Tijana Bogićević: Ovo je zaista "once in a lifetime" iskustvo – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Tijana Bogićević: Ovo je zaista “once in a lifetime” iskustvo

  6 min za čitanje   15 komentara

Ovogodišnja predstavnica Srbije na Eurosongu Tijana Bogićević ljubav ka glazbi iskazivala je još u periodu kad je bila dijete, prvo nastupajući na školskom priredbama, a kasnije i kao članica hip hop i dance grupe Chess. Devet godina je kao prateći vokal pjevala uz poznatog glazbenika Vladu Georgieva, a prvo sudjelovanje kao solist imala je na Beoviziji 2009. godine. Pjesma „Tražim“, koju je objavila 2010. godine, je u njenoj matičnoj zemlji postala veliki hit i često se može čuti kao izbor za interpretaciju mnogih natjecatelja u raznim glazbenim talent šou programima. Nastup na Eurosongu joj nije stran jer je već 2011. godine nastupala uz Ninu Radojičić kao prateći vokal. Ova 35-godišnja Novosađanka, trenutno živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, a odlukom Glazbene redakcije RTS-a, ona će predstavljati Srbiju na Eurosongu u Kijevu s pjesmom In Too Deep, koju potpisuju Borislav Milanov, Joacim Bo Persson, Johan Alkenas i Lisa Ann-Mari Linder. Pored trenutno gustog rasporeda, Tijana je ipak uspjela izdvojiti malo vremena i za naš portal odgovoriti na nekoliko pitanja i otkriti koje su joj omiljene eurovizijske pjesme, od koga dobija savjete i što obožava u svojoj pjesmi In Too Deep.

Koliko je, po Vašem mišljenju, za jednog mladog glazbenika značajan rad s istaknutijim umjetnicima i koliko je to dobra škola?

Rad s istaknutijim umjetnicima je itekako značajan. Naravno, sve ovisi s kim radite, na kojoj razini i koji su vaši osobni ciljevi. S ove distance, mislim da je devet godina bilo predugo jer sam se zaista oduvijek željela baviti glazbom što bi se reklo – za sebe. Ali naravno, to nema veze s Vladom nego samo s mojim osobnim izborima ili bolje rečeno nedostatku istih.

Vaša pjesma „Tražim“ se i dan danas često može čuti na radijskim stanicama. Jeste li tada očekivali da će ta pjesma postići toliki uspjeh i koliko Vam je značilo kada su je pojedinci izvodili u talent šou programima?

„Tražim“ je postala jedna od onih pjesama za sva vremena, čini mi se, i jako sam sretna zbog toga. U vrijeme kad sam snimila „Tražim“ , bilo je u planu da s Aleksandrom Milutinović, koja je autor pjesme, snimim kompletan album. Nažalost, ta suradnja se izjalovila tako da je ostala ta prelijepa pjesma kao neki trag u vremenu. Srećom, našla je svoj put do publike i kao da prelazi s koljena na koljeno. Srce mi je puno kad vidim klince kako je pjevaju u talent šou programima.

Što je najzanimljvije čega se sjećate iz nastupa iz 2011. godine i koliko će Vam iskustvo na spomenutoj Euroviziji pomoći u Kijevu?

Mislim da je to što sam već nastupala na Euroviziji velika prednost. To je jedna velika mašina koja vas uhvati tog dana kad stignete i ne pušta cijelih 15 dana koliko sve to tamo traje. Tu su tehničke, koreografske, režiserke probe, na kraju tu su i generalne probe koje traju po cijeli dan. Ali u međuvremenu je tu divno druženje, posjećivanje tuluma koje različite zemlje organiziraju, upoznavanje s drugim sudionicima s kojima ćete možda i u budućnosti surađivati. Sve u svemu, jedno dragocjeno iskustvo i jedva čekam opet se tamo pojaviti.

Koliko ste ranije pratili samo natjecanje i imate li neku omiljenu eurovizijsku pjesmu?

Mi u Srbiji smo svi nekako iz generacije u generaciju eurovizijski fanovi. Pratila sam svake godine otkad znam za sebe. Imam više omiljenih eurovizijskih pjesama, počevši od Bebi Dol i pjesme „Brazil“ pa sve do Loreen i Euphorie. Neke pjesme su postale veliki hitovi, a da nisu bile pobjedničke.

