Vraća li RTS "Beoviziju" za 2018? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Vraća li RTS “Beoviziju” za 2018?

  1 min za čitanje   3 komentara

Urednica zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević je u intervjuu za srpski portal Blic otkrila da će Srbija za Eurosong 2018. koji će se održati u Lisabonu birati preko nacionalnog izbora, najvjerojatnije Beovizije. Podsjetimo se, RTS prima prijave za pjesme do 20. listopada, a komisija koja se sastoji od glazbenih urednika RTS-a skratit će popis na njih desetak. Olivera Kovačević je potom otkrila da će se u veljači organizirati predizbor, na kojem će o predstavniku Srbije odlučivati zajedno i publika i stručni žiri. Sama Beovizija bi se trebala održati ili u RTS-ovom studiju ili u Sava centru.

Beovizija je zadnji puta održana 2009. godine, kada su pobijedili Marko Kon i Milaan sa pjesmom Cipela, s kojom su osvojili 10. mjesto u polufinalu, ali zbog tadašnjeg pravila da žiri bira jednu pjesmu koja će izravno proći u finale, umjesto njih prošao je Igor Cukrov i njegova Lijepa Tena. Povijest Beovizije i ostalih srpskih predizbora možete pogledati ovdje.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava3

  1. mne2017 — 9. listopada 2017. u 19:07

    i Crna Gora, odnosno RTCG 1.11. raspisuje konkurs, a krajem prvog mjeseca organizuje nacionalno finale 🙂

  2. Croeurofan — 8. listopada 2017. u 22:49

    OMG!!! Znači Hrvatska razmatra vraćanje Dore a Srbija Beovizije. Vraća li se zaista interes za Eurosong na ove prostore?Nadam se da da. Vrijeme je da se regija uzdigne i skine Skandinavce s trona. Dosta je bilo da se oni razmjenjuju 12icama i zavrsavaju u top 5 sa iznimno prosjecnim pjesmama dok je nama i prolazak u finale uspjeh!

  3. Tim Burton — 8. listopada 2017. u 22:21

    Ajmeee, ovo je super vijest. RTS konačno daje znake života.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?