Strana Hitovizija 2024. – Tko je vlasnik neobrađenog dijamanta, a tko dobiva crvenu zastavicu? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Strana Hitovizija 2024. – Tko je vlasnik neobrađenog dijamanta, a tko dobiva crvenu zastavicu?

  3 min za čitanje   1 komentar

Prije dva dana smo vam predstavili prvi nastavak specijala strane Hitovizije 2024. u kojem se prisjećamo pjesama koje su obilježile ovu sezonu nacionalnih izbora diljem Europe.

U prvom članku smo vam predstavili prva četiri od ukupno dvadeset izvođača koje su naši urednici za vas izdvojili i čije pjesme i dalje rado slušaju i smatraju hitovima. Danas vam predstavljamo nova četiri izvođača, a vi za svoje favorite možete glasovati na Instagram stranici eurosong.hr. u story anketama, te u anketi na kraju ovog članka. Podsjetimo da još uvijek možete glasovati za svoje favorite u prethodnom nastavku, odnosno prvoj skupini. Svoje glasove možete dodijeliti do večeras u 23:59h.

ANKA – Palala

(Ukrajina)

Anna Korchenova, umjetničkog imena ANKA je kao pobjednica online natječaja za wild card mjesto ušla među natjecatelje u ukrajinskog nacionalnog izbora Vidbir 2024. ANKA se tijekom finala Vidbira predstavila autorskom pjesmom Palala. Svojom izvedbom ANKA je osvojila ukupno devet bodova što joj je bilo dovoljno za osmo mjesto finala.

CLARA – Diamanti Grezzi

(Italija)

Nakon što je s pjesmom Boulevard osvojila Sanremo Giovani i time osvojila mjesto među natjecateljima Sanremo festivala, Clara Soccini nam se tijekom Sanremo festivala predstavila pjesmom Diamanti grezzi. Pjesmu uz samu Claru autorski potpisuju Alessandro La Cava i Francesco Catitti. Clara je svojim izvedbama tijekom ovogodišnjeg Sanremo festivala osvojila ukupno 24. mjesto.

MIIA – Green Lights

(Norveška)

Mia Virik Kristensen, poznatija kao MIIA nam se tijekom ovogodišnjeg norveškog nacionalnog izbora Melodi Grand Prix predstavila pjesmom Green Lights. Pjesmu autorski potpisuju Benjamin Dan Ravn Fahre, Emelie Hollow, Ida Botten, Mia Virik Kristensen i Mugoshi David Nhonzi. MIIA je svojom izvedbom u finalu Melodi Grand Prixa osvojila šesto mjesto s ukupno 76 bodova.

MYDY – Red Flag Parade

(Češka)

MYDY je češka glazbena grupa iz Praga osnovana 2012. godine. MYDY su nam se tijekom češkog nacionalnog izbora ESCZ 2024. predstavili pjesmom Red Flag Parade. Pjesmu autorski potpisuju Jakub Svoboda, Maria Broberg, Mikuláš Pejcha, Ondřej Slánský, Paweł Krześniak i Žofie Dařbujánová. Svojom izvedbom su osvojili ukupno treće mjesto češkog nacionalnog izbora.

Nakon što smo se prisjetili koje su rezultate ostvarili izvođači koji su pronašli svoje mjesto u stranoj Hitoviziji, pozivamo vas da u story anketama na našem Instagram profilu dodijelite “palac gore” za sve one pjesme koje još uvijek rado slušate i želite ih vidjeti u finalu strane Hitovizije. Glasovati možete i u anketi u nastavku. Glasovanje je otvoreno do petka, 30. kolovoza u 23:59 sati.

anketa 2207

Koja pjesma treba postati hit strane Hitovizije?

Ukupno glasova: 52

  • CLARA - Diamanti Grezzi [21 / 40%]
  • ANKA - Palala [12 / 23%]
  • MIIA - Green Lights [11 / 21%]
  • MYDY - Red Flag Parade [8 / 15%]
Svoje dojmove i favorite podijelite u komentarima, te na našim društvenim mrežama.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava1

  1. Thormaster — 28. kolovoza 2024. u 18:30

    24. mjesto za Diamanti Grezzi je apsolutni kriminal!!

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?