Mnogi kažu da na Eurosongu pjesma više nije bitna i da neke druge sporedne stvari imaju važniju ulogu. Kakvo je Vaše mišljenje po tom pitanju?

Mislim da je bitno sve. I pjesma, scenski nastup, lobiranje i političke prilike. To nije ni tajna. Međutim, to nije nešto na što mogu zaista utjecati, tako da i ne razmišljam o tome. Bitno je da mi odradimo svoj posao vrhunski!

Jeste li se možda čuli s nekim od prethodnih predstavnika Srbije na Eurosongu i kakve savjete ste dobili od njih?

Čula sam se s Jelenom Tomašević i Bojanom Stamenov. Mi smo i privatno prijateljice tako da sam dobila neke iskrene i vrlo vrijedne savjete.

Kako biste nam opisali pjesmu In Too Deep koju ćete izvesti u Kijevu?

In Too Deep je ljubavna pjesma koja ima taj neki mistični prizvuk, ali je realno vrlo pozitivna. Moderan zvuk D’n’B koji obožavam jer je nabijen energijom i stvarno dobro “vozi”, žargonski rečeno. Melodijska linija ulazi u uši i pjevački na prvi pogled nije jako zahtjevna, ali kad je pokušate pjevati shvatite da je ipak potrebno posjedovati vještinu. 😀

Obožavam dio gdje je Tijana Milošević odsvirala predivne violine i donijela tu neku notu emocije, kao razgovora sa vokalom. Pjesma je po mom mišljenju kompletna, aranžmanski, melodijski i tekstualno. U tri minute je stalo sve i prezadovoljna sam.

Osjećte li pritisak s obzirom na to da je pjesma najavljena kao pobjednička?

Tko je najavio da je pobjednička? 😀 Možda sad polako počinjem osjećati pritisak, ali ja sam vrlo sigurna u sebe tako da mi to neće poremetiti fokus.

Kakvi su planovi što se tiče promocije Vas i Vaše pjesme, hoćete li nastupati na promotivnim koncertima koji se organiziraju prije samog natjecanja?

Da, plan je da se obiđe nekoliko europskih zemalja i većih predeurovizijskih koncerata. Radujem se tome unaprijed i planiram da u cijelom ovom eurovizijskom iskustvu maksimalno uživam jer je to zaista once in a lifetime iskustvo.

Što biste nam mogli otkriti o predstojećem eurovizijskom nastupu kojeg pripremate?

Ne mogu vam puno reći zato što ni sama još uvijek ne znam mnogo. Pročitala sam nekoliko prijedloga za nastup i mislim da će sve biti odlučeno u travnju. Sad je još rano.

Priča se da ćete surađivati sa Sachom Jean-Baptiste. Jeste li uzbuđeni zbog ove suradnje?

Koliko ja znam Sacha nije u priči. S njom sam prijatelj na Facebooku još od 2011. i pratim njen rad intenzivno. Ona je zaista sjajna!

Za kraj, kakvu poruku imate za posjetitelje portala Eurosong.hr?

Spremite se za odličan šou ove godine u Kijevu i naravno glasujte za mene i In Too Deep!

Uredništvo portala Eurosong.hr se zahvaljuje Tijani na izdvojenom vremenu i želi joj puno sreće i uspjeha u predstojećem periodu.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava15

  1. fromedly — 18. ožujka 2017. u 17:34

    Pjesma mi je ok, svidja mi se, a da je na mene ostavila neki poseban utisak – nije. Kao uostalom ni većina pjesama ovogodišnjeg eurosonga. Tijana je slatka i zelim joj sto bolji uspjeh u Ukrajini. #SretnoTijana

  2. Lahor — 18. ožujka 2017. u 15:33

    "Osjećate li pritisak s obzirom na to da je pjesma najavljena kao pobjednička?"
    "Tko je najavio da je pobjednička?"

    ti si lutko to najavila, nekoliko dana pred prezentacije pjesme, ne pravi se sada luda 🙂
    a znaci jos uvijek nisu krenuli sa smisljanjem scenskog nastupa… nadam se da je razlog za to potraga nekog koreografa koji nema veze s RTS-om. sto dalje od njih. zelim ti puno uspjeha, pjesma ima potencijala.

