Top 25 najboljih pjesama ovogodišnjih nacionalnih izbora bez prilike na Eurosongu 2017. (2) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Top 25 najboljih pjesama ovogodišnjih nacionalnih izbora bez prilike na Eurosongu 2017. (2)

  5 min za čitanje   4 komentara

Jučer smo započeli sa novim projektom kojim smo se posvetili pjesmama koje nisu imale priliku braniti boje svoje zemlje, a danas ćemo nastaviti niz. Koje su pjesme i iz kojih nacionalnih izbora pronašle mjesto na ovoj listi? Ima li i Vaših favorita? Podijelite svoje mišljenje s nama i komentirajte.

Napominjemo da je izbor pjesama osobni ukus urednice.


17. Ermal Meta – Vietato Morire

Ove je godine, za mene osobno, Sanremo zaslužio epitet najboljeg nacionalnog izbora sa mnoštvo odličnih, kvalitetnih i zanimljivih pjesama od kojih je svaka izdvojena mogla biti ona pobjednička. Jedna od meni najdražih jest i ova Ermala Mete, trećeplasiranog sa festivala. Ne znam koliko ste upoznati s talijanskim jezikom i razumijete li ga barem malo, ali ako samo pogledate riječi pjesme, a potičem Vas da to i učinite, onda Vas one moraju dirnuti. Ovo je pjesma kojoj se redovito vraćam i osobno, jedna od najljepših cijele eurovizijske sezone.


16. Janice Mangion – Kewkba

Velike i snažne balade ne postoje samo kako bi pjevačice pretjeranim „vikanjem“ i držanjem dugih nota pokazivale raskoš svog glasa (bok Lindita i Tamara). I ova je pjesma pravi dokaz za to. Balada koja drži pažnju kroz sve tri minute i uspješno izbjegava jednoličnost, pjevačica koja raskošnim vokalom kontrolira svoj glas i pritom uspijeva probuditi emocije kod slušatelja bila bi pun pogodak za ovu otočnu državu i sigurna sam da bi u konačnici i  ostvarila bolji plasman.


15. Chiara – Nessun posto è casa mia

Još jedna u nizu prekrasnih, elegantnih i jednostavnih talijanskih balada i obećajem, posljednja talijanska za danas. Ako Vas uhvati u pravom raspoloženju sigurna sam da će Vas oduševiti i da ćete uživati u svoj toplini koju Chiara svojim vokalom nudi. Iskreno se nadam njezinom povratku na festival u skoroj budućnosti i stvaranju novih prekrasnih pjesama.


14. Tayanna – I Love You

Razmišljajući o pjesmama koje su zaslužile svoje mjesto na ovoj listi, došla sam i do jednog ukrajinskog pokušaja. Stojim kod mišljenja da je kroz njihov ovogodišnji nacionalni izbor prošlo puno, puno loših stvari, a jedna od takvih je i pobjednička. I zato ovu pjesmu nisam mogla zanemariti. Iako poprilično predvidljiva i repetitivna, uz emotivnu izvedbu I Love You je bila jedini izbor za domaćine ukoliko su željeli postići puno relevantniji rezultat i natjecanje promatrati ne kao sudionik već kao natjecatelj. Mislim da i sami zaključujete što su izabrali.


13. Greta Zazza – Like I Love You

https://www.youtube.com/watch?v=uy_L6mq4JmA

Da, Litva je imala i bolje i kvalitetnije i zanimljivije pjesme od Rain of Revolution. Na njihovu žalost, čak nekoliko njih. No, kako im izbor traje cijelu vječnost, očito su Litavci s vremenom otupjeli na veliku količinu izbora pa su im sve zazvučale isto i zato su očito zaboravivši na Gretu Zazzu dali glasove grupi Fusedmarc. Ovo bi, sigurna sam prošlo puno bolje. Jedino u čemu je pjevačica pogriješila jest u odabiru odjeće koja je trebala biti bolja i prikladnija pjesmi koju izvodi. Sve u svemu – korektan pokušaj koji je mogao završiti dobrim rezultatom, nažalost propao.


12. Dilan Reka – Mos harro

https://www.youtube.com/watch?v=MLenrqJbT3U

Lindita je svoju snažnu baladu sa besprijekornim vokalom izvela suvereno i očito osvojila albanski žiri i gledatelje, no to joj nije pošlo za rukom u Kijevu. Da bi razočaranje bilo veće, u njihovom sam nacionalnom izboru našla nekoliko boljih pjesama koje su jednim dobrim scenskim nastupom mogle proći zapaženije. Odabrala sam zaraznu, modernu i „neprikadnu“ pjesmu za klasično natjecanje kakvo je ovo koja na albanskom jeziku zvuči odlično i koja bi sigurno podigla atmosferu u kijevskoj areni. Radi se o pjesmi Mos harro Dilana Reke. Teško je reći bi li ovo u ionako teškom prvom polufinalu pronašlo svoj put u finale, ali bi ako ništa drugo pružilo dostojanstven otpor i ravnopravno se borilo za ulazak u završnicu.


11. Kotryna Juodzevičiūtė – Love Shadow

Litva je u svojim rukama imala pravi mali biser koji je prošao nezapaženo. Kotryna je imala izuzetno modernu i dobro isproduciranu pjesmu današnjice ukombiniranu sa zanimljivom koreografijom koja im je mogla donijeti ne samo finale, već nešto puno više od toga. Šteta zbog propuštenog potencijala, a sljedeće godine pamet u glavu.


