Britanski "Metro" o Jacquesovom nastupu – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Britanski “Metro” o Jacquesovom nastupu

  3 min za čitanje   45 komentara

Od trenutka kad je Jacques Houdek izabran za predstavnika Hrvatske na ovogodišnjem Eurosongu, ne stišavaju se reakcije brojnih stranih i domaćih novinara ali i obožavatelja natjecanja. Već nakon izlaska pjesme u javnost, mnoštvo se ljudi pitalo hoće li i kako hrvatski predstavnik ovo izvesti uživo. Stoga se razumljivo njegov nastup u Kijevu očekivao s posebnim zanimanjem.

No, ono što je malo tko očekivao je činjenica da je Jacques vokalno obje probe briljantno odradio te sa impresivnim scenskim nastupom zaradio ovacije ne samo novinara prisutnih u press centru, već i brojnih fanova koji pomno prate sve događaje. U prilog tome govori i činjenica da britanski tabloid Metro već drugi put u svega nekoliko mjeseci piše baš o hrvatskom predstavniku.

– Mentor hrvatske inačice The Voicea perfektno izvodi pjesmu, duet sadržan od dva potpuno različita glazbena žanra; popa i opere. Jacques je do ideje došao sa nekoliko svojih prijatelja i iako se na početku ovakav odabir činio nemogućom misijom, stvari se za Hrvatsku okreću na bolje u toj mjeri da je u samo nekoliko proba pjesma My Friend postala dark horse ovogodišnjeg Eurosonga. – prenosi Metro.

Britanski časopis hrvatski nastup opisuje tipično eurovizijskim.

– U godini u kojoj većina izvođača samo stoji na pozornici pokazivajući svoje vokalne sposobnosti, ovaj će Vas nastup oduševiti. Sadrži apsolutno sve po čemu je Eurosong poznat. Citat koji govori na početku pjesme i kamera koja se okreće ovisno o žanru kojeg Jacques pjeva samo je uvertira u ono što nas čeka. Kasnije se pojavljuje samotno drvo sa prekrasnim poljem suncokreta te dugama. I ako ste pomislili da je to sve, prevarili ste se. Hrvatska nastup završava impresivnim vatrometom.

Također, navode kako smo dosad na Eurosongu vidjeli sve, ali duet kojeg izvodi samo jedan čovjek – nikada. Na samom kraju pjesme i na centru pozornice pridružuju mu se svi instrumentalisti i prateći vokali zaokružujući cijelu priču. Metro članak završava tezom kako je prije početka samih proba, malo tko Hrvatsku vidio u finalu 62. Eurosonga, dok ju nakon ovakvih izvedbi više nitko ne doživljava kao outsidera. 

Podsjetimo, Hrvatsku je prošle godine predstavljala Nina Kraljić te nas nakon 7 godina uvela u finalnu završnicu. Nina je na kraju zauzela 23. mjesto.

Može li Jacques bolje?

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava45

  1. BlueDevil — 7. svibnja 2017. u 13:36

    25 smo u svekupnom poretku na kladionicama, a 10 u svom polufinalu (s tim da je iza nas Izrael za kojeg mislim da će sigurno u finale ući)

  2. aagent — 7. svibnja 2017. u 10:57

    @escfan

    🙂

  3. SwedenEurovisionFan — 7. svibnja 2017. u 10:56

    @aaatase Hvala za satelitske TV termine 🙂

  4. Babe — 7. svibnja 2017. u 09:40

    Gdje je članak o drugoj probi big 5 + Ukrajina?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?