beoviziji 2020. završio kao četvrtoplasirani.


Luke Black

Luka Ivanović je rođen 18. svibnja 1992. u Čačku. Luka je poznatiji pod umjetničkim imenom Luke Black. S 12 godina počinje pisati tekstove, a s 16 godina skladati glazbu i pisati aranžmane. U tom razdoblju snimio je šest albuma koje su imali prilike čuti samo njegovi najbliži prijatelji. Dvije godine kasnije preselio se u Beograd gdje je započeo studij engleskog jezika i književnosti. Luke Black je prvi solo izvođač iz Srbije s ekskluzivnim ugovorom za Universal Music Group. U veljači 2016. godine je dobio ponudu od strane Radio-televizije Srbije da predstavlja Srbiju u Stockholmu. Luke Black je u Stockholmu trebao izvesti singl Demons. Na Lukinu žalost put Stockholma je otišla tada mlada i relativno nepoznata Sanja Vučić.


Saša Kovačević

AleksandarSašaKovačević rođen je 27.07.1985 . u Zemunu. Srednju glazbenu školu Kosta Manojlović je završio u Zemunu (smjer klavir), te Akademiju glazbenih umjetnosti — smjer snimanje i dizajn zvuka. Prvi nastup imao je sa 16 godina. Zajedno s bratom Radetom vodi glazbeni studio. Također je počasni građanin općine Zemun. Prvo pojavljivanje na TV-u bilo je 2004. godine kada je nastupio na festivalu Sunčane skale , tada je izveo pjesmu pod nazivom Pakao i raj. Kroz svoju karijeru je ostvario višemilijunske preglede na YouTubeu i mnogo rasprodanih koncerata diljem svijeta, te mnoštvo hitova. Saša Kovačević slovi za jednog od trenutno najpopularnijih srpskih pjevača.


Savo Perović

Savo Perović rođen je 26. siječnja 1991. godine u Podgorici. Od 2008. godine živi i radi u Beogradu. Sklonost prema glazbi pokazao je vrlo rano, ali ga je šira javnost upoznala tek 2010. godine kao jednog od sudionika Zvezdi Granda. U prvom pokušaju nije uspio ostvariti dobar plasman, te je ispao u ranoj fazi natjecanja. U natjecanje se vratio 2015. godine, te je poučen ranijim iskustvom osim pjevačkog talenta pokazao i specifičan smisao za scenski nastup. Svojim pjevačkim umijećem, ali i hrabrim odjevnim kombinacijama oduševio je članove žirija. Nije uspio ući u veliko finale, ali je dobio priliku snimiti pjesmu pod okriljem diskografske kuće Grand.


Voyage

Mihajlo Veruović poznatiji kao Voyage rođen je 15. rujna 2001. u Beogradu. Njegov otac je bio član osiguranja pokojnog premijera Zorana Đinđića. Nakon nesretnih okolnosti i atentata na premijera je s obitelji 2003. godine preselio u Strasbourg u Francuskoj, gdje je živio do osme godine. Njegovo umjetničko ime Voyage potječe iz tih događaja i mnogih selidbi u ranoj dobi.
Njegovo početno zanimanje za glazbu se dogodilo tijekom osnovne škole, kada je počeo pisati pjesme sa svojim prijateljima iz djetinjstva. Nakon toga osnovali su glazbeni kolektiv pod nazivom Company. Voyage je završio Devetu beogradsku gimnaziju. U svojoj relativno kratkoj karijeri je postigao zvijezdani uspon i trenutno slovi za jednog od najpopularnijih pjevača mlađe generacije. Svaka nova pjesma u kratkom roku dosegne višemilijunske preglede na YouTubeu.

Pozivamo vas da svojim Instagram glasovima podržite kandidate koje želite vidjeti u velikom finalu ovog projekta.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
5
PODIJELI ČLANAK

Rasprava6

  1. YeahYeahFire — 28. studenoga 2022. u 00:09

    Što se tiče pevača, Marka Louisa stvarno želim da vidim na festivalu i to već par godina, Luke Black je poslao pesmu i to je poznato od ranije, Saša Kovačević je opet onaj basic odabir, prosto on može da izgleda kolko hoće, ali bez pesme je piši propalo.. Borisu bolje da joś malo sazri, a ove ostale mladje, meni do sad nepoznate pevače, ne bih komentarisao, iako možda i zvuče zanimljivo… Voyaga i Andriju ne bih komentarisao..

  2. Niko bitan — 27. studenoga 2022. u 21:23

    Hvala Bogu pa se vi nista ne pitate.

  3. LadyOfValyria — 27. studenoga 2022. u 21:19

    Može li gore 🤦🏻‍♀️

  4. Piceza — 27. studenoga 2022. u 20:15

    Ovi prijedlozi, vec drugi clanak zaredom na ovu temu, djeluju kao sabotiranje susjeda

  5. ORByT_IndiGO — 27. studenoga 2022. u 20:09

    Od ovde navedeni jedino Marko Luis i Saša Kobvačević

    gde ste samo našli neke , hahaaaaaaaa ta ajte molim vas

    Hoćemo ovo momče makedonče za Srbiju i onako radi za srpsku produkciju. .
    lik je ZAKON. Amin.

    https://www.youtube.com/watch?v=3tZZr2_lmZw&ab_channel=BalkatonGang

    https://www.youtube.com/watch?v=GjL8ng2GWUQ&ab_channel=BalkatonGang

  6. Muhamed — 27. studenoga 2022. u 20:02

    Andrija Jo je završio kao četvrtoplasirani. 💁‍♂️

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?