Želje za Srbiju - Kombinacija iskustva i mladih zvijezda strelovitog uspona – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Želje za Srbiju – Kombinacija iskustva i mladih zvijezda strelovitog uspona

  4 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Stigli smo do posljednjeg nastavka našeg specijala u kojemu birate vaše favorite za predstavljanje Srbije na nadolazećem Eurosongu. U ovoj se skupini nalaze dvije pjevačice upečatljivih vokala, grupa poznata diljem regije te izvođač koji se na Pesmi za Evroviziju okušao već dvaput. Kao i dosad, vaši su glasovi iznimno važni jer isključivo oni odlučuju o finalistima, a u konačnici i o slavodobitniku ovoga projekta.

Samo jedno od ovih četiriju imena borit će se u finalu za titulu vaše želje za Srbiju 2024., stoga požurite na naš Instagram profil i na storyjima podržite svoje miljenike. 


Boris Subotić

Mladi pjevač rođen u Sremskoj Mitrovici pjevanjem se počeo baviti kao petogodišnjak. Prvi je doticaj s Eurosongom imao 2010. kada se natjecao na srpskom predizboru za tadašnju juniorsku Pjesmu Eurovizije, a s pjesmom Do moje klupe završio je na drugom mjestu. Sudjelovao je u pjevačkim emisijama poput Ja imam talenat i Ja mogu sve, u kojoj je i pobijedio. Godine 2022. predstavio se publici Pesme za Evroviziju ’22 svojom autorskom skladbom Vrati mi, a u finale se nije plasirao. Ove godine ponovno se pojavio na pozornici srpskog eurovizijskog predizbora pjevajući Nedostupan koja mu je osigurala put u veliku završnicu, a tamo je ostvario 13. poziciju. Student je beogradskog Fakulteta suvremenih umjetnosti na smjeru glazbene produkcije. Ovoga se lipnja pridružio našima Editi i Bartolu u jednom od posljednjih nastavaka prošlosezonskog Eurovizijskog megafona.

YouTube video


Lexington band

Ova je beogradska (etno) pop grupa, osnovana 2004., jedna od najpopularnijih i najslušanijih regionalnih skupina, s mnoštvom rasprodanih koncerata i zavidnim brojem pregleda na YouTubeu. Sadašnji su članovi Bojan Vasković (glavni vokal), Miloš Vuksanović, Filip Krvavac, Dragoljub Stević, Dejan Krstić i Predrag Jovanović. Dosad su izdali četiri studijska albuma – prvi 2010., a posljednji 2017. Koncert karijere imali su 2017. na stadionu Tašmajdan gdje su nastupili pred 13 000 ljudi. Ostvarili su suradnje s brojnim kolegama iz regije, među ostalima i s Ministarkama, Aleksandrom Prijović i Ildom Šaulić.

YouTube video


Teya Dora

Teodora Pavlovska, poznata pod pseudonimom Teya Dora, srpska je glazbenica i producentica. Studirala je pjevanje na bostonskoj glazbenoj akademiji Berklee College of Music te je bila prateća vokalistica američkim izvođačima među kojima je bila i Patti Austin. Srpskoj se javnosti kao pjevačica predstavila 2019. skladbom Da na meni je, a godinu ranije počela je pisati i za kolege poput Nikolije, ZOI, Nataše Bekvalac i Jovane Nikolić. Strelovit proboj ostvaruje ove godine objavom balade Džanum, pisane za potrebe serije Južni Vetar: Na granici. Ta je skladba postigla velik uspjeh na TikToku, Spotifyu i Billboardovim ljestvicama, a ove će godine predstavljati Srbiju na natjecanju OGAE Song Contest. Trenutno broji impresivnih više od 76 milijuna streamova na Spotifyu.

YouTube video


 

Zorja

Zorja Pajić, pravog imena Zorica, rođena je 1996. u Beogradu. Široj je publici postala poznata nakon sudjelovanja u showu Zvezde Granda 2020./21., ušla je u finale i osvojila peto mjesto, a tijekom natjecanja oduševljavala je svojim izvedbama od kojih je jedna od najupečatljivijih ona skladbe Tango. Ova je školovana violinistica prije stečene popularnosti pjevala na ulicama Beograda i Novog Sada. Njezin je prvi singl, Lutka od porcelana, izašao 2021., a dosad ih je objavila sedam. S pjesmom Zorja predstavila se na Pesmi za Evroviziju 22′, pratio je ju je glas jedne od favoritkinja, a u konačnici se morala zadovoljiti trećim mjestom. Njezin je najveći glazbeni uzor Beyoncé, a najvjernija podrška suprug Lazar.

YouTube video


Nakon što ste saznali zanimljivosti o posljednjoj grupi izvođača, požurite na naš Instagram profil i podržite one čiji vam je opus najdraži. Osim na instastoryjima, glasati možete i u anketi u nastavku, otvorena je do 20. listopada u 12 sati. 

Hej, ankete su trenutno nedostupne.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?