10. Nino Basharuli – The Song Of Love (Lileo)

https://www.youtube.com/watch?v=MkknYH-56Bk

I Gruzija je imala pjesmu vrijednu pažnje i propustila svaku priliku za jedan korektan plasman. Za razliku od nekih drugih pjevača i pjevačica u gruzijskom nacionalnom izboru, Nino je dobro razmislila što želi pjevati i kako te tek onda svoje misli odlučila staviti na papir. Ovo je i misteriozno i odvažno i dovoljno dobro da me navede na mišljenje da ako je Tamara onakvom pjesmom mogla biti 11., onda je ovo s lakoćom moglo u finale.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava4

  1. Tim Burton — 4. kolovoza 2017. u 06:28

    Ovo je već bolja lista, s tim da se ovi Litvanci nikako ne uklapaju sa ovim očajnim pjesmičicama. San Remo se ne može ni porediti sa ostalim nacionalnim izborima, s obzirom da je to jedan festival kvalitetne muzike sa dugačkom istorijom te zbog toga RAI be sumnje vrlo dobro pazi o reputaciji festivala, pa je i sama lista pjesama koje učestvuju na San Remu u startu za klasu bolja od većine ostalih.

  2. imperator — 1. kolovoza 2017. u 15:37

    Druga runda 😀
    17) VIETATO MORIRE – što da kažem osim da sljedeće godine sigurno ne propuštam Sanremo (naravno, ako nađem prikladan livestream 😀 ).. da ne odugovlačim.. pjesma je AWESOMEE
    16) KEWKBA – bolja od navedene Lindite, no ne i Tamare (subjektivnost na dijelu).. ali, trebala je imati svoje mjesto u Kijevu jer je bolja od njihove izabrane koje će se rijetko itko više sjećati..
    15) NESSUN POSTO E' CASA MIA – kako si i napisala; ova pjesma ovisi o raspoloženju u kojem te zatekne.. mene nije pronašla.. odsluš'o sam je do kraja jer je na talijanskom.. FORZA SANREMO!" 😀
    14) I LOVE YOU – nije loša, ali me se nije ni pretjerano dojmila.. ipak me skriveni rock stav i dalje drži uz njihove odabrane.. pa bili su tak-tak, ali ipak jedini rock izvođači na esc-u.. moment of silence :/
    13) LIKE I LOVE YOU – SVAKA, al' baš SVAKA pjesma bi bila bolja od "Rain of Revolution (RoR)" koju organski ne podnosim.. uglavnom, i ova je miljama bolja od "RoR"
    12) MOS HARRO – prestatičan nastup ga je "ubio".. ukratko, Albanci su pogriješili što su odabrali Linditu
    11) LOVE SHADOW – ovo je vrlo slično koreografiji Loica Notteta iz 2015. ..iako mi se baš i ne dopada i dalje je bolja od njihove odabrane pjesme
    10) THE SONG OF LOVE – ukratko, ne sviđa mi se.. ili sam pak previše subjektivan 😀

  3. Sekret — 30. srpnja 2017. u 21:30

    Danas su mi bolje pjesme nego jučer jer ima više mojih favorita pa krenimo redom
    ITALIJA:Ermal Meta da je otišao na eurosong bio bi sigurno jedan od favorita jer pjesma je drugačija i još je na talijanskom što je kod mene dodatan plus jer volim talijanski jezik.Chiarina pjesma mi se nije nešto dojmila
    MALTA:Janice mi je bila favorit uz Brooke na MESC-u žao mi je što nije jedna od njih dvije otišla jer su Kewkba i Unstoppable kvalitetne pjesme
    UKRAJINA:Tayanna mi je bila najveći favorit na ukrajinskom izboru da je otišla na eurosong bila bi sigurno u Top 15 bez problema
    LITVA:Slažem se da bi Gretta Zazza bila puno bolji izbor meni jedna od najboljih pjesama općenito koje nisu otišle nažalost na eurosong tu bi još uvrstio i Paulu sa Let You Go vrlo zarazna pjesma i naravno Aiste sa I'm Like A Wolf
    ALBANIJA:Dilan Reka je imao jednu modernu pjesmu i sviđa mi se ali ipak miljama ispred mi je Lindita čija mi je pjesma ipak draža
    GRUZIJA:Najbolja mi je Mariko Lejava-Light It Up

  4. Vix — 30. srpnja 2017. u 19:25

    Možemo sada već shvatiti da Marija voli talijanske pjesme. 😀 Mislio sam da će bit od svake države po jedna "najbolja." 🙂 Slažem se da Janice Mangion ima kristalno čist glas-ali pjesma Lindite je nenadmašiva.
    Chiara – Nessun posto è casa mia-I još talijanizma…pretpostavljam da Marija studira talijanski Mene niti jedna navedena pjesma ili općenito cijeli talijasnki izbor nije oduševio toliko da bi pao na dupe kako se kaže.
    Tayanna – I Love You-Smatram da je Tayanna bez problema mogla uletjeti u top15 u finale ove godine.
    Greta Zazza – Like I Love You- američko sr*nje. Rain of revolution je daleko orginalnija pjesma…a tek nastup.
    Dilan Reka – Mos harro-nije loša,ali ni bogzna što.
    Kotryna Juodzevičiūtė – Love Shadow-Nije mi stvorila dojam na prvo slušanje,također nekako ima sličan glas Jamalinom.
    Nino Basharuli – The Song Of Love -Ima glas sličan Kristini s the Voicea. Dobra pjesma. Jako dobra. Da su bar ovo poslali. 🙂

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?