Njemačka mijenja način odabira eurovizijskog predstavnika – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Njemačka mijenja način odabira eurovizijskog predstavnika

  2 min za čitanje   2 komentara

Nakon niza neuspjeha i loših rezultata, ove je godine Njemačka Eurosongu odlučila pristupiti ozbiljnije i krenula s vidljivim promjenama u odabiru svog predstavnika. Tako će njihov ovogodišnji izbor biti internacionalni. Osim gledatelja ovog će puta sudjelovati i međunarodni žiri koji će se sastojati od stotinjak glazbenih stručnjaka.

Proces odabira glazbenih stručnjaka je u tijeku, prijavilo se oko 10 000 osoba, a njemačka televizija odabrat će 100 najboljih. Svaki od sto članova međunarodnog žirija predstavljat će ne samo svoj osobni ukus u glazbi, već i ukus svojih sunarodnjaka.  Zanimljivo je i da će se ovaj žiri sastojati od 20 do 25 osoba koje su dosada već nekoliko puta bile dijelom barem jednog međunarodnog žirija i dokazale svoju stručnost kroz natjecanje. Nakon odabira članova žirija, oni će pristupiti selekcijskom procesu odabira pjesama i izvođača, a njihova ćemo imena doznati nešto kasnije.

Svi kandidati koji se žele prijaviti za sudjelovanje u njemačkom izboru mogu se prijaviti od danas preko ove internetske stranice. Prijave će trajati do 6. studenog do 12 sati. Od svih prijavljenih kandidata žiri će odabrati dvadeset najboljih natjecatelja. S tih dvadeset kandidata, NDR će naporno raditi u mjesecima koji slijede te objektivno procijeniti njihove vokalne sposobnosti te scensku prisutnost. Na osnovama tih rezultata, stručni žiri će odabrati pet najboljih natjecatelja za koje će se pripremiti originalne pjesme, prilagođene njihovim glasovima i glazbenom žanru kojeg izvođač želi predstaviti.

Datumi održavanja njemačkog nacionalnog izbora zasad još nisu poznati.

Thomas Schreiber, ARD-ov urednik zabavnog programa naglasio je kako su ovo ljeto imali duge i zanimljive razgovore na temu Eurosonga, te kako su ponukani lošim rezultatima odlučili promijeniti dosadašnji koncept i krenuti u nove, bolje i uspješnije avanture, a sve u cilju približavanja natjecanja njegovim obožavateljima i stvaranju dugogodišnjih uspješnih rezultata.

Podsjetimo, Njemačku je ove godine predstavljala Levina sa pjesmom Perfect Life te završila na 25. mjestu osvojivši svega 6 bodova.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava2

  1. SwedenEurovisionFan — 27. listopada 2017. u 17:05

    Odlična zamisao, jako mi se sviđa i iskreno se nadam da će konačno maknuti Njemačku s dna ljestvice, tko god da ju bude predstavljao nagodinu…. I realno, nijedna njihova pjesma proteklih godina nije zaslužila ni Bottom5, a kamoli zadnje mjesto i / ili 0 bodova…

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?