  3. Sasha — 17. ožujka 2017. u 23:53

    Za Tijanu od početka govorim, iznimno simpatična cura s osrednjom pjesmom.
    Predviđam joj objektivno mjesto tamo gdje ju i kladionice smještaju, oko 15-og mjesta, +- par mjesta, ovisno o nastupu.
    Ali pjesma kao takva nema kapacitet za nešto više, prestatična i repetitivna, bez vrhunca, drame, uzbuđenja… monotono ok melodija i to je to.
    I slažem se s Wiwibloggovcima – Srbija je mogla poslat JK ili Sašu Kovačevića pa bi mogli računati na nešto konkretnije na ESC-u ove godine,

  4. Lujka s ukusom — 17. ožujka 2017. u 23:08

    Tijana kraljica ❤☺

  5. Aleks994 — 17. ožujka 2017. u 22:51

    Kako je lepa na ovoj slici <3

  6. KOSOVO — 17. ožujka 2017. u 22:48

    @svevladstrahinja
    Zasto uvek tako ratoboran stav? 🙂 Svadja sa svih uz bilo koji razlog. Meni se pesma svidja – vredjas me, njemu se pesma ne svidja – vredjas ga.

  7. Ro — 17. ožujka 2017. u 22:32

    @svevladstrahinja pjesma je kvalitetna i može je se slušat , no na mene ne ostavlja nikakav wow utisak , tako da ću ja nastavit slušat ovu pjesmu , no ništa se neće promjenit , u top 20 mi je , zlatna sredina , ako misliš da sebe mučim s time što iz dana u dan slušam pjesme s ovogodišnjeg esc-a onda sam očito mazohist jbg , a ti si pametan i normalan

  8. Ro — 17. ožujka 2017. u 22:21

    A i da sam ovo komentirao za bilo koju drugu zemlju , onda se naravno ti ne bi oglasio , ali eto kad je tvoja država u pitanju onda se javljaš , da se nisi možda prepoznao i poistovjetio samnom , da možda i tebi nije pjesma ušla u uho , no svaki dan ovdje moraš pisat kako je sigurno top 10 iz čistog reda

  9. Ro — 17. ožujka 2017. u 22:19

    @svevladstrahinja dragi moj prijatelju , ja sve pjesme slušam stotinu puta , ne poslušam pjesmu jedanput i kažem loše ili dobro i onda za par dana promjenim mišljenje kad pogledam kladionice itd. , ja iz dana u dan preslušavam sve pjesme i tako ću do esc-a , eto ako ti ne , onda je to tvoja stvar i ajde lijepo bi te molio da ne optužuješ nekoga da laže bez ikakvog razloga , šta ti znaš koliko sam ja puta pjesmu poslušao

  10. KOSOVO — 17. ožujka 2017. u 22:17

    @svevladstrahinja
    # frula, livada, sljiva, selo, stado…
    # mesto pamet u glavu imas live koncert Jeca, Ceca, Seka, Brena, Gaga… i naravno Dzej 😉

  11. Ro — 17. ožujka 2017. u 22:07

    Ja i ova pjesma nikako na zelenu granu , slušao sam ju 200 puta valjda i dalje ništa , ne ostavlja na mene nikakav utisak , uzbudljivo mi ko Oče Naš u ckrvi kad slušam , ajde nadam se da će mi nastupom dokazat suprotno i podići to na viši nivo , jer dok ne vidim nastup jednostavno ovu pjesmu mogu slušat još 200 puta i dalje se neće ništa promjenit.

  12. KOSOVO — 17. ožujka 2017. u 22:05

    @svevladstrahinja To prvo mesto donela vam je vasa dijaspora. Uz danasnji sistem glasanja ne bi videli ni top 10. Odmah posle vase pobede Europa je izmenila sistem glasanja bas zbog toga da se ne bi ponovila ista greska.

  13. Diavolo — 17. ožujka 2017. u 21:50

    zanimljiv intervju….ali tekst ima dosta pogrešaka u pravopisu (znam da je sugovornik piše srpskim pravopisom, ali na nekim mjestima je hrvatski, a na nekom dijelu srpski….sad nezz jeste li nešto ispravljali, a nešto previdili)

  14. KOSOVO — 17. ožujka 2017. u 21:33

    Napokon u srpsku pesmu nema niceg srpskog, samo svetski zvuk, nista frula, livada, sljiva, selo, stado… kako smo skoro pa uvek do sad navikli. Meni je ova pesma u top 10, sto vise slusam sve je bolja, a Tijana je profesionalac, predvidjam top 10.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?